Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Μετά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τη διερεύνηση των αιτιών για το έγκλημα στα Τέμπη

Σε σχό­λιό του, για την πρό­θε­ση του ΣΥΡΙΖΑ να κατα­θέ­σει αίτη­μα σύστα­σης προ­α­να­κρι­τι­κής επι­τρο­πής για το έγκλη­μα στα Τέμπη, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Μετά το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αρνεί­ται τη διε­ρεύ­νη­ση των αιτιών και των αντί­στοι­χων πολι­τι­κών και ποι­νι­κών ευθυ­νών, οι οποί­ες οδή­γη­σαν στο έγκλη­μα στα Τέμπη. Προ­φα­νώς για τα κόμ­μα­τα αυτά η πολι­τι­κή απε­λευ­θέ­ρω­σης και ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης των σιδη­ρο­δρό­μων, που υπη­ρέ­τη­σαν μαζί με τη ΝΔ και που κατα­δι­κά­στη­κε στις μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις του λαού και της νεο­λαί­ας, είναι άσχε­τη με το συγκε­κρι­μέ­νο έγκλημα!

Επα­να­λαμ­βά­νου­με ότι η εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή, που μπο­ρεί να συγκρο­τη­θεί απ’ την αντι­πο­λί­τευ­ση, ακό­μη κι αν η ΝΔ δεν συμ­φω­νού­σε σε αυτή την επι­λο­γή κάνο­ντας την ανά­γκη φιλο­τι­μία, εξε­τά­ζει το σύνο­λο των πολι­τι­κών και ποι­νι­κών ευθυ­νών. Ενώ μια πιθα­νή απόρ­ρι­ψη του αιτή­μα­τος για προ­α­να­κρι­τι­κή επι­τρο­πή, τη σημα­σία της οποί­ας το ΚΚΕ δεν υπο­τι­μά, μπο­ρεί να οδη­γή­σει στο κλεί­σι­μο του δρό­μου για την από­δο­ση ποι­νι­κών ευθυ­νών, με βάση τον Κανο­νι­σμό της Βου­λής που ορί­ζει ότι δεν μπο­ρεί να υπο­βλη­θεί νέα πρό­τα­ση άσκη­σης δίω­ξης στη­ρι­ζό­με­νη στα ίδια πραγ­μα­τι­κά περιστατικά.

Είναι φανε­ρό ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επι­διώ­κουν με μοι­ρα­σμέ­νους ρόλους να ακυ­ρώ­σουν εκ των προ­τέ­ρων τον ρόλο της εξε­τα­στι­κής επι­τρο­πής και να εντα­φιά­σουν την ουσια­στι­κή έρευ­να για το έγκλη­μα στα Τέμπη, για να βγουν τελι­κά οι ίδιοι απ’ το κάδρο των ευθυ­νών για την πολι­τι­κή που εφάρ­μο­σαν. Τα πράγ­μα­τα όμως είναι πολύ σοβα­ρά και το δια­κύ­βευ­μα της έρευ­νας πολύ κρί­σι­μο για να εξαρ­τά­ται από τις μικρο­πο­λι­τι­κές σκο­πι­μό­τη­τες αυτών των κομ­μά­των και τους μετα­ξύ τους αντα­γω­νι­σμούς. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ, έχο­ντας πλή­ρη επί­γνω­ση των ορί­ων των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών επι­τρο­πών, θα κάνει ό,τι περ­νά­ει από το χέρι του, σε όλα τα επί­πε­δα, για τη διε­ρεύ­νη­ση του εγκλή­μα­τος των Τεμπών, για να μάθει ο λαός όλη την αλή­θεια και να τιμω­ρη­θούν όλοι οι ένοχοι».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο