Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πλήθος κόσμου στη συναυλία και τις δράσεις έξω από το REX στο πλαίσιο του αγώνα των καλλιτεχνών

Με stand up comedy και συναυ­λία συνε­χί­ζο­νται οι πολύ­μορ­φες δρά­σεις στο πλαί­σιο του αγώ­να των καλ­λι­τε­χνών και των σπου­δα­στών καλ­λι­τε­χνι­κών σχο­λών ενά­ντια στο ΠΔ 85 που δεν ανα­γνω­ρί­ζει τις σπου­δές και τα πτυ­χία τους.

Το ραντε­βού των καλ­λι­τε­χνών και πλή­θους κόσμου από­ψε ήταν έξω από το κατει­λημ­μέ­νο REX, στην Πανε­πι­στη­μί­ου ως συνέ­χεια της χτε­σι­νής συναυ­λί­ας αλλη­λεγ­γύ­ης μπρο­στά από το κτί­ριο του Εθνι­κού Θεά­τρου στην οδό Αγί­ου Κωνσταντίνου.

Τη σκη­νή της συγκέ­ντρω­σης μοι­ρά­ζο­νται οι stand up ηθο­ποιοί Χρι­στί­να Βούλ­γα­ρη, Χρύ­σα Κατσα­ρί­νη, Μελί­να Κόλ­λια, Δήμη­τρα Νικη­τέα, Αλέ­ξαν­δρος Πασπαρ­δά­νης, Πάρις Ρού­πος και Αλέ­ξαν­δρος Τιτ­κώβ και μου­σι­κά «ντύ­νουν» την εκδή­λω­ση ο Σωκρά­της Μάλα­μας, η Μάρ­θα Φριν­τζή­λα, ο Δημή­τρης Μυστα­κί­δης, η Σεμέ­λη Παπα­βα­σι­λεί­ου κ.ά.

«Αντι­στε­κό­μα­στε σε μια κυβέρ­νη­ση που υπο­νο­μεύ­ει ολό­κλη­ρο τον καλ­λι­τε­χνι­κό κλά­δο και ελπί­ζου­με να κερ­δί­σου­με», δήλω­σε στο 902.gr η ηθο­ποιός Χρύ­σα Κατσαρίνη

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ

Φωτο Eurokinissi

Πλή­θος κόσμου συμ­με­τεί­χε στη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής 9 Φλε­βά­ρη, έξω από το κτί­ριο Τσί­λερ στο Εθνι­κό Θέα­τρο, σε στή­ρι­ξη του αγώ­να των καλ­λι­τε­χνών, σπουδαστών/τριών και καθηγητών/τριών, ενά­ντια στο Προ­ε­δρι­κό Διά­ταγ­μα, που υπο­βαθ­μί­ζει τις καλ­λι­τε­χνι­κές σχο­λές, και επι­φέ­ρει χτύ­πη­μα στα εργα­σια­κά τους δικαιώματα.

Στη συναυ­λία τρα­γού­δη­σαν πολ­λοί καλ­λι­τέ­χνες και συγκροτήματα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι την Τετάρ­τη 8 Φλε­βά­ρη οι καθη­γη­τές της Δρα­μα­τι­κής Σχο­λής του Εθνι­κού Θεά­τρου, ανα­κοί­νω­σαν την παραί­τη­σή τους, ανα­φέ­ρο­ντας πως «προ­χω­ρού­με μετά λύπης στη δια­κο­πή της συνερ­γα­σί­ας μας με τη Σχο­λή του Εθνι­κού Θεά­τρου και παραι­τού­μα­στε από τις τρέ­χου­σες συμ­βά­σεις ή / και από την ανα­νέ­ω­ση των συμ­βά­σε­ών μας για το δεύ­τε­ρο εξά­μη­νο σύμ­φω­να με το πρό­γραμ­μα σπου­δών της χρο­νιάς». Επί­σης την Πέμ­πτη 9 Φλε­βά­ρη, παραι­τή­θη­καν οι καθη­γη­τές της Δρα­μα­τι­κής Σχο­λής του ΚΘΒΕ για το απα­ρά­δε­κτο ΠΔ.

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο