Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καμία εμπλοκή! Ούτε σφαίρα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία (VIDEO)

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση για τον «Κανο­νι­σμό για την ενί­σχυ­ση της ευρω­παϊ­κής αμυ­ντι­κής βιο­μη­χα­νί­ας» έκα­νε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρασβούργο.

Στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης τόνι­σε τα εξής:

«Μετά τις συμπρά­ξεις που προ­ω­θεί η ΕΕ για πυραύ­λους και πυρο­μα­χι­κά, ο Κανο­νι­σμός επι­χει­ρεί να θωρα­κί­σει τους ευρω­παϊ­κούς ομί­λους πολε­μι­κής βιο­μη­χα­νί­ας στον αντα­γω­νι­σμό τους με αμε­ρι­κα­νι­κά και κινέ­ζι­κα μονο­πώ­λια που οξύ­νε­ται λόγω και της προ­ο­πτι­κής κλι­μά­κω­σης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου ανά­με­σα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρα­νία. Την ίδια ώρα που ο ελλη­νι­κός λαός μετρά νεκρούς, αγνο­ού­με­νους και ξεσπι­τω­μέ­νους εξαι­τί­ας των πρό­σφα­των πλημ­μυ­ρών και πυρ­κα­γιών η κυβέρ­νη­ση με τη στή­ρι­ξη των άλλων αστι­κών κομ­μά­των ισχυ­ρί­ζε­ται προ­κλη­τι­κά ότι “δεν έχει πόρους” και δεν έχει  ατε­λεί­ω­τες δυνα­τό­τη­τες να τις αντιμετωπίσει.

Η κυβέρ­νη­ση εμπλέ­κε­ται όμως στο πολε­μι­κό σφα­γείο στη­ρί­ζο­ντας το αντι­δρα­στι­κό καθε­στώς Ζελέν­σκι, με βάσεις-διευ­κο­λύν­σεις, τεθω­ρα­κι­σμέ­να, πυρο­μα­χι­κά, μεθο­δεύ­ο­ντας παρά­δο­ση αρμά­των μάχης, αντια­ε­ρο­πο­ρι­κών και πολ­λα­πλών εκτο­ξευ­τών πυραύ­λων, ενώ αυτοί είναι τοπο­θε­τη­μέ­νοι στα νησιά του Αιγαί­ου και τη Θρά­κη και καθώς η τουρ­κι­κή αστι­κή τάξη εγεί­ρει διαρ­κώς ζήτη­μα απο­στρα­τι­κο­ποί­η­σης των νησιών του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, όπως και ζητή­μα­τα στη Δυτι­κή Θράκη.

Παλεύ­ου­με για καμία εμπλο­κή, καμία συμ­με­το­χή, ούτε σφαί­ρα για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία. Κοι­νή πάλη των λαών για τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα, ενά­ντια στις δυνά­μεις που τους σέρ­νουν στο πολε­μι­κό σφαγείο».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο