Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός κυνισμός: «Μην άρετε τις κυρώσεις στην Συρία για να βοηθήσετε τα θύματα του σεισμού»!!!

«Μην άρε­τε τις κυρώ­σεις στην Συρία για να βοη­θή­σε­τε τα θύμα­τα του σει­σμού». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου που δημο­σιεύ­θη­κε πριν δύο ημέ­ρες, στις 9 Φλε­βά­ρη, στην έγκρι­τη αμε­ρι­κά­νι­κη εφη­με­ρί­δα «Washington Post».

Το άρθρο υπο­γρά­φει ο Wa’el Alzayat, λομπί­στας και επί χρό­νια σύμ­βου­λος του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ. Η ουσία, ωστό­σο, δεν βρί­σκε­ται τόσο στο ποιος υπο­γρά­φει το άρθρο, αλλά στο τι ανα­φέ­ρει σε αυτό.

Με τον κυνι­σμό που χαρα­κτη­ρί­ζει τους πραι­τω­ρια­νούς του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού, ο Alzayat ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η άρση των κυρώ­σε­ων ενά­ντια στην Συρία δεν θα απο­τε­λέ­σει ουσια­στι­κή βοή­θεια στον σει­σμό­πλη­κτο λαό, αλλά θα δώσει ανά­σα στο «καθε­στώς Άσαντ», όπως χαρα­κτη­ρί­ζει την Συρια­κή κυβέρ­νη­ση! Αντ’ αυτού προ­τεί­νει την δημιουρ­γία… ανθρω­πι­στι­κών ομά­δων κατά μήκος των τουρ­κο-συρια­κών συνό­ρων, έτσι ούτως ώστε η όποια βοή­θεια να περ­νά μόνο στις ελεγ­χό­με­νες από την συρια­κή αντι­πο­λί­τευ­ση περιοχές.

Δεν είναι καθό­λου τυχαίο ότι ο αρθρο­γρά­φος της «Washington Post», η «γραμ­μή» της οποί­ας σε μια σει­ρά ζητή­μα­τα συνή­θως αντι­κα­το­πτρί­ζει την θέση του «βαθέ­ως κρά­τους» της Ουά­σινγ­κτον, θήτευ­σε επί πολ­λά χρό­νια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τή­σουν τα γεω­πο­λι­τι­κά τους συμ­φέ­ρο­ντα, για τα κέρ­δη των μονο­πω­λια­κών τους ομί­λων, στο πλαί­σιο της αντι­πα­ρά­θε­σης τους με την Κίνα και τη Ρωσία, οι ιμπε­ρια­λι­στές των ΗΠΑ δεν διστά­ζουν να αφή­σουν αβο­ή­θη­το τους σει­σμό­πλη­κτους της Συρί­ας! Τι είναι άλλω­στε για την αμε­ρι­κα­νι­κή υπερ­δύ­να­μη λίγα ακό­μη εκα­τομ­μύ­ρια ξερι­ζω­μέ­νοι, εξα­θλιω­μέ­νοι και πει­να­σμέ­νοι άνθρω­ποι μπρο­στά στα κέρ­δη του κεφαλαίου;

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο