Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Διαρκής μομφή σε κυβέρνηση και κόμματα για το πλαίσιο των υποκλοπών

Η μομ­φή του ΚΚΕ προς την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ για την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της είναι δεδο­μέ­νη και διαρ­κής! Δεν εξαι­ρεί όμως και τα άλλα κόμ­μα­τα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που υπη­ρε­τούν τα κρί­σι­μα βάθρα αυτής της πολι­τι­κής, ακό­μη και στο επί­μα­χο ζήτη­μα των υποκλοπών.

Αυτό είναι το στίγ­μα των τοπο­θε­τή­σε­ων των βου­λευ­τών του ΚΚΕ στη Βου­λή, στη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας κατά της κυβέρ­νη­σης, που κατέ­θε­σε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτη­μα των υπο­κλο­πών. Η θέση αυτή εκφρά­στη­κε άλλω­στε από την ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αμέ­σως μόλις ανα­κοι­νώ­θη­κε η πρόταση.

Στο σόου της δικομ­μα­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης που έχουν στή­σει στη Βου­λή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφή­σει απ’ έξω όλο αυτό το σκο­τει­νό και δυσώ­δες θεσμι­κό πλαί­σιο που έχουν δια­μορ­φώ­σει δια­δο­χι­κά οι τελευ­ταί­ες κυβερ­νή­σεις πάνω στο οποίο ανα­πτύ­χθη­κε το δόγ­μα «ουδείς εξαι­ρεί­ται» των παρακολουθήσεων.

Κουβέντα από ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ
για το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο

Την υπο­κρι­σία και την τεχνη­τή, παρα­πλα­νη­τι­κή και υπο­κρι­τι­κή οξύ­τη­τα μετα­ξύ ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ για τις παρα­κο­λου­θή­σεις και τις υπο­κλο­πές, κατήγ­γει­λε ο Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ. «Φορ­τώ­νει ο ένας στον άλλον διά­φο­ρες υπο­θέ­σεις παρα­κο­λου­θή­σε­ων, αλλά κανέ­νας δεν μιλά­ει για το τερα­τώ­δες θεσμι­κό πλαί­σιο της ΕΕ που το έχε­τε ψηφί­σει όλοι μαζί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο με βάση το οποίο παρα­κο­λου­θού­νται οι πάντες και δεν εξαι­ρεί­ται κανείς».

Σημεί­ω­σε πως το ΚΚΕ θα ψηφί­σει την μομ­φή κατά της κυβέρ­νη­σης, την οποία άλλω­στε έχει ψηφί­σει από την πρώ­τη στιγ­μή στους αγώ­νες των σωμα­τεί­ων και του λαϊ­κού κινή­μα­τος. Παράλ­λη­λα, όμως, συμπλή­ρω­σε, το ΚΚΕ ψηφί­ζει μομ­φή και για τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπο­κρι­σία του.

«Φορ­τώ­νει ο ένας στον άλλον διά­φο­ρες υπο­θέ­σεις παρα­κο­λου­θή­σε­ων, αλλά κανέ­νας δεν μιλά­ει για το τερα­τώ­δες θεσμι­κό πλαί­σιο της ΕΕ, που το έχε­τε ψηφί­σει όλοι μαζί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο με βάση το οποίο παρα­κο­λου­θού­νται οι πάντες και δεν εξαι­ρεί­ται κανείς».

Κατήγ­γει­λε επί­σης, ότι παρό­τι πρώ­ην διοι­κη­τής της ΕΥΠ παρα­δέ­χθη­κε τις παρα­κο­λου­θή­σεις στα γρα­φεία του ΚΚΕ από το 2016, και δήλω­σε πως η υπό­θε­ση ξεπερ­νού­σε τις δυνα­τό­τη­τές του, καμία κυβέρ­νη­ση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, έκα­νε κάτι.

Τέλος, κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία τους στις υπο­θέ­σεις δια­φθο­ράς όπως στην περί­πτω­ση Πάτση και Καϊ­λή, όταν επί­σης όλα τα κόμ­μα­τα ψήφι­σαν μαζί ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, που ανα­φέ­ρει ότι τα λόμπι είναι συστα­τι­κό στοι­χείο της ευρω­παϊ­κής δημοκρατίας.

Ο λαός βγά­ζει συμπε­ρά­σμα­τα και κατα­λα­βαί­νει τη σαπί­λα, κατέ­λη­ξε ο Θ. Παφί­λης, σημειώ­νο­ντας «ΚΚΕ δαγκω­τό, και στις εκλο­γές και στο μαζι­κό κίνημα».

Προσχηματική η αντιπαράθεσή τους

Η πρό­τα­ση μομ­φής του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ­σχη­μα­τι­κή για­τί δημιουρ­γεί το έδα­φος για κοκο­ρο­μα­χία με τη ΝΔ, για να συγκα­λύ­ψει τις ευθύ­νες τους για τις παρα­κο­λου­θή­σεις και το απο­κρου­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο, για το οποίο είναι υπεύ­θυ­νοι όλοι τους, καθώς ψήφι­σαν νόμους και ευρω­παϊ­κές Οδη­γί­ες που όχι μόνο επι­τρέ­πουν την προ­λη­πτι­κή παρα­κο­λού­θη­ση, αλλά καθι­στούν όλους ως στό­χους αυτών των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, επι­σή­μα­νε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ.

Σημεί­ω­σε πως το ΚΚΕ καθη­με­ρι­νά κατα­θέ­τει μομ­φή κατά της κυβέρ­νη­σης που συνε­χί­ζει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, κατα­θέ­τει μομ­φή στο σάπιο αστι­κό κρά­τος της κατα­στο­λής, της δια­φθο­ράς και των των παρακολουθήσεων.

Επα­νέ­λα­βε τη θέση του Κόμ­μα­τος για άμε­ση σύγκλη­ση της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας ενώ κατήγ­γει­λε την επι­λε­κτι­κή ευαι­σθη­σία που επι­δει­κνύ­ουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφο­ρά τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα, όπως ανα­δεί­χθη­κε στην πολύ σοβα­ρή υπό­θε­ση των παρα­κο­λου­θή­σε­ων του τηλε­φω­νι­κού κέντρου του ΚΚΕ από το 2016.

«Η ΝΔ επέ­λε­ξε να μην διε­ρευ­νη­θεί η συγκε­κρι­μέ­νη υπό­θε­ση στην Εξε­τα­στι­κή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προ­σχη­μα­τι­κά απο­χώ­ρη­σε από την τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας» σημεί­ω­σε ενώ κατήγ­γει­λε ότι την ίδια επι­λε­κτι­κή ευαι­σθη­σία επέ­δει­ξε και η ΑΔΑΕ που έσπευ­σε να αρχειο­θε­τή­σει την υπό­θε­ση ενώ ο σημε­ρι­νός πρό­ε­δρος της, έφθα­σε στο σημείο να πει πως «μάλ­λον το ΚΚΕ δεν θέλει τη δια­λεύ­καν­ση της υπό­θε­σής του».

Κατήγ­γει­λε τις ευθύ­νες των αστι­κών κομ­μά­των που έχουν ενι­σχύ­σει το θεσμι­κό πλαί­σιο μέχρι και με ενσω­μά­τω­ση ευρω­παϊ­κής αστυ­νο­μι­κής οδη­γί­ας της ΕΕ του 2016, που γενι­κεύ­ει τον έλεγ­χο των πιο προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων ενώ έχουν ενι­σχυ­θεί οι σχέ­σεις μετα­ξύ κρα­τι­κών, παρα­κρα­τι­κών μηχα­νι­σμών, οι ξένες μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες αλω­νί­ζουν στη χώρα, με πρό­σχη­μα την εθνι­κή ασφά­λεια, που δεν είναι τίπο­τα άλλο, παρά η ασφά­λεια των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου, και γι αυτό βάζει στο στό­χα­στρο τον εσω­τε­ρι­κό εχθρό τον λαό, για να μην προ­λά­βει κάθε μορ­φή αντίστασης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μη δεί­ξει καμία ανο­χή στο δόγ­μα «ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρα­κο­λου­θή­σε­ων», ένα δόγ­μα που απο­τε­λεί την κανο­νι­κό­τη­τα της ΕΕ, αφού αυτή είναι ο παγκό­σμιος πρω­τα­θλη­τής στην παρα­γω­γή, την εξα­γω­γή, τη δια­κί­νη­ση και την εμπο­ρία των παρά­νο­μων κατα­σκο­πευ­τι­κών προ­γραμ­μά­των τύπου Predator.

Σχο­λιά­ζο­ντας το δίλημ­μα που τέθη­κε στη συζή­τη­ση για «δημο­κρα­τία ή εκτρο­πή», ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος, επι­σή­μα­νε ότι τα αστι­κά κόμ­μα­τα στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα υπε­ρα­σπί­ζο­νται τη «δημο­κρα­τία των λόμπι», αφού μαζί ψήφι­σαν το ψήφι­σμα της ΕΕ που ανα­φέ­ρει ως ζωτι­κό και συστα­τι­κό στοι­χείο της ευρω­παϊ­κής δημο­κρα­τί­ας, τα λόμπι που εκπρο­σω­πούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονο­πω­λια­κών ομί­λων. Την ίδια ομο­φω­νία επέ­δει­ξαν και στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πύρ­γου, όπου συνέ­πρα­ξαν για προ­ε­δρείο ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με την Χρυ­σή Αυγή και στη­λί­τευ­σε τη στά­ση των κομ­μά­των που δεν λένε κου­βέ­ντα για το θέμα.

Η πρό­τα­ση μομ­φής, συνέ­χι­σε, αξιο­ποιεί­ται για να συγκα­λυ­φθεί η κοι­νή στρα­τη­γι­κή που έχουν τα αστι­κά κόμ­μα­τα, στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του κεφα­λαί­ου, στις απο­φά­σεις της ΕΕ με το υπερ­μνη­μό­νιο του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης και την πρά­σι­νη μετά­βα­ση, η συμ­φω­νία τους στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ για το πλιά­τσι­κο των λαών, στην καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη που είναι άδι­κη και αντεργατική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε εμβλη­μα­τι­κά νομο­σχέ­δια της ΝΔ, όπως η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του Ελλη­νι­κού και των Ναυ­πη­γεί­ων Ελευ­σί­νας, τις ευρω­παϊ­κές οδη­γί­ες ενώ ως κυβέρ­νη­ση δεν φορο­λό­γη­σε τους εφο­πλι­στές, φορ­τώ­νο­ντας τα βάρη των μνη­μο­νί­ων στις πλά­τες των λαών.

Επο­μέ­νως, κατέ­λη­ξε, το δίλημ­μα που μπαί­νει μπρο­στά στη μάχη των εκλο­γών, είναι ή δυνα­τός ο λαός και το κίνη­μά του, ή δυνα­τή η όποια κυβέρ­νη­ση με αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή. Ο λαός πρέ­πει να γίνει πρω­τα­γω­νι­στής των εξε­λί­ξε­ων και να συμπο­ρευ­θεί με το ΚΚΕ για­τί ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ σημαί­νει ένα ισχυ­ρό λαϊ­κό κίνη­μα που θα ανα­χαι­τί­σει τα αντερ­γα­τι­κά, αντι­λαϊ­κά μέτρα και θα ανοί­ξει τον δρό­μο για φιλο­λαϊ­κή διέξοδο.

Ο λαός θα δώσει μομφή με τον αγώνα του

Η μομ­φή του ΚΚΕ προς την κυβέρ­νη­ση είναι διαρ­κής, εκφρά­ζε­ται τόσο στη Βου­λή, όσο και στον καθη­με­ρι­νό αγώ­να και αφο­ρά στο σύνο­λο των προ­βλη­μά­των που βιώ­νει ο λαός, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώ­της. Πρό­σθε­σε πως η πραγ­μα­τι­κή μομ­φή του λαού πρέ­πει να είναι βρο­ντε­ρή με τον αγώ­να του και με την ψήφο του, ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ στις εκλογές.

Ταυ­τό­χρο­να, σημεί­ω­σε ότι η μομ­φή του ΚΚΕ αφο­ρά και στα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν το σάπιο σύστη­μα και πως η πραγ­μα­τι­κή μομ­φή του λαού να είναι βρο­ντε­ρή με τον αγώ­να του και με την ψήφο του, ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ στις εκλογές.

Επί­σης, επι­σή­μα­νε ότι καλώς ο πρό­ε­δρος της ΑΔΑΕ έδω­σε τα στοι­χεία για τις υπο­θέ­σεις των παρα­κο­λου­θή­σε­ων στον πρό­ε­δρο της Βου­λής και τα κόμ­μα­τα και πως πρέ­πει άμε­σα να γίνει έκτα­κτη συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας για να εξε­τα­στούν τα στοι­χεία. Ξεκα­θά­ρι­σε ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός δεν μπο­ρεί να κρύ­βε­ται με τερ­τί­πια και πως η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες της.

Ευθύ­νη, όμως, ο Χρ. Κατσώ­της απέ­δω­σε και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, έχουν βάλει την υπο­γρα­φή τους στο θεσμι­κό πλαί­σιο των παρα­κο­λου­θή­σε­ων και της κατα­στο­λής και της συγκά­λυ­ψης υπο­θέ­σε­ων όπως τις παρα­κο­λου­θή­σεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακό­μα, υπο­γράμ­μι­σε την καθη­με­ρι­νή επι­δεί­νω­ση της θέσης των λαϊ­κών οικο­γε­νειών, κατη­γο­ρώ­ντας τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα ότι στή­ρι­ξαν δια­χρο­νι­κά την πλου­το­κρα­τία σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων. Ο λαός δεν ξεχνά τα μνη­μό­νια που ψήφι­σαν όλοι μαζί, είπε, προ­σθέ­το­ντας ότι η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνέ­χι­σε από εκεί που στα­μά­τη­σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, με φορο­α­παλ­λα­γές, προ­νό­μια και επι­δο­τή­σεις στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες, την ώρα που ο πλη­θω­ρι­σμός μεί­ω­σε δρα­στι­κά την αγο­ρα­στι­κή δύνα­μη του μισθού των εργα­ζο­μέ­νων, ο οποί­ος παρα­μέ­νει καθηλωμένος.

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ επι­σή­μα­νε ότι τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα δεν έχουν καμία δου­λειά με τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου και πως το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα είναι αν η επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση θα είναι δυνα­τή και ο λαός αδύ­να­μος και ανα­σφα­λής ή δυνα­τός ο λαός με το ΚΚΕ και το κίνη­μά του και αδύ­να­μη η κυβέρνηση.

Κλεί­νο­ντας τόνι­σε ότι μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να πρω­το­στα­τή­σει σε μεγά­λη λαϊ­κή αντε­πί­θε­ση για όλα τα προ­βλή­μα­τα του λαού και πως μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ γίνε­ται στή­ριγ­μα για τον λαό.

Είναι έκθετοι για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Λαμπρού­λης σημεί­ω­σε ότι τόσο η σημε­ρι­νή, όσο και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση είναι πολι­τι­κά έκθε­τες για τις υπο­θέ­σεις των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, όπως και για τη συγκά­λυ­ψη των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ, για τις οποί­ες δεν έκα­ναν τίπο­τα για την απο­κά­λυ­ψη των υπαίτιων.

Όπως επι­σή­μα­νε, η μομ­φή του ΚΚΕ προς την κυβέρ­νη­ση είναι δεδο­μέ­νη και διαρ­κής, όπως και απέ­να­ντι στη δια­χρο­νι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερνήσεων.

Ο Γ. Λαμπρού­λης σημεί­ω­σε ότι τόσο η σημε­ρι­νή, όσο και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση είναι πολι­τι­κά έκθε­τες για τις υπο­θέ­σεις των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, όπως και για τη συγκά­λυ­ψη των υπο­κλο­πών σε βάρος του ΚΚΕ, για τις οποί­ες δεν έκα­ναν τίπο­τα για την απο­κά­λυ­ψη των υπαίτιων.

Έτσι, το αστι­κό κρά­τος από τη μία επι­κα­λεί­ται την προ­στα­σία των επι­κοι­νω­νιών και από την άλλη οργα­νώ­νει τέτοιες ενέρ­γειες, με το επι­κίν­δυ­νο θεσμι­κό πλαί­σιο που δια­τη­ρεί­ται από όλες τις κυβερνήσεις.

Όπως υπο­γράμ­μι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, προ­στά­της των δικαιω­μά­των του είναι ο ίδιος ο λαός που δεν συμ­βι­βά­ζε­ται με κανέ­ναν «Μεγά­λο Αδερ­φό» στη ζωή και τη δρά­ση του. Ακό­μα, κάλε­σε τον λαό να πάρει την υπό­θε­ση στα χέρια του, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι το παι­χνί­δι παί­ζε­ται στην οργά­νω­ση στους τόπους δουλειάς.

Επί­σης, ο Γ. Λαμπρού­λης στη­λί­τευ­σε τη δια­χρο­νι­κή προ­ώ­θη­ση μέτρων για την υλο­ποί­η­ση της στρα­τη­γι­κής της ΕΕ και του κεφα­λαί­ου για την ανά­πτυ­ξη των κερ­δών. Όπως για παρά­δειγ­μα η Υγεία που υπο­τάσ­σε­ται στα κρι­τή­ρια του κόστους.

Κατη­γό­ρη­σε την κυβέρ­νη­ση ότι εφάρ­μο­σε μια πολι­τι­κή που αξιο­ποί­η­σε την παν­δη­μία ως ευκαι­ρία για αντι­δρα­στι­κές ανα­διαρ­θρώ­σεις στο σύστη­μα Υγεί­ας, μια πολι­τι­κή που βλέ­πει την Υγεία ως πεδίο επι­χει­ρη­μα­τι­κής δράσης.

Κλεί­νο­ντας, κάλε­σε τον λαό να ανα­με­τρη­θεί με αυτή την πολι­τι­κή, ενι­σχύ­ο­ντας την πάλη του και συμπο­ρευό­με­νος με το ΚΚΕ, τόσο στην κάλ­πη όσο και στους καθη­με­ρι­νούς αγώνες.

Όλοι τους ψήφισαν
για να αλωνίζουν τα κακόβουλα λογισμικά

Ο λαός γνω­ρί­ζει, υπο­γράμ­μι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Δελής, ότι η αντί­θε­ση του Κόμ­μα­τος σε κάθε αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση είναι διαρ­κής και καθη­με­ρι­νή και εκδη­λώ­νε­ται στους χώρους δου­λειάς, στις λαϊ­κές γει­το­νιές, όπου ζει και μορ­φώ­νε­ται η νεο­λαία. Επί­σης, υπεν­θύ­μι­σε πως όλοι τους ψήφι­σαν πέρ­σι στη Βου­λή τον ευρω­παϊ­κό Κανο­νι­σμό για να αλω­νί­ζουν νόμι­μα κατα­σκο­πευ­τι­κά λογι­σμι­κά στη χώρα μας.

Ο λαός γνω­ρί­ζει, σημεί­ω­σε ο Γ. Δελής, ότι η αντί­θε­ση του ΚΚΕ σε κάθε αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση είναι διαρ­κής και καθη­με­ρι­νή και εκδη­λώ­νε­ται στους χώρους δου­λειάς, στις λαϊ­κές γει­το­νιές, όπου ζει και μορ­φώ­νε­ται η νεολαία.

Γνω­ρί­ζει επί­σης ότι το ΚΚΕ οργα­νώ­νει τη λαϊ­κή αντί­στα­ση και αντε­πί­θε­ση και στις πιο δύσκο­λες συν­θή­κες και μέμ­φε­ται όλους τους υπη­ρέ­τες της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, που στο όνο­μα της εθνι­κής ασφά­λειας ασπά­ζο­νται το επι­κίν­δυ­νο δόγ­μα «ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρα­κο­λου­θή­σε­ων» για να στη­ρί­ζουν την αστι­κή εξου­σία και το κρά­τος της.

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ θύμι­σε ότι το θεσμι­κό πλαί­σιο παρα­κο­λου­θή­σε­ων και συγκά­λυ­ψης είναι έργο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και φυσι­κά της ΕΕ, καθώς πέρ­σι στη Βου­λή όλοι μαζί ψηφί­σαν τον ευρω­παϊ­κό κανο­νι­σμό για να αλω­νί­ζουν νόμι­μα κατα­σκο­πευ­τι­κά λογι­σμι­κά και στη χώρα μας.

Επί­σης, ανέ­δει­ξε τη συμπό­ρευ­ση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα βασι­κά ζητή­μα­τα που καθο­ρί­ζουν και τα μικρά. Αυτό το δια­πι­στώ­νουν, τόνι­σε, οι καλ­λι­τέ­χνες που υπο­βαθ­μί­στη­καν από τη ΝΔ σε από­φοι­τους Λυκεί­ου, ενώ νωρί­τε­ρα έστρω­σε ο ΣΥΡΙΖΑ τον δρό­μο με την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση και υπο­βάθ­μι­ση των πτυχίων.

Συμπό­ρευ­ση, υπο­γράμ­μι­σε, υπάρ­χει και στην Παι­δεία και στους όρους που παρέ­χε­ται. Ο Γ. Δελής ανα­φέρ­θη­κε στα εξου­θε­νω­μέ­να σχο­λεία από την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση που εξω­θού­νται στην αγκα­λιά χορη­γών και στην αξιο­λό­γη­ση που είναι εργα­λείο μετα­τρο­πής των σχο­λεί­ων σε μαγαζιά.

Ολο­κλη­ρώ­νο­ντας, επι­σή­μα­νε ότι η μομ­φή του ΚΚΕ στην κυβέρ­νη­ση είναι για όλα όσα βασα­νί­ζουν τον λαό, ενώ η πραγ­μα­τι­κή μομ­φή από τον λαό θα δοθεί και με τον αγώ­να και με την ψήφο του, με δυνα­τό ΚΚΕ.

Από τη μομφή του ΚΚΕ
δεν εξαιρείται καμία κυβέρνηση

Ο Γιώρ­γος Μαρί­νος κάλε­σε τον λαό να μην εγκλω­βι­στεί στην παρα­πλα­νη­τι­κή κοκο­ρο­μα­χία που έχουν στή­σει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύ­ψουν τη συνε­νο­χή τους στην ψήφι­ση κανο­νι­σμών της ΕΕ για τη δημιουρ­γία γιγά­ντιου μηχα­νι­σμό φακε­λώ­μα­τος στο όνο­μα της κατα­πο­λέ­μη­σης της τρο­μο­κρα­τί­ας και της έννοιας-λάστι­χο της εθνι­κής ασφάλειας.

Τα στοι­χεία της ΑΔΑΕ είναι πολύ σοβα­ρά, είπε, ζητώ­ντας παράλ­λη­λα την άμε­ση σύγκλη­ση της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας της Βου­λής για την ακρό­α­ση του Χρ. Ράμ­μου. Παράλ­λη­λα επι­σή­μα­νε τις πολύ μεγά­λες ευθύ­νες που έχουν η κυβέρ­νη­ση και ο πρωθυπουργός.

Επί­σης, ο Γ. Μαρί­νος ξεκα­θά­ρι­σε ότι η μομ­φή του ΚΚΕ προς την κυβέρ­νη­ση είναι δεδο­μέ­νη και διαρ­κής και αφο­ρά τόσο το σκάν­δα­λο των υπο­κλο­πών, όσο και το σύνο­λο των προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός και αυτή εκφρά­ζε­ται στον αγώ­να και τη Βουλή.

Ακό­μα, κατήγ­γει­λε το σκο­τει­νό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο των παρα­κο­λου­θή­σε­ων που συν­δια­μορ­φώ­θη­κε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώ­νο­ντας ότι από τη μομ­φή του ΚΚΕ δεν εξαι­ρεί­ται καμία κυβέρ­νη­ση, κανέ­να κόμ­μα που στη­ρί­ζει το σάπιο σύστημα.

Κάλε­σε τον λαό να μην εγκλω­βι­στεί στην παρα­πλα­νη­τι­κή κοκο­ρο­μα­χία που έχουν στή­σει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύ­ψουν τη συνε­νο­χή τους για την παρα­κο­λού­θη­ση του τηλε­φω­νι­κού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2022, τη συνε­νο­χή τους για τις παρα­κο­λου­θή­σεις, που ξεπερ­νούν τις 100.000, την ψήφι­ση κανο­νι­σμών της ΕΕ για τη δημιουρ­γία γιγά­ντιου μηχα­νι­σμού φακε­λώ­μα­τος στο όνο­μα της κατα­πο­λέ­μη­σης της τρο­μο­κρα­τί­ας και της έννοιας-λάστι­χο της εθνι­κής ασφάλειας.

Ακό­μα, ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ υπο­γράμ­μι­σε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετέ­τρε­ψαν τη συζή­τη­ση σε μονο­θε­μα­τι­κή για να καλύ­ψουν τις ευθύ­νες για τα βάσα­να που έχει προ­κα­λέ­σει η πολι­τι­κή του στον λαό. «Επι­διώ­κε­τε να περά­σει στα μαλα­κά η στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση για την προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων του μεγά­λου κεφα­λαί­ου», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ανα­φε­ρό­με­νος στη δρα­μα­τι­κή μεί­ω­ση μισθών και συντά­ξε­ων, στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση και υπο­βάθ­μι­ση της Παι­δεί­ας και της Υγεί­ας, στους πλει­στη­ρια­σμούς χιλιά­δων σπι­τιών, στην κατάρ­γη­ση των συλ­λο­γι­κών δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων με τον νόμο Αχτσιό­γλου — Βρούτση.

Την ίδια ώρα, ο Γ. Μαρί­νος θύμι­σε ότι από κοι­νού απέρ­ρι­ψαν τις τρο­πο­λο­γί­ες του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση ΦΠΑ σε είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης και του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Κάλε­σε, κλεί­νο­ντας, τον λαό να κατα­δι­κά­σει μαχη­τι­κά την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων, καθώς μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό στον δρό­μο της ανα­τρο­πής με πιο δυνα­τό ΚΚΕ.

Αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες

Η Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου επι­σή­μα­νε ότι η μετα­τρο­πή της χώρας σε προ­κε­χω­ρη­μέ­νο φυλά­κιο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δια­μορ­φώ­νει το έδα­φος για να αλω­νί­ζουν μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, ενώ ενι­σχυ­τι­κά δρα η όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών για μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Ο λαός, τόνι­σε, βιώ­νει με όλες τις πολι­τι­κές τα βάσα­να που προ­κύ­πτουν από το ληστρι­κό εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα, την ώρα που κυβέρ­νη­ση και άλλα κόμ­μα­τα, δεν λένε κου­βέ­ντα στη συζή­τη­ση για τις αιτί­ες των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, της φτώχειας.

Κατήγ­γει­λε ακό­μα την απρο­θυ­μία όλων των αστι­κών κομ­μά­των να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος οι παρα­κο­λου­θή­σεις σε βάρος του ΚΚΕ. Όσο για το πλαί­σιο των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, η Δ. Μανω­λά­κου, επι­σή­μα­νε ότι η μετα­τρο­πή της χώρας σε προ­κε­χω­ρη­μέ­νο φυλά­κιο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δια­μορ­φώ­νει το έδα­φος για να αλω­νί­ζουν μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες, ενώ ενι­σχυ­τι­κά δρα η όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών για μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Κάλε­σε τον λαό να μην εμπι­στευ­τεί κανέ­να από τα κόμ­μα­τα που του έχουν χαντα­κώ­σει τη ζωή και να ενι­σχύ­σεί το ΚΚΕ που πρω­το­στα­τεί στην οργά­νω­ση του αγώνα.

Ανεκτό για ορισμένους
να παρακολουθείται το ΚΚΕ

Η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα χαρα­κτή­ρι­σε μεγά­λο σκάν­δα­λο τις υπο­κλο­πές, παρα­τή­ρη­σε ωστό­σο ότι οι παρα­κο­λου­θή­σεις στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, από το 2016, δεν χαρα­κτη­ρί­στη­καν «δημο­κρα­τι­κή εκτρο­πή», καθώς, όπως είπε, για ορι­σμέ­νους είναι ανε­κτό ή και επι­θυ­μη­τό να παρα­κο­λου­θεί­ται το ΚΚΕ.

Η Αλ. Παπα­ρή­γα χαρα­κτή­ρι­σε μεγά­λο σκάν­δα­λο τις υπο­κλο­πές, παρα­τή­ρη­σε ωστό­σο ότι οι παρα­κο­λου­θή­σεις στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, από το 2016, δεν χαρα­κτη­ρί­στη­καν «δημο­κρα­τι­κή εκτρο­πή», καθώς, όπως είπε, για ορι­σμέ­νους είναι ανε­κτό ή και επι­θυ­μη­τό να παρα­κο­λου­θεί­ται το ΚΚΕ.

Πρό­σθε­σε ακό­μα ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έκα­ναν ενέρ­γειες να ερευ­νη­θεί η υπό­θε­ση σε βάρος του ΚΚΕ, παρό­τι η ΝΔ την ανα­φέ­ρει από χθες περι­στα­σια­κά για να κατη­γο­ρή­σει τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώ­ντας ότι και επί δια­κυ­βέρ­νη­σής της υπήρ­ξαν κρού­σμα­τα. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, σημεί­ω­σε, δεν έχει πει κουβέντα.

Απο­κο­ρύ­φω­μα δε, επι­σή­μα­νε η Αλ. Παπα­ρή­γα, ήταν η στά­ση του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευ­ταία συνε­δρί­α­ση της Επι­τρο­πής που μεν υπέ­γρα­ψε για τη σύγκλη­σή της, αλλά απο­χώ­ρη­σε για να μη γίνει συζή­τη­ση, κάνο­ντας συνει­δη­τή επι­λο­γή συγκάλυψης.

Ακό­μα, έθε­σε το ερώ­τη­μα στην κυβέρ­νη­ση πώς είναι δυνα­τόν όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα απόρ­ρη­τα έγγρα­φα να διέρ­ρε­αν μέσα από την ΕΥΠ, τα οποία δόθη­καν κανο­νι­κά σε ΜΜΕ. Με βάση αυτά τα γεγο­νό­τα, η Αλ. Παπα­ρή­γα υπο­γράμ­μι­σε ότι «έχου­με δικαί­ω­μα εμείς ως ΚΚΕ, θύμα παρα­κο­λού­θη­σης, να σκε­φτού­με ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρ­χουν δια­πλε­κό­με­νοι θύλα­κες, με πολι­τι­κά ή οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, που εξυ­πη­ρε­τούν διά­φο­ρα σενάρια;».

Και ξεκα­θά­ρι­σε ότι τα σκάν­δα­λα, που υπάρ­χουν παντού, σε όλες τις χώρες, βγαί­νουν οργα­νω­μέ­να από αντα­γω­νι­στι­κούς επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και σε συνερ­γα­σία με πολι­τι­κούς παρά­γο­ντες και χρη­σι­μο­ποιού­νται πολ­λές φορές για ανα­δια­τά­ξεις του πολι­τι­κού σκηνικού.

Eπα­νέ­λα­βε ότι το ΚΚΕ είναι το μονα­δι­κό κόμ­μα που ρίχνει το βάρος στην οργά­νω­ση των λαϊ­κών αγώ­νων οι οποί­οι εκφρά­ζουν τη λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια. Όμως, τόνι­σε, η λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια θα πάει χαμέ­νη αν δεν εκφρα­στεί με ψήφο στο ΚΚΕ, για­τί χαμέ­νη ψήφος είναι αυτή που πάει στα κόμ­μα­τα που δια­χει­ρί­ζο­νται το σύστημα.

Κλεί­νο­ντας την τοπο­θέ­τη­σή της η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα σχο­λί­α­σε πως «άκου­σα από ορι­σμέ­νους ομι­λη­τές του ΣΥΡΙΖΑ έναν ύμνο προς την ΝΔ μέχρι το 2010. Η Νέα Δημο­κρα­τία από το 1974 έως σήμε­ρα είναι άλλο κόμ­μα; Άλλα­ξε χαρα­κτή­ρα; βεβαί­ως οι πολι­τι­κές ανά­λο­γα με τις ανά­γκες του κεφα­λαί­ου προ­σαρ­μό­ζο­νται. Δεν μπο­ρώ να το κατα­λά­βω… Εγώ θυμά­μαι 1 ή 2 προ­έ­δρους του Συνα­σπι­σμού, που όταν ήταν η κυβέρ­νη­ση του Κώστα Καρα­μαν­λή έλε­γε ότι “είστε η χει­ρό­τε­ρη κυβέρ­νη­ση από το 74 και μετά”. Τώρα βγή­κε ότι η κυβέρ­νη­ση Καρα­μαν­λή ήταν φιλε­λεύ­θε­ρο κόμ­μα… Μη μου πεί­τε ότι όλα αυτά τα πράγ­μα­τα δεν δεί­χνουν κοι­νή γραμ­μή πλεύ­σης… Ψάχνει ο ένας να βρει με τον άλλον να “σκο­τω­θεί” για να δια­μορ­φώ­σει στον ελλη­νι­κό λαό, ότι πρέ­πει να εγκλω­βι­στεί σε παρα­πλα­νη­τι­κά και ψεύ­τι­κα διλήμματα».

Την κρίσιμη μομφή
μπορεί να τη δώσει ο λαός με δυνατό ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απο­δί­δει μομ­φή στην κυβέρ­νη­ση από την πρώ­τη στιγ­μή κατα­ψη­φί­ζο­ντας τα αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια που φέρ­νει στη Βου­λή αλλά και πρω­το­στα­τώ­ντας στους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων για τα δικαιώ­μα­τά τους, επι­σή­μα­νε στην ομι­λία της στη βου­λή, η Μαρία Κομνη­νά­κα βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Απο­δί­δει μομ­φή στην κυβέρ­νη­ση και τον ίδιο τον πρω­θυ­πουρ­γό για το σκάν­δα­λο των υπο­κλο­πών, με βάση και τα όσα απο­κα­λύ­πτο­νται από την επι­στο­λή της ΑΔΑΕ, που επι­βάλ­λουν την άμε­ση σύγκλη­ση της Επι­τρο­πής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατήγ­γει­λε παράλ­λη­λα, και τις ευθύ­νες των άλλων κομ­μά­των, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το δυσώ­δες θεσμι­κό πλαί­σιο που έχουν συν­δια­μορ­φώ­σει και ψηφί­σει όλα τα τελευ­ταία χρό­νια, ανά­γο­ντας σε επί­ση­μο δόγ­μα «το ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρα­κο­λου­θή­σε­ων», στο όνο­μα της “εθνι­κής ασφά­λειας” που τελι­κά βάζει στο στό­χα­στρο το λαό και τους αγώ­νες του.

«Με την υπο­γρα­φή όλων σας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συν­δια­μορ­φώ­θη­κε το θεσμι­κό πλαί­σιο για να θωρα­κι­στεί το κρά­τος της κατα­στο­λής, της σαπί­λας και των παρα­κο­λου­θή­σε­ων» επι­σή­μα­νε χαρακτηριστικά.

Πρό­σθε­σε πως η σύμπλευ­σή τους, απο­δεί­χθη­κε και στην υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο του ΚΚΕ από το 2016 έως το 2022, όπου με μοι­ρα­σμέ­νους ρόλους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ επι­χεί­ρη­σαν να συγκα­λύ­ψουν τις ευθύ­νες τους ενώ η ΑΔΑΕ σφυ­ρί­ζει αδιά­φο­ρα παρά τις σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες που υπάρχουν.

Η σύμπλευ­ση των αστι­κών κομ­μά­των, πρό­σθε­σε η Μ. Κομνη­νά­κα απο­δει­κνύ­ε­ται ακό­μα στη συνέ­χι­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, με την ομο­φω­νία τους στην πρό­σφα­τη έκθε­ση του ΟΟΣΑ, που καθο­ρί­ζει τους όρους της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης, όποια κι αν είναι αυτή, με κυριό­τε­ρο τα ματω­μέ­να πλεονάσματα.

Απο­δει­κνύ­ε­ται στις δεσμεύ­σεις για φορο­α­παλ­λα­γές των εφο­πλι­στών, στην από κοι­νού απόρ­ρι­ψη των τρο­πο­λο­γιών του ΚΚΕ για μέτρα ανα­κού­φι­σης του λαού και των εργα­ζο­μέ­νων, για προ­στα­σία της λαϊ­κής στέ­γης από τους πλει­στη­ρια­σμούς. Απο­δει­κνύ­ε­ται ακό­μα από την κοι­νή ψήφο αυτών των κομ­μά­των για τη μονι­μο­ποί­η­ση των ειδι­κών φόρων κατα­νά­λω­σης σε Ενέρ­γεια και καύ­σι­μα, κατε­πι­τα­γήν των οδη­γιών της ΕΕ των λόμπι των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που πρό­σφα­τα ψήφι­σαν από κοι­νού, επί­σης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Απο­δει­κνύ­ε­ται τέλος, στις νατοϊ­κές δεσμεύ­σεις που εμπλέ­κουν τη χώρα, όλο και πιο βαθιά στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς για την ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Την κρί­σι­μη μομ­φή μπο­ρεί να τη δώσει ο λαός με πιο δυνα­τό το ΚΚΕ, που απο­τε­λεί εγγύ­η­ση για να γίνει ο λαός το αντί­πα­λο δέος στη σήψη και αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, κατέ­λη­ξε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία της η Μ. Κομνη­νά­κα, εγκά­λε­σε το υπ. Παι­δεί­ας για την κατά­στα­ση που επι­κρά­τη­σε σήμε­ρα στο Τμή­μα Μηχα­νο­λό­γων — Μηχα­νι­κών του ΕΜΠ, όπου οι φοι­τη­τές — ως άλλο «κρυ­φό σχο­λειό», έδω­σαν μάθη­μα με φακούς, καθώς λόγω της βρο­χής σημειώ­θη­κε δια­κο­πή ρεύ­μα­τος στο αμφι­θέ­α­τρο, λόγω εισ­ρο­ής νερών.

ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται
για το ποιος θα κάνει καλύτερα, το χειρότερο για τους πολλούς

Την υπο­κρι­σία του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος, που μιλά για «νομι­μό­τη­τα» σχε­τι­κά με τις υπο­κλο­πές, την ώρα που έχει τσα­κί­σει τα δικαιώ­μα­τα του λαού στην εργα­σία, την ασφά­λι­ση, τους μισθούς, συμ­με­τέ­χει στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, στο πλαί­σιο των σχε­δια­σμών, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κατήγ­γει­λε από το βήμα της Βου­λής η βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λιά­να Κανέλλη.

Σημεί­ω­σε τη σύμπλευ­ση των αστι­κών πολι­τι­κών κομ­μά­των με την ΕΕ των λόμπι και των ΜΚΟ, που παίρ­νουν κυβερ­νη­τι­κά κεφά­λαια ή χρή­μα­τα από τα ευρω­παϊ­κά ταμεία και με τη μορ­φή ΣΔΙΤ, έχουν ανα­λά­βει τη φρο­ντί­δα της υγεί­ας, της παι­δεί­ας, των βια­σμέ­νων παι­διών, των κακο­ποι­η­μέ­νων γυναικών.

«ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ δια­γκω­νί­ζε­στε για το ποιος θα κάνει καλύ­τε­ρα, το χει­ρό­τε­ρο για τους πολ­λούς» σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά και στη­λί­τευ­σε την αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή τους που είχε σαν απο­τέ­λε­σμα τον θάνα­το της ανα­σφά­λι­στης εργα­ζό­με­νης μητέ­ρας στο Ξυλό­κα­στρο, η οποία ασφα­λί­στη­κε μετά θάνα­το, ως χάρη από την κυβέρνηση!

Σημεί­ω­σε ακό­μα την υπο­κρι­σία των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κόπτο­νται για τη ρύθ­μι­ση σχε­τι­κά με το «κόμ­μα Κασι­διά­ρη», την ώρα που οι ίδιες δυνά­μεις συνέ­πρα­ξαν και συμ­με­τεί­χαν σε κοι­νό ψηφο­δέλ­τιο με τη Χρυ­σή Αυγή στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πύργου.

«Εσείς μιλά­τε για νομι­μό­τη­τα όταν τα πάντα που κάνε­τε, είναι βαθιά αντι­λαϊ­κά, μόνο το ΚΚΕ δικαιού­ται να λέει ότι είναι αυτο­νό­η­τη η μομ­φή κατά της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής», κατέ­λη­ξε η Λ. Κανέλλη.

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο