Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση Νεολαίας Ρωσίας (μπολσεβίκοι): Χαιρετισμός στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Στον χαι­ρε­τι­σμό της προς το 13ο Συνέ­δριο της ΚΝΕ, η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή της Επα­να­στα­τι­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Ένω­σης Νεο­λαί­ας (μπολ­σε­βί­κοι), Ρωσία, σημείωσε:

«Η Επα­να­στα­τι­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Ένω­ση Νεο­λαί­ας (μπολ­σε­βί­κοι) από τη Ρωσία χαι­ρε­τί­ζει τους συντρό­φους από την ΚΝΕ! Σας συγ­χαί­ρου­με για το 13ο Συνέ­δριο και σας ευχα­ρι­στού­με για την πρόσκληση.

Σήμε­ρα, οι κομ­μου­νι­στι­κές οργα­νώ­σεις πρέ­πει να αντα­πο­κρι­θούν στις προ­κλή­σεις του νέου ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου και της παγκό­σμιας οικο­νο­μι­κής κρί­σης. Δυστυ­χώς, δεν μπό­ρε­σαν όλες να δώσουν τη σωστή πολι­τι­κή εκτί­μη­ση των όσων συμ­βαί­νουν και έχουν βαλ­τώ­σει στις δια­μά­χες και τον οπορ­του­νι­σμό. Το αντί­θε­το ισχύ­ει για την Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας (ΚΝΕ). Η ΚΝΕ είναι μια από τις λίγες Κομ­μου­νι­στι­κές Νεο­λαί­ες παγκο­σμί­ως που κατά­φε­ρε να δια­τη­ρή­σει την ιδε­ο­λο­γι­κή πολι­τι­κή της σε μια δύσκο­λη περί­ο­δο της παγκό­σμιας αντίδρασης.

Μεγα­λώ­νει μέρα με τη μέρα η απει­λή του ξεσπά­σμα­τος του Γ’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, ενός πολέ­μου των ιμπε­ρια­λι­στών για τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα, που θα φέρει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο πόνο και δυστυ­χία στους εργα­ζό­με­νους ανά τον κόσμο. Οι εργα­ζό­με­νοι ήδη υπο­φέ­ρουν από τις συνέ­πειες του καπι­τα­λι­σμού και της κρί­σης του, όπως και οι εργα­ζό­με­νοι στη Ρωσία. Η κατά­στα­ση έχει επι­δει­νω­θεί με την έναρ­ξη της λεγό­με­νης “Ειδι­κής Στρα­τιω­τι­κής Επιχείρησης”.

Η γενι­κή επι­δεί­νω­ση της κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κής κατά­στα­σης οδη­γεί τους νέους στη Ρωσία να στρέ­φο­νται όλο και περισ­σό­τε­ρο προς μια κομ­μου­νι­στι­κή επε­ξή­γη­ση του κόσμου. Όμως, η τρο­μο­κρα­τία κάνει τη δου­λειά της. Οι κομ­μου­νι­στι­κές οργα­νώ­σεις νεο­λαί­ας υπό­κει­νται τόσο σε κρα­τι­κή κατα­στο­λή όσο και σε επι­θέ­σεις από φασι­στι­κές ομάδες.

Το ρωσι­κό καθε­στώς αυστη­ρο­ποιεί­ται συνε­χώς: Οι συλ­λή­ψεις και οι δίκες αυξά­νο­νται. Θεω­ρεί­ται έγκλη­μα να εκφρά­σει κάποιος αρνη­τι­κή γνώ­μη για τη στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση. Οι μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις αυξά­νουν την εξάρ­τη­σή τους από ιδιω­τι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις, νομι­μο­ποιού­νται οποιεσ­δή­πο­τε ενέρ­γειες (ακό­μα και οι δημό­σιες δολο­φο­νί­ες “εγκλη­μα­τιών”) από ακρο­δε­ξιές φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κές ομά­δες, οι οποί­ες στη­ρί­ζο­νται ανοι­χτά από το κρά­τος. Οπό­τε, μιλά­με για μια αυξα­νό­με­νη φασι­στι­κο­ποί­η­ση του καθε­στώ­τος της Ρωσίας.

Ακό­μη και σε τέτοιες συν­θή­κες, η Επα­να­στα­τι­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Ένω­ση Νεο­λαί­ας (μπολ­σε­βί­κοι) από τη Ρωσία συνε­χί­ζει να μεγα­λώ­νει με κύριο στό­χο την ανά­πτυ­ξη οργα­νώ­σε­ων στις περι­φέ­ρειες της χώρας. Για την ανά­πτυ­ξη της ταξι­κής συνεί­δη­σης της ρωσι­κής εργα­τι­κής τάξης, η Επα­να­στα­τι­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Ένω­ση Νεο­λαί­ας (μπολ­σε­βί­κοι) συνερ­γά­ζε­ται με το Ρωσι­κό Εργα­τι­κό Μέτωπο.

Καθώς η διε­θνής αλλη­λεγ­γύη της νεο­λαί­ας και των εργα­ζο­μέ­νων απο­κτά σήμε­ρα ιδιαί­τε­ρη σημα­σία, η Επα­να­στα­τι­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Ένω­ση Νεο­λαί­ας (μπολ­σε­βί­κοι) συνε­χί­ζει να ανα­πτύσ­σει διε­θνή δου­λειά που απο­σκο­πεί στην οικο­δό­μη­ση ενός ενω­μέ­νου αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού κομ­μου­νι­στι­κού μετώ­που νεο­λαι­ί­στι­κων οργα­νώ­σε­ων. Σε αυτό το πλαί­σιο, η εμπει­ρία και το παρά­δειγ­μα της ΚΝΕ, ως μιας Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας με αρχές και ενό­τη­τα, είναι ιδιαί­τε­ρα πολύ­τι­μα. Αμέ­σως μετά το ξέσπα­σμα των εχθρο­πρα­ξιών στην Ουκρα­νία, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας εξέ­δω­σε μαζί με άλλα ΚΚ ανα­κοί­νω­ση για τη φύση αυτής της ιμπε­ρια­λι­στι­κής σφα­γής, την οποία υπέ­γρα­ψαν 44 κόμ­μα­τα και 30 νεο­λαί­ες, μετα­ξύ των οποί­ων και η Επα­να­στα­τι­κή Κομ­μου­νι­στι­κή Ένω­ση Νεο­λαί­ας (μπολ­σε­βί­κοι) από τη Ρωσία. Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζου­με να συμ­με­τέ­χου­με σε διε­θνείς εκδη­λώ­σεις, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των φεστι­βάλ που διορ­γα­νώ­νει η ΚΝΕ. Δεδο­μέ­νων των δυσκο­λιών που αντι­με­τω­πί­ζει πλέ­ον η οργά­νω­σή μας, εκτι­μού­με πολύ την υπο­στή­ρι­ξη που μας παρέ­χει η ΚΝΕ στην καθη­με­ρι­νή μας δουλειά.

Πιστεύ­ου­με ότι καθώς προ­χω­ρά­ει η κρί­ση του καπι­τα­λι­σμού, η ενό­τη­τα της παγκό­σμιας κομ­μου­νι­στι­κής νεο­λαί­ας πρέ­πει να δυνα­μώ­σει, καθώς μοι­ρα­ζό­μα­στε τον ίδιο στό­χο: μια σοσια­λι­στι­κή κοι­νω­νία αντά­ξια του λαού!

Προ­λε­τά­ριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο