Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βενεζουέλα

Την από­συρ­ση της κυβερ­νη­τι­κής από­φα­σης για το κλεί­σι­μο της Ελλη­νι­κής Πρε­σβεί­ας στην Βενε­ζου­έ­λα, ζητά με Ερώ­τη­ση που κατέ­θε­σε στη Βου­λή, προς τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών, το ΚΚΕ. 

Ανα­λυ­τι­κά το κεί­με­νο της Ερώ­τη­σης που υπο­γρά­φε­ται από τον βου­λευ­τή και πρό­ε­δρο της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κουτσούμπα:

«Η Ελλη­νι­κή Ορθό­δο­ξη Κοι­νό­τη­τα της Βενε­ζου­έ­λας, με επι­στο­λή προς τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, εκφρά­ζει την έντο­νη ανη­συ­χία και αντί­θε­ση της με την από­φα­ση της Κυβέρ­νη­σης να κλεί­σει η Ελλη­νι­κή Πρε­σβεία στη Βενε­ζου­έ­λα, η οποία λει­τουρ­γεί 43 χρόνια.

Στην επι­στο­λή σημειώ­νε­ται ότι οι Έλλη­νες Ομο­γε­νείς που ζουν στη Βενε­ζου­έ­λα ξεπερ­νούν τις 2.500, με τάση αύξη­σης και παρα­τί­θε­νται οι λόγοι που καθι­στούν ανα­γκαία τη συνέ­χι­ση της λει­τουρ­γί­ας της Ελλη­νι­κής Πρε­σβεί­ας, παίρ­νο­ντας υπό­ψη, εκτός των άλλων, ότι οι απο­στά­σεις μετα­κί­νη­σης εντός της αμε­ρι­κα­νι­κής ηπεί­ρου είναι μεγά­λες και το κόστος μετα­κι­νή­σε­ων υψηλό.

Στη βάση αυτή, το ΚΚΕ ζητά­ει να απο­συρ­θεί η κυβερ­νη­τι­κή από­φα­ση που προ­βλέ­πει το κλεί­σι­μο της Ελλη­νι­κής Πρε­σβεί­ας στο Καράκας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουρ­γός τι προ­τί­θε­ται να κάνει η κυβέρ­νη­ση για να απο­συρ­θεί η από­φα­ση για το κλεί­σι­μο της Ελλη­νι­κής Πρε­σβεί­ας στην Βενε­ζου­έ­λα και να συνε­χι­στεί η λει­τουρ­γία της».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο