Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό!

Καμιά εμπλο­κή της Ελλά­δας στο μακε­λειό! Καμία στή­ρι­ξη — διευ­κό­λυν­ση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισρα­ήλ τονί­ζε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ που ανα­δει­κνύ­ει το αίτη­μα για «λευ­τε­ριά στην Παλαιστίνη».

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

Η ιστο­ρία έχει μια σωστή πλευ­ρά, με την Παλαι­στί­νη ως τη λευτεριά!

Υπάρ­χει δίκαιη και άδι­κη πλευρά…

O παλαι­στι­νια­κός λαός εδώ και δεκα­ε­τί­ες βιώ­νει μια πραγ­μα­τι­κή γενο­κτο­νία, με εκα­τόμ­βες νεκρών, με κατο­χή παλαι­στι­νια­κών εδα­φών, με απαρτ­χάιντ και απο­κλει­σμούς, φυλα­κί­σεις, βασα­νι­σμούς. Το κρά­τος του Ισρα­ήλ με τη στή­ρι­ξη ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, παρα­βιά­ζο­ντας ακό­μα και απο­φά­σεις του ΟΗΕ, επε­κτεί­νει την κατο­χή, κρα­τά­ει σε καθε­στώς ανοι­χτής φυλα­κής 2.000.000 Παλαι­στι­νί­ων στη Λωρί­δα της Γάζας, χτί­ζει παρά­νο­μους εποι­κι­σμούς παίρ­νο­ντας τη γη, το νερό και άλλους φυσι­κούς πόρους. Οι βομ­βαρ­δι­σμοί, οι στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις κατά αμά­χων είναι η απά­ντη­ση του Ισρα­ήλ στην εύλο­γη αντί­δρα­ση των Παλαι­στι­νί­ων σε αυτή την κατάσταση.

Θύμα αυτής της κατά­στα­σης είναι και ο λαός του Ισρα­ήλ που, όπως έδει­ξαν και οι πρό­σφα­τες εξε­λί­ξεις, βιώ­νει τις επι­πτώ­σεις αυτής της βάρ­βα­ρης πολι­τι­κής μετρώ­ντας και αυτός τα δικά του θύμα­τα. Επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι όσο παρα­μέ­νει η κατο­χή στην Παλαι­στί­νη οι δύο λαοί δεν θα μπο­ρέ­σουν να ζήσουν ειρη­νι­κά και θα βρί­σκο­νται πάντα με τον φόβο μιας νέας κλι­μά­κω­σης των στρα­τιω­τι­κών συγκρούσεων.

Το δίκιο λοι­πόν είναι με τον λαό της Παλαι­στί­νης που παλεύ­ει για το δικαί­ω­μά του να έχει το δικό του κρά­τος, τη δική του πατρίδα…

Η ισραη­λι­νή κατο­χή σε αριθμούς

Η από­φα­ση του ΟΗΕ του 1947 για ταυ­τό­χρο­νη ίδρυ­ση ισραη­λι­νού και παλαι­στι­νια­κού κρά­τους δεν εφαρ­μό­στη­κε. Το Ισρα­ήλ, όλα αυτά τα χρό­νια και ιδιαί­τε­ρα μετά το 1967, ακο­λού­θη­σε πολι­τι­κή κατα­στρο­φής πόλε­ων και χωριών και κατοχής.

Από τότε μέχρι σήμερα:

  • Περισ­σό­τε­ροι από 100.000 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από τις ισραη­λι­νές στρα­τιω­τι­κές και παρα­στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.
  • Πάνω από 6 εκατ. Παλαι­στί­νιοι έχουν γίνει πρόσφυγες.
  • Στις φυλα­κές του Ισρα­ήλ βρί­σκο­νται 5.000 πολι­τι­κοί κρα­τού­με­νοι (ανά­με­σά τους γυναί­κες και παι­διά). Βρί­σκο­νται ακό­μα 1.200 «διοι­κη­τι­κοί κρα­τού­με­νοι», δηλα­δή φυλα­κι­σμέ­νοι χωρίς δίκη.
  • Στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη η ζωή είναι αφό­ρη­τη με «ζώνες ασφα­λεί­ας» και εκα­το­ντά­δες φυλά­κια (check points).
  • Στη Δυτι­κή Όχθη οι Ισραη­λι­νοί έποι­κοι έχουν 7πλασιαστεί από το 1993 μέχρι σήμερα.

Στις πλά­τες των λαών…

Το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα η αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Νετα­νιά­χου έχει κλι­μα­κώ­σει την επί­θε­ση στη ζωή και τα δικαιώ­μα­τα των Παλαι­στι­νί­ων εφαρ­μό­ζο­ντας επι­θε­τι­κή πολι­τι­κή και προ­χω­ρώ­ντας σε ενέρ­γειες όπως η μονο­με­ρής ανα­κή­ρυ­ξη της Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σας του Ισρα­ήλ. Αυτή η πολι­τι­κή εντάσ­σε­ται στα ευρύ­τε­ρα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στην περιο­χή της Μ. Ανα­το­λής στον αντα­γω­νι­σμό τους με άλλες δυνά­μεις όπως το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα για τον έλεγ­χο ενερ­γεια­κών πηγών, δρό­μων μετα­φο­ράς εμπο­ρευ­μά­των κ.ά.

Πάνω στις «πλά­τες» των λαών της περιο­χής παί­ζε­ται ένα παι­χνί­δι ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών που μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε αλυ­σι­δω­τές αντι­δρά­σεις και γενί­κευ­ση του πολέ­μου. Την ίδια ώρα, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή αλλά και σε όλο τον κόσμο τα ανοι­χτά μέτω­πα είναι πολ­λά, ο πόλε­μος στην Ουκρα­νία συνεχίζεται.

Η προ­πα­γάν­δα του άδικου…

Η τερά­στια προ­κλη­τι­κή δια­σπο­ρά fake news και η προ­πα­γάν­δα από τους μηχα­νι­σμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισρα­ήλ που περ­νά­ει μέσα από την επί­ση­μη θέση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, αλλά και των άλλων κομ­μά­των, την μεγά­λη πλειο­ψη­φία των ελλη­νι­κών ΜΜΕ ουσια­στι­κά απο­σκο­πεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

  • Να εμφα­νί­ζει το δίκαιο ως άδι­κο και το άδι­κο ως δίκαιο.
  • Να δικαιώ­σει μια πολι­τι­κή που στη­ρί­ζε­ται στην κατο­χή, στο απαρτ­χάιντ, στις μαζι­κές δολοφονίες.
  • Να συγκα­λύ­ψει τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς που υπάρ­χουν πίσω από το Ισρα­ήλ και τον Νετανιάχου.
  • Να καλ­λιερ­γη­θεί η λογι­κή των ίσων απο­στά­σε­ων ανά­με­σα στον θύτη και το θύμα.
  • Να συκο­φα­ντή­σει τον δίκαιο αγώ­να ενός λαού που με όλα τα μέσα παλεύ­ει για να έχει τη δικιά του πατρί­δα, το δικό του κράτος.
  • Να σβή­σει την ιστο­ρι­κή μνή­μη που δεν ξεχνά πως δεν ξεκί­νη­σαν όλα στις 7 Οκτώ­βρη, αλλά υπάρ­χει ιστο­ρία δεκα­ε­τιών στην ισραη­λι­νή κατο­χή και στον αγώ­να ενα­ντί­ον της.

Επι­κίν­δυ­νη εμπλοκή…

Στα σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — Ισρα­ήλ για την περιο­χή στοι­χί­ζο­νται η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα στην Ελλά­δα με όλους τους τρό­πους: Όλες οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις τις τελευ­ταί­ες δεκα­ε­τί­ες έχουν ευθύ­νη για το δια­χρο­νι­κό ισραη­λι­νό έγκλη­μα ενά­ντια στους Παλαι­στί­νιους. Για­τί ενί­σχυ­σαν τις παντός είδους σχέ­σεις με το κρά­τος του Ισρα­ήλ στην οποία πρω­το­στά­τη­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, μπή­καν μπρο­στά στους ευρω­α­τλα­ντι­κούς ενερ­γεια­κούς σχε­δια­σμούς, στή­ρι­ξαν το κρά­τος-δολο­φό­νο ως στρα­τη­γι­κό εταί­ρο. Για­τί υλο­ποιώ­ντας τις κατευ­θύν­σεις της ισραη­λι­νής και της αμε­ρι­κα­νι­κής πρε­σβεί­ας, αγνό­η­σαν το ομό­φω­νο ψήφι­σμα της Ελλη­νι­κής Βου­λής του 2015 για την ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κράτους.

Και τώρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ εμπλέ­κε­ται όλο και πιο βαθιά σε αυτά τα ΝΑΤΟι­κά σχέδια:

  • Έχει στεί­λει την ελλη­νι­κή φρε­γά­τα «ΨΑΡΑ» συνο­δεία στο ΝΑΤΟι­κό αερο­πλα­νο­φό­ρο που στη­ρί­ζει την επί­θε­ση στους Παλαι­στι­νί­ους, ενώ και άλλα ελλη­νι­κά πολε­μι­κά πλοία βρί­σκο­νται στην περιο­χή έτοι­μα να εμπλακούν.
  • Παρα­χω­ρού­νται όλες οι αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις στη χώρα. Ήδη η βάση της Σού­δας στην Κρή­τη χρη­σι­μο­ποιεί­ται για υπη­ρε­σί­ες logistics στα πολε­μι­κά πλοία των ΗΠΑ που επι­χει­ρούν στην περιο­χή, ενώ αμε­ρι­κα­νι­κά κατα­σκο­πευ­τι­κά αερο­πλά­να απο­γειώ­νο­νται συνε­χώς για παρο­χή πλη­ρο­φο­ριών σε Ισρα­ήλ — ΗΠΑ. Στο άψε-σβή­σε η κυβέρ­νη­ση μετα­τρέ­πει σε αμε­ρι­κα­νι­κή βάση αερο­σκα­φών το στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο της Ελευ­σί­νας. Πρό­κει­ται για πολύ επι­κίν­δυ­νη εξέλιξη!
  • Ο ίδιος ο Μητσο­τά­κης δήλω­σε ότι «η Ελλά­δα έχει λόγο σε αυτήν τη νέα “έκρη­ξη” στη Μέση Ανα­το­λή και μάλι­στα με τη δική της σφρα­γί­δα». Δηλα­δή εμπλέ­κει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τον ελλη­νι­κό λαό σε ένα έγκλη­μα για χάρη της «γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης» των ελλη­νι­κών επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Αυτή η σύγκρου­ση, που τεί­νει να γενι­κευ­τεί και με τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας, σε μια πορεία θα φέρει και άλλες εξε­λί­ξεις και επι­πτώ­σεις για τον ελλη­νι­κό λαό. Ήδη γίνε­ται συζή­τη­ση για την παρα­πέ­ρα όξυν­ση του Προ­σφυ­γι­κού, για αυξή­σεις στις τιμές πετρε­λαί­ου και φυσι­κού αερί­ου, επι­πτώ­σεις στην ακρί­βεια τρο­φί­μων, στον του­ρι­σμό αλλά και για τους κιν­δύ­νους αντι­ποί­νων στην Ελλάδα.

Τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα προ­σφέ­ρουν ανο­χή — στή­ρι­ξη στον σφα­για­σμό του Παλαι­στι­νια­κού λαού. Με μια φωνή ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ — Ελλη­νι­κή Λύση — Σπαρ­τιά­τες στοι­χί­στη­καν στην προ­πα­γάν­δα υπέρ του Ισρα­ήλ κατα­δι­κά­ζο­ντας τον αγώ­να των Παλαι­στι­νί­ων με διά­φο­ρα προ­σχή­μα­τα. Όλοι τους μιλά­νε για το «δικαί­ω­μα του Ισρα­ήλ στην αυτο­ά­μυ­να» απέ­να­ντι στον Παλαι­στι­νια­κό λαό που τον έχουν ρημά­ξει με όλους τους τρό­πους. Όμως, δεκα­ε­τί­ες τώρα που οι Παλαι­στί­νιοι δολο­φο­νού­νταν και εκτο­πί­ζο­νταν από την κυβέρ­νη­ση του Ισρα­ήλ, τόσα χρό­νια που το κρά­τος του Ισρα­ήλ σκό­τω­νε παι­διά στη Γάζα, συνι­στού­σαν «αυτο­συ­γκρά­τη­ση».

Είναι από­δει­ξη της ευθυ­γράμ­μι­σής τους στη γραμ­μή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καμιά συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στο μακελειό!

Το δίκιο χαραγ­μέ­νο στων λαών τη μνήμη!

Στη­ρί­ζου­με τον ηρω­ι­κό αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού που κρα­τά δεκα­ε­τί­ες και δίνει απά­ντη­ση στην άθλια προ­πα­γάν­δα. Η προ­πα­γάν­δα τους δεν θα περά­σει στον ελλη­νι­κό λαό που δια­δη­λώ­νει μαζι­κά σε όλη την Ελλά­δα για να στα­μα­τή­σει το έγκλη­μα και η συμ­με­το­χή της χώρας μας στη σφα­γή. Η προ­πα­γάν­δα τους δεν θα περά­σει ούτε στους λαούς όλου του κόσμου που βγαί­νουν στους δρό­μους για να στα­θούν στο πλευ­ρό του λαού της Παλαι­στί­νης ακό­μα και στις χώρες της «δημο­κρα­τι­κής Δύσης» που απα­γό­ρευ­σαν τις δια­δη­λώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στους Παλαιστίνιους.

Νίκη στον αγώ­να που δίνει η Παλαιστίνη!

Ο παλαι­στι­νια­κός λαός έχει δικαί­ω­μα να ζει σε πατρί­δα ελεύ­θε­ρη και ανε­ξάρ­τη­τη στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανατ. Ιερου­σα­λήμ. Χωρίς κατο­χή και κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα, νοι­κο­κύ­ρης στον τόπο του, δια­μορ­φώ­νο­ντας τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να απε­λευ­θε­ρω­θεί συνο­λι­κά από την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, όπως κάθε λαός.

  • Επι­στρο­φή όλων των Παλαι­στί­νιων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους, με βάση τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις του ΟΗΕ.
  • Άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων και άλλων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων που κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλακές.
  • Να απο­συρ­θεί η φρε­γά­τα «ΨΑΡΑ» από την περιο­χή και να μην αντι­κα­τα­στα­θεί από άλλο πολε­μι­κό πλοίο και να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή — πολι­τι­κή — στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ και να προ­χω­ρή­σει η ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, στη βάση της ομό­φω­νης από­φα­σης του Ελλη­νι­κού Κοινοβουλίου.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο