Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Κανένας και καμία να μην δεχτεί τον Μεσαίωνα του 16ωρου στον οποίο μας γυρίζουν οι «πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές»

«Μετά το “δικαί­ω­μα” στη 10ωρη εργα­σία χωρίς υπε­ρω­ρια­κή αμοι­βή που θεσπί­στη­κε με τον νόμο “Χατζη­δά­κη”, ο νέος υπουρ­γός εργα­σί­ας, ‘Αδ. Γεωρ­γιά­δης, ανα­κοί­νω­σε και το “δικαί­ω­μα” στη δου­λειά μέχρι και 16 ώρες την ημέ­ρα, με απα­σχό­λη­ση σε περισ­σό­τε­ρους από έναν εργο­δό­τη, αξιο­ποιώ­ντας τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ για την “παράλ­λη­λη απα­σχό­λη­ση”» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του και επι­ση­μαί­νει στη συνέχεια:

«Ο υπουρ­γός προ­κα­λεί τη νοη­μο­σύ­νη όλων όταν προ­σπα­θεί να κρύ­ψει την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των εργο­δο­τι­κών απαι­τή­σε­ων πίσω από τη φρά­ση “αν το θέλει ο εργα­ζό­με­νος”. Σε συν­θή­κες ανέ­χειας και εκτί­να­ξης της ακρί­βειας, που οδη­γεί σε πραγ­μα­τι­κή μεί­ω­ση των — ήδη χαμη­λών — μισθών, αλλά και σε συν­θή­κες εργο­δο­τι­κών εκβια­σμών, δεν υπάρ­χει καμία “επι­θυ­μία” των εργα­ζο­μέ­νων, υπάρ­χει απλά ο ωμός καταναγκασμός.

Ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας, μάλι­στα, εξαγ­γέλ­λει τη δήθεν “εθε­λο­ντι­κή” 16ωρη δου­λειά, την ώρα που ήδη υπάρ­χει μεγά­λη αύξη­ση των εργα­τι­κών “ατυ­χη­μά­των”, εξαι­τί­ας της εντα­τι­κο­ποί­η­σης της δου­λειάς, της έλλει­ψης μέτρων ασφα­λεί­ας και υγιει­νής, αλλά και της διά­λυ­σης της Επι­θε­ώ­ρη­σης Εργα­σί­ας. Παράλ­λη­λα, η μετα­τρο­πή των εργα­ζό­με­νων σε “πολυ­ερ­γα­λεία” θα κρα­τή­σει ψηλά το ποσο­στό ανερ­γί­ας, η μεί­ω­ση του οποί­ου έχει τεθεί από την κυβέρ­νη­ση ως προ­ϋ­πό­θε­ση για την επα­να­φο­ρά εργα­τι­κών δικαιω­μά­των, όπως αυτό των “τριε­τιών”».

«Κανέ­νας και καμία να μην δεχτεί τον Μεσαί­ω­να στον οποίο μας γυρί­ζουν οι “πολυ­δύ­να­μοι εκσυγ­χρο­νι­στές”, αξιο­ποιώ­ντας, μάλι­στα, την περί­ο­δο των καλο­και­ρι­νών αδειών, για­τί νομί­ζουν ότι έτσι θα απο­φύ­γουν τις αντι­δρά­σεις και την κατακραυγή.

Οι εργα­ζό­με­νοι και οι εργα­ζό­με­νες μπο­ρούν με την οργά­νω­ση και τον αγώ­να τους να τους ανα­γκά­σουν να πάρουν πίσω αυτό το “έκτρω­μα”. Να επι­βά­λουν την υπο­γρα­φή Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργα­σί­ας με πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις και σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα παντού» τονί­ζει το ΚΚΕ κατα­λή­γο­ντας στο σχό­λιό του.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο