Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για την κλήτευση σε δίκη Δημοτικών Συμβούλων της Καλλιθέας μετά από μήνυση χρυσαυγίτη

«Απο­τε­λεί απα­ρά­δε­κτο και κατα­δι­κα­στέο γεγο­νός η κλή­τευ­ση σε δίκη των Δημο­τι­κών Συμ­βού­λων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Καλ­λι­θέ­ας και στε­λε­χών του ΚΚΕ, Νανάς Ιορ­δα­νί­δου και Γιώρ­γου Αντω­να­κά­κη, όπως και Δημο­τι­κών Συμ­βού­λων άλλων παρα­τά­ξε­ων, μετά από μήνυ­ση για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μη­ση που κατέ­θε­σε πρώ­ην Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος Καλ­λι­θέ­ας με την “Ελλη­νι­κή Αυγή”, το συν­δυα­σμό της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας της Χρυ­σής Αυγής και τώρα εμφα­νι­ζό­με­νος ως υπο­ψή­φιος με το κόμ­μα του κατα­δι­κα­σμέ­νου εγκλη­μα­τία Κασι­διά­ρη. Αυτές οι μεθο­δεύ­σεις πρέ­πει να πέσουν εδώ και τώρα στο κενό. Να μη γίνει καμία δίκη» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚΕ.

«Η μήνυ­σή του προς τους Δημο­τι­κούς Συμ­βού­λους της Καλ­λι­θέ­ας απο­τέ­λε­σε συνέ­χεια προη­γού­με­νης μήνυ­σης που είχε κατα­θέ­σει ο ίδιος ενα­ντί­ον των στε­λε­χών του ΚΚΕ και Δημο­τι­κών Συμ­βού­λων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Καλ­λι­θέ­ας, Γιώρ­γου Αντω­να­κά­κη, Ρού­λας Ελευ­θε­ριά­δου και Γιάν­νη Βακα­λό­που­λου, το 2019, επει­δή κατέ­δει­ξαν τη δρά­ση του ως ενός από τους εκπρο­σώ­πους της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής ΧΑ» προ­σθέ­τει η ανακοίνωση.

«Η κλή­τευ­ση σε δίκη προ­κύ­πτει κατό­πιν της νέας μήνυ­σης του συγκε­κρι­μέ­νου προς τους Δημο­τι­κούς Συμ­βού­λους, οι οποί­οι στο σύνο­λό τους υπερ­ψή­φι­σαν (πλην των εκπρο­σώ­πων της Χρυ­σής Αυγής) σχε­τι­κό ψήφι­σμα που κατέ­θε­σε η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Καλ­λι­θέ­ας, με το οποίο κατα­δι­κά­ζο­νταν οι πρα­κτι­κές της Χρυ­σής Αυγής, δηλώ­νο­νταν η συμπα­ρά­στα­ση στους Δημο­τι­κούς Συμ­βού­λους της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης και τονί­ζο­νταν η ανά­γκη απο­μό­νω­σης κάθε φασι­στι­κής και ρατσι­στι­κής φωνής. Προ­κα­λεί ερω­τη­μα­τι­κά η επι­λο­γή του Εισαγ­γε­λέα να παρα­πέμ­ψει σε δίκη τους Δημο­τι­κούς Συμ­βού­λους της Καλ­λι­θέ­ας, τη στιγ­μή που η πρώ­τη μήνυ­ση κατά των τριών εκπρο­σώ­πων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, τέθη­κε στο αρχείο.

Εντύ­πω­ση προ­κα­λεί και το γεγο­νός ότι οι πρώ­τες κλη­τεύ­σεις προς δημο­τι­κούς συμ­βού­λους σε δίκη, επι­δό­θη­καν την ίδια μέρα που ψηφι­ζό­ταν στη Βου­λή η τρο­πο­λο­γία δήθεν για την αντι­με­τώ­πι­ση των παρα­φυά­δων της ΧΑ» ανα­φέ­ρει ακό­μα η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Η κυβέρ­νη­ση οφεί­λει να κατα­δι­κά­σει εδώ και τώρα το απα­ρά­δε­κτο αυτό γεγο­νός, όπως και όλα τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα. Ο λαός της Καλ­λι­θέ­ας και όλης της χώρας, να απο­μο­νώ­σει τους εγκλη­μα­τί­ες φασί­στες, με τη δρά­ση του και με ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ απέ­να­ντι στο σύστη­μα που γεν­νά­ει και θρέ­φει τον φασισμό».

 

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο