Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ (VIDEO)

Μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό στο δρό­μο της ανα­τρο­πής με δυνα­τό ΚΚΕ τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας το Σάβ­βα­το στο 13ο Συνέ­δριο της ΚΝΕ που ξεκί­νη­σε το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισ­σό με ενθου­σια­σμό και παλ­μό υπό το σύν­θη­μα: «Είμα­στε η σπί­θα που θα κάνει τα σκο­τά­δια φως! Με τη δύνα­μη των επα­να­στα­τι­κών ιδε­ών. Για τον σοσια­λι­σμό. Τολ­μά­με το μεγά­λο βήμα στο μέλ­λον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ».

Σημεί­ω­σε, μετα­ξύ άλλων, πως η ψήφος των νέων στο ΚΚΕ μπο­ρεί να αλλά­ξει το κλί­μα, να νιώ­σουν οι ίδιοι πιο δυνα­τοί και με ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ μπο­ρούν να κάνουν να τρέ­μει την όποια αυρια­νή αντι­λαι­κή κυβέρ­νη­ση και πρό­σθε­σε μόνοι τους και όλοις μας με πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ.

Οπως είπε κάθε κυβέρ­νη­ση είναι χει­ρό­τε­ρη από την προη­γού­με­νη  διό­τι γίνε­ται πιο επι­θε­τι­κό, πιο αντο­δρα­στι­κός ο καπι­τα­λι­σμός, ανε­φε­ρε ότι ο λαός έδιω­ξε αντι­λαι­κές κυβερ­νή­σεις αλλά δεν απαλ­λά­χτη­κε από αυτού ςπου έχουν την εξου­σία. Σημεί­ω­σε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοι­νή στρα­τη­γι­κή, κοι­νους σκο­πούς, παρά τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές, και πως έχουν δεσμέ­υ­σεις απά­να­ντι στο ΤΑμείο Ανά­καμ­ψης, τους επι­χε­ρι­ρη­τι­κούς ομί­λους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ, τόνι­σε, δεν θα δώσει ανο­χή στην όποια αντι­λαι­κή κυβέρ­νη­ση όποιο χρώ­μα κι αν έχει όπως κι αν βαφτιστεί.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ έχει πρό­γραμ­μα λαι­κής εξου­σί­ας, ανα­τρο­πής του συστή­μα­τος της δικτα­το­ρί­ας των μονο­πω­λί­ων, έχει σκο­πό να οδη­γή­σει τη λαι­κή πλει­ψη­φία πραγ­μα­τι­κά στην εξου­σία. Και σχο­λιά­ζο­ντας τα περι «κολ­λη­μέ­νων» που εκστό­μι­σαν στε­λέ­ψη του ΣΥΡΙΖΑ τόνι­σε πως ο δρό­μος των ανα­τρο­πών ανοί­γει από κάποιους «κολ­λη­μέ­νους», από τους ασυμβίβαστους.

Συγκλο­νι­στι­κή ήταν η υπο­δο­χή στο βήμα του συνε­δρί­ου των εκπρο­σώ­πων της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Τουρ­κί­ας και της Συρια­κής Κομ­μου­νι­στι­κής νεο­λαί­ας — Νεο­λαί­ας Χαλίντ Μπαγκ­ντάς που απηύ­θυ­ναν χαι­ρε­τι­σμό πριν την ομι­λία του Δημή­τρη Κουτσούμπα.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο