Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γεμάτη η Σούδα με αεροπλάνα και πεζοναύτες των ΗΠΑ που αξιοποιούν και την Ελευσίνα

Δεκά­δες στρα­τιω­τι­κά αερο­πλά­να των ΗΠΑ έχουν γεμί­σει ασφυ­κτι­κά τη βάση της Σού­δας όπου ήδη βρί­σκε­ται μεγά­λος αριθ­μός Αμε­ρι­κα­νών πεζο­ναυ­τών, όπως ανα­φέ­ρουν πλη­ρο­φο­ρί­ες και δημο­σιεύ­μα­τα και δεί­χνουν ότι η εμπλο­κή της κυβέρ­νη­σης στο μακε­λειό μεγα­λώ­νει όπως μεγα­λώ­νει και ο κίν­δυ­νος για τον ελλη­νι­κό λαό και τους λαούς της περιο­χής από μια γενι­κό­τε­ρη ανά­φλε­ξη της σύγκρου­σης στη Μέση Ανα­το­λή, όπου συνε­χί­ζε­ται ο σφα­για­σμός των Παλαι­στι­νί­ων στη Γάζα από το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ μετα­κι­νούν μεγά­λη στρα­τιω­τι­κή δύνα­μη στην περιο­χή και η βάση της Σού­δας κατέ­χει περί­ο­πτη θέση για μια ακό­μα φορά στα πολε­μι­κά σχέ­δια της Ουάσιγκτον.

Τριά­ντα αερο­σκά­φη είναι σταθ­μευ­μέ­να αυτή τη στιγ­μή στη Σού­δα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων οκτώ ενα­έ­ριων δεξα­με­νό­πλοιων ανε­φο­δια­σμού και 10 μετα­γω­γι­κών αερο­πλά­νων, ανα­φέ­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες. Πολυά­ριθ­μοι είναι οι Αμε­ρι­κα­νοί πεζο­ναύ­τες στη βάση.

Απο­κλει­στι­κές εικό­νες που δημο­σιεύ­ει το «CNN Greece», δεί­χνουν να έχουν σταθ­μεύ­σει του­λά­χι­στον εφτά ιπτά­με­να τάν­κερ, 10 C‑130 ειδι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, ένα KC-135 ηλε­κτρο­νι­κού πολέ­μου και ένα αερο­σκά­φους ναυ­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων «Boeing P-8 Poseidon».

Μεγά­λος αριθ­μός στρα­τιω­τι­κών αερο­πλά­νων των ΗΠΑ στη Σούδα

Η Ουά­σιγ­κτον θα στεί­λει ένα σύστη­μα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) και περισ­σό­τε­ρα τάγ­μα­τα πυραυ­λι­κών συστη­μά­των αερά­μυ­νας «Patriot» στην περιο­χή που έχει συγκε­ντρω­θεί και μεγά­λη ναυ­τι­κή αμε­ρι­κα­νι­κή δύναμη.

Στη Σού­δα ελλι­με­νί­στη­καν ήδη τα αμε­ρι­κα­νι­κά αντι­τορ­πι­λι­κά «USS Roosevelt» και «USS Thomas Hudner», που ανή­κουν στην αρμά­δα συνο­δεί­ας του αερο­πλα­νο­φό­ρου «USS Gerald R. Ford», που βρί­σκε­ται ανοι­χτά της Παλαι­στί­νης, προ­κει­μέ­νου να ανε­φο­δια­στούν με καύ­σι­μα και να λάβουν υλι­κο­τε­χνι­κή υποστήριξη.

Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση έχει στεί­λει την ελλη­νι­κή φρε­γά­τα «ΨΑΡΑ» συνο­δεία στο αμε­ρι­κα­νι­κό αεροπλανοφόρο.

Αμε­ρι­κα­νι­κά πλοία στη Σούδα

Προς αξιο­ποί­η­ση είναι και το στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο της Ελευ­σί­νας για να χρη­σι­μεύ­σει στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟι­κές χώρες ως «κόμ­βος ανε­φο­δια­σμού και στάθμευσης».

Οι Αμε­ρι­κα­νοί ξεκί­νη­σαν να ξεδι­πλώ­νο­νται και στην Αερο­πο­ρι­κή Βάση της Ελευ­σί­νας, πατώ­ντας πάνω στην κατά­πτυ­στη Συμ­φω­νία για τις Βάσεις και τη σύμ­φω­νη γνώ­μη των άλλων αστι­κών κομ­μά­των, με χαρα­κτη­ρι­στι­κή την …αφω­νία επί του προ­κει­μέ­νου των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Πρό­κει­ται για πολύ επι­κίν­δυ­νες εξελίξεις…

Σε όλες τις κατευ­θύν­σεις των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών σχε­δια­σμών επε­κτεί­νε­ται η εμπλο­κή. Αμε­ρι­κα­νι­κά ελι­κό­πτε­ρα έφτα­σαν και στο λιμά­νι της Θεσσαλονίκης.

Ελι­κό­πτε­ρα των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Το θηριώ­δες φορ­τη­γό πλοίο των ΗΠΑ «Cape Vincent» έδε­σε στις 9 και 10/10 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όπου ξεφόρ­τω­σε συνο­λι­κά 335 τεμά­χια εξο­πλι­σμού, ανά­με­σά τους 35 ελι­κό­πτε­ρα «Apache», «Chinook», «Black Hawk» και «Pave Hawk» της 1st Combat Aviation Brigade, για διεκ­πε­ραί­ω­σή τους στις Προ­ω­θη­μέ­νες Βάσεις Επι­χει­ρή­σε­ων (Forward Operating Bases — FOB) των Ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κών «Mihail Kogalniceanu» στη Ρου­μα­νία και Πεδίο Εκπαί­δευ­σης Novo Selo στη Βουλ­γα­ρία, καθώς οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί μαί­νο­νται από Μέση Ανα­το­λή μέχρι Ουκρανία.

Σε συνερ­γα­σία με ΟΛΘ, Ένο­πλες Δυνά­μεις, Λιμε­νι­κό, Πυρο­σβε­στι­κή, Αστυ­νο­μία και άλλες εμπλε­κό­με­νες αρχές της πόλης, τμή­μα του λιμα­νιού χαρα­κτη­ρί­στη­κε «Προ­σω­ρι­νή Στρα­τιω­τι­κή Ζώνη» («Temporary Military Zone»), απο­κλεί­στη­κε με κοντέι­νερ, ενώ μίσθω­σαν υπη­ρε­σί­ες φύλα­ξης και φορ­το­εκ­φόρ­τω­σης για να διεκ­πε­ραιώ­σουν το «υλι­κό».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο