Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την αγωγή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού κατά δημοσιογράφου

«Άθλια και απα­ρά­δε­κτη» χαρα­κτη­ρί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ την αγω­γή κατά δημο­σιο­γρά­φου από την Ένω­ση Απο­στρά­των Αξιω­μα­τι­κών Στρα­τού (ΕΑΑΣ) και σημειώ­νει ότι είναι υπό­λο­γη η κυβέρνηση.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η αγω­γή κατά του δημο­σιο­γρά­φου Νίκου Μπο­γιό­που­λου από την Ένω­ση Απο­στρά­των Αξιω­μα­τι­κών Στρα­τού (ΕΑΑΣ), η οποία επι­δί­δε­ται στον αντι­κομ­μου­νι­σμό με πρα­κτι­κές και φρα­σε­ο­λο­γία βγαλ­μέ­νη από την επο­χή των εκτε­λέ­σε­ων και εξο­ριών, είναι άθλια και απαράδεκτη.

Φαί­νε­ται ότι ορι­σμέ­νοι πέρα από τη φασι­στι­κή και εμε­τι­κή φρα­σε­ο­λο­γία της Χρυ­σής Αυγής αντι­γρά­φουν και τις μεθό­δους των διώ­ξε­ων και των μηνύ­σε­ων απέ­να­ντι σε όσους καταγ­γέλ­λουν τις απα­ρά­δε­κτες αντι­κομ­μου­νι­στι­κές πρακτικές.

Το γεγο­νός μάλι­στα ότι η ΕΑΑΣ, ως Νομι­κό Πρό­σω­πο Δημο­σί­ου Δικαί­ου (ΝΠΔΔ), είναι ένας φορέ­ας που υπά­γε­ται στο Υπουρ­γείο Εθνι­κής Άμυ­νας, επι­βλέ­πε­ται άμε­σα απ’ αυτό, και τυπι­κά εκπρο­σω­πεί το σύνο­λο των απο­στρά­των του Στρα­τού Ξηράς, καθι­στά υπό­λο­γη την ίδια την κυβέρνηση».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο