Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε: Ο αμερικανικός κολοσσός της εστίασης Starbucks στις ΗΠΑ σέρνει στα δικαστήρια το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας

Ο αμε­ρι­κα­νι­κός κολοσ­σός της εστί­α­σης Starbucks στις ΗΠΑ σέρ­νει στα δικα­στή­ρια το σωμα­τείο εργα­ζό­με­νων της εται­ρεί­ας (Starbucks Workers Union) επει­δή οι εργα­ζό­με­νοι έκα­ναν το αυτο­νό­η­το: εξέ­φρα­σαν την αλλη­λεγ­γύη τους στον παλαι­στι­νια­κό λαό που εδώ και 75 χρό­νια- και πολύ πιο έντο­να τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες- βιώ­νουν μια άγρια και ανε­λέ­η­τη κατο­χή, με ξεσπι­τώ­μα­τα, δολο­φο­νί­ες, βομ­βαρ­δι­σμούς, φυλα­κί­σεις κλπ από το κρά­τος του Ισρα­ήλ. Μάλι­στα, η εται­ρεία θορυ­βή­θη­κε επει­δή λέει… το  σωμα­τείο έκα­νε χρή­ση του brand name της!

Ο φόβος της Starbucks αλλά και κάθε μονο­πω­λια­κού ομί­λου είναι η οργά­νω­ση και η συσπεί­ρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων στα σωμα­τεία. Πολύ δε περισ­σό­τε­ρο όταν τα συγκε­κρι­μέ­να σωμα­τεία εκφρά­ζο­νται και ενά­ντια στην επί­ση­μη γραμ­μή των αστών, ενά­ντια δηλα­δή στην γραμ­μή που λέει ότι οι Παλαι­στί­νιοι είναι τρο­μο­κρά­τες και το Ισρα­ήλ βρί­σκε­ται σε αυτο­ά­μυ­να. Αυτό, η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα το έχει απα­ντή­σει εδώ και και­ρό που φανε­ρώ­νε­ται ότι με τους βομ­βαρ­δι­σμούς σχο­λεί­ων και νοσο­κο­μεί­ων από το κρά­τος δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, οι απει­λές από την πλευ­ρά του για χερ­σαία επέμ­βα­ση, που θα οδη­γή­σει σε γενο­κτο­νία των Παλαι­στι­νί­ων, δεν το λες και αυτοάμυνα.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους συνα­δέλ­φους των Starbucks και του σωμα­τεί­ου τους στις ΗΠΑ, σωμα­τείο που με θάρ­ρος και εμπι­στο­σύ­νη στις δυνά­μεις του ίδρυ­σαν. Η έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον παλαι­στι­νια­κό λαό είναι δύνα­μη για την πολύ­πα­θη Παλαι­στί­νη, και η μήνυ­ση της εται­ρεί­ας είναι από­δει­ξη ότι οι εργά­τες δεν έχουν κοι­νά συμ­φέ­ρο­ντα με τους εργο­δό­τες τους. Είτε στην Ελλά­δα, είτε στις ΗΠΑ. Καλού­με και τους εργα­ζό­με­νους στα Starbucks στη χώρα μας να γυρί­σουν την πλά­τη στην προ­πα­γάν­δα που παρου­σιά­ζει το θύτη σαν θύμα και να δεί­ξουν, μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ, την αλλη­λεγ­γύη τους στους συνα­δέλ­φους τους στις ΗΠΑ αλλά και στον λαό της Παλαι­στί­νης που χτυ­πιέ­ται από το Ισραήλ.

Με το να στέλ­νουν τους συνα­δέλ­φους μας στα δικα­στή­ρια απο­δει­κνύ­ουν για ακό­μη μια φορά τι φοβού­νται. Φοβού­νται την οργά­νω­ση των εργα­ζο­μέ­νων και αυτό για­τί ότι θετι­κό έχου­με κατα­κτή­σει, όποια νίκη είχαν οι εργά­τες έγι­νε με αγώ­να, με οργά­νω­ση στα σωμα­τεία. Εκεί κανέ­νας δεν είναι μόνος του, εκεί εκφρά­ζε­ται και γίνε­ται πρά­ξη η αλλη­λεγ­γύη . Μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να μας για να δικαιω­θεί ο Παλαι­στι­νια­κός λαός. Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι οι εργά­τες θα στα­μα­τή­σουν να παλεύουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο