Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε με θλίψη τον σπουδαίο συνθέτη, μουσικό και ενορχηστρωτή Νίκο Αντύπα

«Απο­χαι­ρε­τού­με με θλί­ψη τον σπου­δαίο συν­θέ­τη, μου­σι­κό και ενορ­χη­στρω­τή Νίκο Αντύ­πα» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­σή του.

«Μέλος, αρχι­κά, του θρυ­λι­κού συγκρο­τή­μα­τος “Socrates”, ο Νίκος Αντύ­πας χάρα­ξε τα επό­με­να χρό­νια μια εξαι­ρε­τι­κά δημιουρ­γι­κή πορεία με χαρα­κτη­ρι­στι­κά τον ιδιαί­τε­ρο, και­νο­τό­μο ήχο και τις ευφυ­είς ενορ­χη­στρώ­σεις του, που δικαί­ως χαρα­κτη­ρί­στη­καν σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις ως ανα­σύν­θε­ση της μου­σι­κής. Παρό­τι με σεμνό­τη­τα και ευγέ­νεια δήλω­νε τακτι­κά πως “δεν θέλω να ξέρουν εμέ­να αλλά τρα­γού­δια μου”, είναι πασί­γνω­στος μέσα από δεκά­δες επι­τυ­χί­ες του που αγα­πή­σα­με και τρα­γου­δή­σα­με τα τελευ­ταία τριά­ντα χρό­νια, όπως το «Δι’ ευχών», η «Συναυ­λία», η «Μάγισ­σα», το «Διθέ­σιο», και ενορ­χη­στρώ­σεις όπως το «Ρίτα-Ριτά­κι», «Μια βρα­διά στο λού­κι», «Γέλα που­λί μου» και πολ­λά άλλα ακόμη.

Η δια­δρο­μή του ως συν­θέ­τη και μου­σι­κού συν­δέ­θη­κε με κορυ­φαία ονό­μα­τα της ελλη­νι­κής μου­σι­κής. Μετα­ξύ αυτών ήταν οι Θάνος Μικρού­τσι­κος, Άλκη­στις Πρω­το­ψάλ­τη, Χάρις Αλε­ξί­ου, Ελευ­θε­ρία Αρβα­νι­τά­κη, Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας, Χάρης και Πάνος Κατσι­μί­χας, Βασί­λης Παπα­κων­στα­ντί­νου, ενώ τα τρα­γού­δια του ερμή­νευ­σε πλειά­δα τρα­γου­δι­στών» προ­σθέ­τει η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο