Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο «Παπακυριαζή» ενάντια στην αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία

Συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από το στρα­τό­πε­δο «Παπα­κυ­ρια­ζή» στη Μενε­μέ­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου συγκε­ντρώ­νο­νται τα τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων για να στα­λούν στην Ουκρα­νία, στο πλαί­σιο του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου μετα­ξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Τα οχή­μα­τα αυτά έχουν απο­σπα­στεί από νησιά και άλλες ακρι­τι­κές περιο­χές της χώρας, ώστε να συν­δρά­μουν στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο που μαί­νε­ται στην Ουκρα­νία, βαθαί­νο­ντας την επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της χώρας.

«Καμία εμπλο­κή στον πόλε­μο», «Καμία απο­στο­λή στρα­τιω­τι­κού υλι­κού και προ­σω­πι­κού εκτός συνό­ρων», έγρα­φαν τα πανό των Οργα­νώ­σε­ων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που δίνουν δυνα­μι­κό «παρών» έξω από την πύλη του στρατοπέδου.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με τη συναί­νε­ση και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των, εμπλέ­κει ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο τη χώρα μας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς αυξά­νο­ντας τους κιν­δύ­νους για τον λαό και τη χώρα μας. Σε αυτό το πλαί­σιο στέλ­νο­νται από τo στρα­τό­πε­δο “Παπα­κυ­ρια­ζή” της Θεσ­σα­λο­νί­κης τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα προς την Ουκρανία.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ο λαός της πόλης μας, βρέ­θη­κε σήμε­ρα έξω από το στρα­τό­πε­δο “Παπα­κυ­ρια­ζή” απαι­τώ­ντας να στα­μα­τή­σει αμέ­σως η συμ­με­το­χή και η εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για να στα­μα­τή­σουν τα ελλη­νι­κά εδά­φη, οι υπο­δο­μές και τα μέσα να είναι στρα­τιω­τι­κά — πολε­μι­κά προ­γε­φυ­ρώ­μα­τα, για να μη στα­λεί κανέ­να ελλη­νι­κό στρα­τιω­τι­κό σώμα έξω από την Ελλά­δα, για να στα­μα­τή­σει η απο­στο­λή πολε­μι­κών εφο­δί­ων και μέσων από την Ελλάδα.

Η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ με κάθε τρό­πο και στις προ­σε­χείς εκλο­γές είναι ο μόνος τρό­πος για να δυνα­μώ­σει συνο­λι­κά η πάλη ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, για να κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του, για να απο­δε­σμευ­τεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με τον λαό στο τιμό­νι της εξουσίας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο