Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει τη δίωξη του γεωργιανού κομμουνιστή Τεμούρ Πίπια

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τις αρχές της Γεωρ­γί­ας για τη δίω­ξη του Τεμούρ Πίπια, Προ­έ­δρου της ΚΕ του Ενο­ποι­η­μέ­νου Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Γεωρ­γί­ας (ΕΚΚΓ), με βάση την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή νομο­θε­σία, που απα­γο­ρεύ­ει τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα, εξι­σώ­νο­ντάς τα με αυτά των ναζί.

Όπως έγι­νε γνω­στό, στις 28–29 Μάρ­τη οι αρχές της Γεωρ­γί­ας συνέ­λα­βαν τον Τεμούρ Πίπια, κατά την άφι­ξή του από τη Ρωσία, για­τί είχε στις απο­σκευ­ές του ανα­μνη­στι­κά μετάλ­λια για τα 75 χρό­νια της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης, που είχε παρα­χω­ρή­σει στο ΕΚΚΓ το ΚΚ Ρωσι­κής Ομοσπονδίας.

Κανείς δεν πρέ­πει να ξεχνά, πως ο λαός της Γεωρ­γί­ας, συμ­με­τεί­χε δρα­στή­ρια στην πάλη του σοβιε­τι­κού λαού και του Κόκ­κι­νου Στρα­τού για τη συντρι­βή του φασι­στι­κού τέρα­τος. Πάνω από 300 χιλιά­δες Γεωρ­για­νοί έχα­σαν τη ζωή τους σ’ αυτήν την μάχη, ενώ 136 Γεωρ­για­νοί τιμή­θη­καν με την υψη­λό­τε­ρη τιμή, του Ήρωα της Σοβιε­τι­κής Ένωσης.

Το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας με την απα­ρά­δε­κτη ταύ­τι­ση των ναζί, με τους κομ­μου­νι­στές και την ΕΣΣΔ, που τους πολέ­μη­σαν και τους νίκη­σαν, δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

Να στα­μα­τή­σει τώρα η δίω­ξη του Τεμούρ Πίπια!

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο