Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βόρεια Θάλασσα: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων με αγνοούμενους

Άνθρω­ποι αγνο­ού­νται ύστε­ρα από τη σύγκρου­ση δύο φορ­τη­γών πλοί­ων κοντά στο γερ­μα­νι­κό νησί Χέλ­γκο­λαντ της Βόρειας Θάλασ­σας, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η κεντρι­κή διοί­κη­ση για την αντι­με­τώ­πι­ση εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων στη θάλασσα.

Τα πλοία Polesie και Verity συγκρού­στη­καν γύρω στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλά­δας σε από­στα­ση περί­που 12 ναυ­τι­κών μιλί­ων νοτιο­δυ­τι­κά του Χέλ­γκο­λαντ, με απο­τέ­λε­σμα να έχει πιθα­νόν βυθι­στεί το Verity, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της κεντρι­κής διοίκησης.

Ένας άνθρω­πος δια­σώ­θη­κε από τη θάλασ­σα και λαμ­βά­νει τις πρώ­τες βοή­θειες, ενώ άλλοι συνε­χί­ζουν να αγνο­ού­νται, σύμ­φω­να με την ανακοίνωση.

Στην επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης συμ­με­τέ­χουν σκά­φος διά­σω­σης, σκά­φη της αστυ­νο­μί­ας, αερο­σκά­φος με ειδι­κούς αισθη­τή­ρες και ένα ελικόπτερο.

Το πλοίο Polesie, με 22 επι­βαί­νο­ντες, δεν έχει βυθι­στεί, σύμ­φω­να με τις αρχές. Το Verity έπλεε από τη Βρέ­μη προς την αγγλι­κή πόλη Ίμιν­γκ­χαμ. Το Polesie έπλεε από το Αμβούρ­γο προς την ισπα­νι­κή Λα Κορούνια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο