Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Για τα 76 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τη διάσκεψη της ΕΕ «για το μέλλον της Ευρώπης»

Στις 9 Μάη οι λαοί γιορτάζουν, τιμούν και θυμούνται τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που σηματοδοτείται από την υπογραφή άνευ όρων συνθηκολόγησης των ναζί στις 9 Μάη του 1945

Ο Σοβιε­τι­κός Κόκ­κι­νος Στρα­τός, τα 20 εκα­τομ­μύ­ρια νεκρών της Ένω­σης Σοβιε­τι­κών Σοσια­λι­στι­κών Δημο­κρα­τιών που έπε­σαν στα πεδία των μαχών, τα αντι­στα­σια­κά κινή­μα­τα της Ευρώ­πης, με ψυχή τους τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα, με τη θυσία τους υπέ­γρα­ψαν το έπος της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης!

🔻  Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό — φασιστικό ιμπεριαλιστικό «Αξονα» Γερμανίας — Ιταλίας — Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
🔻 Το ΚΚΕ είναι περήφανο που αποτέλεσε τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων. Σε όλο το διάστημα της τριπλής Κατοχής, το ΚΚΕ έδωσε τον ανθό του στον αγώνα ενάντια στον ναζισμό — φασισμό. Τα χιλιάδες μέλη του, με την ηρωική τους δράση και θυσία, έγραψαν κάποιες από τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας του, συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.

Η ΕΕ, συνε­πής στις επι­διώ­ξεις της να φέρει ανά­πο­δα την Ιστο­ρία, έχει ονο­μά­σει την 9η Μάη «μέρα της ΕΕ». Φέτος επι­λέ­γει την 9η Μάη για να ξεκι­νή­σει μία νέα πλύ­ση εγκε­φά­λου, τη λεγό­με­νη «διά­σκε­ψη για το μέλ­λον της Ευρώ­πης».
Πρό­κει­ται για μία χρυ­σο­πλη­ρω­μέ­νη εκστρα­τεία της ΕΕ, με τη συμ­βο­λή επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, λόμπι, ΜΚΟ και διά­φο­ρων εργα­το­πα­τέ­ρων, με στό­χο τον προ­κλη­τι­κό εξω­ραϊ­σμό του συστή­μα­τος και της ΕΕ, τη χει­ρα­γώ­γη­ση, τον αντι­κομ­μου­νι­σμό.

Η ΕΕ παίρ­νει τα μέτρα της βλέ­πο­ντας την εντει­νό­με­νη αμφι­σβή­τη­ση και την έλλει­ψη εμπι­στο­σύ­νης των λαών και της νεο­λαί­ας σε αυτήν.
Η ΕΕ ταυ­τί­ζει τον εαυ­τό της με την Ευρώ­πη, ενώ είναι μία δια­κρα­τι­κή ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία, που από τα σπάρ­γα­να ήταν ένω­ση των εκμε­ταλ­λευ­τών ενά­ντια στους λαούς της Ευρώ­πης. Οι εξε­λί­ξεις, όπως το Brexit και οι οξυ­νό­με­νοι αντα­γω­νι­σμοί στο εσω­τε­ρι­κό της, απο­δει­κνύ­ουν ότι η ΕΕ δεν είναι ούτε νομο­τέ­λεια, ούτε πολύ περισ­σό­τε­ρο μπο­ρεί να μετα­τρα­πεί από φυλα­κή των λαών σε «κοι­νό σπί­τι» κατα­πιε­στών και καταπιεσμένων.

Η εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας από την ΕΕ και τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις σε όλο τον κόσμο έχει προ­σφέ­ρει ακό­μη περισ­σό­τε­ρες, τρα­γι­κές απο­δεί­ξεις για το πόσο ξεπε­ρα­σμέ­νο είναι το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα. Κάθε μέρα που περ­νά­ει, απο­δει­κνύ­ε­ται ότι σε αυτό το σύστη­μα η ανά­πτυ­ξη της επι­στή­μης και της παρα­γω­γής υπο­τάσ­σε­ται στις ανά­γκες των εκμε­ταλ­λευ­τών, στα κέρ­δη τους και τους αντα­γω­νι­σμούς μετα­ξύ επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών, ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμμαχιών.

Οι σημερινές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στο μέτωπο των διεθνών ανταγωνισμών προσδίδουν ακόμα περισσότερη σημασία στην Ιστορία και τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Β’ Παγκό­σμιος Πόλε­μος, όπως και ο Α’, ήταν απόρ­ροια των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών για το ξανα­μοί­ρα­σμα των αγο­ρών, που οξύν­θη­καν σε συν­θή­κες καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης. Επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι όταν οι αντι­θέ­σεις των μονο­πω­λί­ων για τον έλεγ­χο των αγο­ρών και την κερ­δο­φο­ρία τους δεν μπο­ρούν να λυθούν με εύθραυ­στους συμ­βι­βα­σμούς, στο πλαί­σιο μιας ιμπε­ρια­λι­στι­κής «ειρή­νης», λύνο­νται με τον πόλεμο.

Γι’ αυτό και σήμε­ρα οι λαοί πρέ­πει να επα­γρυ­πνούν, ιδιαί­τε­ρα στην περιο­χή μας, όπου δια­φο­ρε­τι­κά ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα συγκρού­ο­νται με «μήλον της Ερι­δος» τις πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές και τους δρό­μους Ενέρ­γειας. Σήμε­ρα, που η χώρα μας, με ευθύ­νη της σημε­ρι­νής και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, έχει ενι­σχυ­θεί ως πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο του ΝΑΤΟ, προ­ω­θώ­ντας τους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαί­σιο του αντα­γω­νι­σμού τους με τη Ρωσία και την Κίνα, η πιο ανα­βαθ­μι­σμέ­νη εμπλο­κή της χώρας στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια καθι­στά τον λαό μας «στό­χο».

Η ΕΕ έχει εντά­ξει στην επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία της την απα­ρά­δε­κτη «θεω­ρία των δύο άκρων», την εξί­σω­ση του ναζι­στι­κού τέρα­τος με τον κομ­μου­νι­σμό, πρω­το­στα­τεί στον αντι­κομ­μου­νι­σμό και την παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας. Στις πρώ­ην σοσια­λι­στι­κές χώρες, που απε­λευ­θε­ρώ­θη­καν από το ναζι­σμό με την ηρω­ι­κή δρά­ση των ΚΚ και της Σοβιε­τι­κής Ενω­σης, όπως η Ουγ­γα­ρία, η Πολω­νία, η Εσθο­νία, η Λετο­νία, η Λιθουα­νία, σήμε­ρα με τη στή­ρι­ξη της ΕΕ, τίθε­νται εκτός νόμου τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα και σύμ­βο­λα, τιμώ­νται οι συνερ­γά­τες των Ες Ες και γκρε­μί­ζο­νται ιστο­ρι­κά μνη­μεία της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης που θύμι­ζαν στους λαούς πώς, ποιοι και με τι θυσί­ες τσά­κι­σαν τον φασισμό.

Η νικη­φό­ρα προ­έ­λα­ση του Κόκ­κι­νου Στρα­τού και τελι­κά η συντρι­βή του ναζι­σμού έγι­ναν δυνα­τές χάρη στην ανω­τε­ρό­τη­τα του σοσια­λι­στι­κού συστή­μα­τος, της εργα­τι­κής εξου­σί­ας, στα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα της κοι­νω­νι­κο­ποί­η­σης των μέσων παρα­γω­γής και του κεντρι­κού σχε­δια­σμού της οικο­νο­μί­ας. Χάρη σ’ αυτά τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα μπό­ρε­σε η ΕΣΣΔ να γίνει μια ισχυ­ρή οικο­νο­μι­κή δύνα­μη και να δημιουρ­γή­σει έναν αξιό­μα­χο Κόκ­κι­νο Στρατό.

Η 9η Μάη εμπνέ­ει τους λαούς, τους διδά­σκει πίστη στη δική τους δύνα­μη. Το ελπι­δο­φό­ρο αύριο ξεκι­νά­ει στο σήμε­ρα της οργα­νω­μέ­νης δρά­σης και πάλης για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων εργα­τι­κών και λαϊ­κών ανα­γκών, στην ισχυ­ρο­ποί­η­ση της πάλης σε κάθε χώρα ενά­ντια στην ΕΕ και την εξου­σία των μονο­πω­λί­ων, για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις, με την εξου­σία και την οικο­νο­μία στα δικά τους χέρια, με επί­κε­ντρο τις σύγ­χρο­νες εργα­τι­κές — λαϊ­κές ανά­γκες και όχι το καπι­τα­λι­στι­κό κέρδος.

Ο σημε­ρι­νός αγώ­νας για την ανα­τρο­πή της καπι­τα­λι­στι­κής βαρ­βα­ρό­τη­τας είναι «πιστός και άγρυ­πνος φρου­ρός» της ιστο­ρι­κής αλή­θειας, κόντρα στην προ­σβλη­τι­κή προ­σπά­θεια να εξι­σω­θεί ο ναζι­σμός με αυτόν που τον συνέ­τρι­ψε: Τον σοσια­λι­σμό — κομμουνισμό.

9 Μάη 1945 CCCP Βερολίνο

🚩  Ο σοσιαλισμός είναι το μόνο, φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας.
Το δίκιο του λαού θα νικήσει «ό,τι και να είναι τ’ άστρα»!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο