Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τσακώνονται για τη δοσολογία μιας δηλητηριώδους για τον λαό πολιτικής

Σε σχό­λιό του για την αντι­πα­ρά­θε­ση των κομ­μά­των σχε­τι­κά με τη φορο­λο­γία, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έγδα­ραν με τη φορο­λη­στεία και τους μνη­μο­νια­κούς νόμους, που παρα­μέ­νουν σε ισχύ, μισθω­τούς, επαγ­γελ­μα­τί­ες και συντα­ξιού­χους, τώρα τσα­κώ­νο­νται για τη δοσο­λο­γία μιας δηλη­τη­ριώ­δους για τον λαό πολιτικής.

Άλλω­στε, κανέ­νας τους δεν αμφι­σβη­τεί την ανα­λο­γία των φόρων στον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, όπου περί­που το 95% κάθε χρό­νο πλη­ρώ­νε­ται από τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα και μόνο το 5% από το μεγά­λο κεφάλαιο.

Κανέ­νας τους δεν αμφι­σβη­τεί τη νόμι­μη φορο­α­παλ­λα­γή και φορο­α­συ­λία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, των τρα­πε­ζών και των εφοπλιστών.

Κανέ­νας τους, επί­σης, δεν αμφι­σβη­τεί τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα, που θα εντα­θούν με βάση τις δεσμεύ­σεις της ΕΕ και του Συμ­φώ­νου Σταθερότητας.

Συνε­πώς, η όποια αλλα­γή στο μείγ­μα των φόρων δεν αναι­ρεί ότι τα βάρη θα φορ­τω­θούν πάλι στην εργα­τι­κή — λαϊ­κή πλειοψηφία.

Απέ­να­ντί τους μπο­ρεί και πρέ­πει να υπάρ­ξει μια ισχυ­ρή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, με δυνα­τό ΚΚΕ, για κατάρ­γη­ση των άδι­κων και αντι­λαϊ­κών φόρων και φορο­λό­γη­ση του μεγά­λου κεφαλαίου».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο