Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του κόμματος από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι το 21ο Συνέ­δριο του κόμ­μα­τος θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από τις 24 έως τις 27 Ιου­νί­ου 2021. Όπως ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση, «με βάση το κατα­στα­τι­κό του Κόμ­μα­τος, το Συνέ­δριο διε­ξά­γε­ται ανά τετρα­ε­τία. Το προη­γού­με­νο 20ό Συνέ­δριο είχε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί από τις 30 Μάρ­τη έως τις 2 Απρί­λη 2017. Η ΚΕ πήρε υπό­ψη της την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας και τις δυσκο­λί­ες που αντι­κει­με­νι­κά δημιουρ­γεί, εξαι­τί­ας των τερά­στιων ελλεί­ψε­ων στο δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας και τα ανα­γκαία μέτρα προστασίας».

Στη συνέ­χεια, η ανα­κοί­νω­ση αναφέρει:

«–Τα θέμα­τα του 21ου Συνε­δρί­ου, με βάση το κατα­στα­τι­κό θα είναι: α) Ο απο­λο­γι­σμός δρά­σης της ΚΕ και όλου του Κόμ­μα­τος από το 20ό προς το 21ο Συνέ­δριο, οι βασι­κές εκτι­μή­σεις για τις διε­θνείς και εγχώ­ριες οικο­νο­μι­κές και πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις της περιό­δου, η κατά­στα­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος και τα καθή­κο­ντα του Κόμ­μα­τος έως το 22ο Συνέ­δριο και β) Η εκλο­γή νέας Κεντρι­κής Επι­τρο­πής και Κεντρι­κής Επι­τρο­πής Οικο­νο­μι­κού Ελέγχου.

–Σχε­τι­κά με το πρώ­το θέμα του Συνε­δρί­ου η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή έχει δώσει ήδη στη δημο­σιό­τη­τα τα τρία κεί­με­να των Θέσε­ων της ΚΕ, στις 30/1/2021, 6/2/2021 και 13/2/2021 αντίστοιχα.

Τα τρία κεί­με­να των Θέσε­ων ήταν τα εξής:

Πρώ­το κεί­με­νο: “Ο απο­λο­γι­σμός και τα συμπε­ρά­σμα­τα από τη δρά­ση της ΚΕ και όλου του Κόμ­μα­τος από το 20ό στο 21ο Συνέ­δριο — Το Κόμ­μα ως καθο­δη­γη­τής του επα­να­στα­τι­κού εργα­τι­κού κινή­μα­τος, της Κοι­νω­νι­κής Συμ­μα­χί­ας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό”.

Δεύ­τε­ρο κεί­με­νο: “Η σημε­ρι­νή διε­θνής πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και το πολι­τι­κό-στρα­τιω­τι­κό πλαί­σιο του σύγ­χρο­νου κόσμου. Η κατά­στα­ση στο διε­θνές Κομ­μου­νι­στι­κό Κίνη­μα και η δρά­ση του ΚΚΕ. Οι εκτι­μή­σεις του ΚΚΕ για τις εξε­λί­ξεις στην εγχώ­ρια οικο­νο­μία και στο πολι­τι­κό σύστη­μα της χώρας”.

Τρί­το κεί­με­νο: “Η ταξι­κή διάρ­θρω­ση της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας, η κατά­στα­ση της εργα­τι­κής τάξης σήμε­ρα, η πορεία του εργα­τι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, η προ­ώ­θη­ση της Κοι­νω­νι­κής Συμ­μα­χί­ας και η παρέμ­βα­ση του ΚΚΕ”.

–Με βάση αυτά τα κεί­με­να ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πρώ­τη συζή­τη­ση στα εκλεγ­μέ­να καθο­δη­γη­τι­κά Όργα­να του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ και εξε­λίσ­σε­ται η συζή­τη­ση σε όλες τις Οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ. Έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί οι Τομε­α­κές Συν­δια­σκέ­ψεις και οι Συν­δια­σκέ­ψεις Περιο­χών, ενώ συνε­χί­ζε­ται ο δημό­σιος προ­συ­νε­δρια­κός διά­λο­γος, μέσω του Ριζο­σπά­στη και της ΚΟΜΕΠ, που ξεκί­νη­σε στις 13 Φεβρουαρίου.

–Καθ’ όλη τη διάρ­κεια των εσω­κομ­μα­τι­κών δια­δι­κα­σιών μέχρι και το Συνέ­δριο, η ΚΕ, όλα τα καθο­δη­γη­τι­κά Όργα­να, τα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, με αίσθη­μα ευθύ­νης πήραν και παίρ­νουν όλα τα ανα­γκαία μέτρα πρό­λη­ψης και προ­στα­σί­ας εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας (κατάλ­λη­λους χώρους, ατο­μι­κά μέσα, επα­να­λαμ­βα­νό­με­να τεστ κ.λπ.)».

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο