Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο υπουργός Παιδείας να αποσύρει τώρα τις απαράδεκτες κατηγορίες για «αντισημιτισμό» απέναντι στους εκπαιδευτικούς

Σε σχό­λιο του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανεκ­δι­ή­γη­τες δηλώ­σεις του υπουρ­γού Παι­δεί­ας κ. Πιε­ρα­κά­κη σημειώνει:

«Ο ανεκ­δι­ή­γη­τος υπουρ­γός Παι­δεί­ας κ. Πιε­ρα­κά­κης, ανα­κά­λυ­ψε “αντι­ση­μι­τι­σμό” στην ανα­κοί­νω­ση της ΟΛΜΕ και στη μέρα δρά­σης και αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, που μέχρι τώρα μετρά­ει 10.000 νεκρούς, ανά­με­σα στους οποί­ους και περί­που 4.000 παιδιά.

Τον ενη­με­ρώ­νου­με ότι, όπως και η πλειο­ψη­φία του ελλη­νι­κού λαού τάσ­σε­ται υπέρ του δίκιου των Παλαι­στι­νί­ων, έτσι και οι εκπαι­δευ­τι­κοί τάσ­σο­νται με τη σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας και δια­δη­λώ­νουν για το αυτο­νό­η­το και ανθρώ­πι­νο: Να στα­μα­τή­σει η σφα­γή στη Γάζα και να απο­κτή­σουν οι Παλαι­στί­νιοι πατρί­δα σύμ­φω­να με τις απο­φά­σεις του ΟΗΕ.

Η προ­φα­νής απο­μό­νω­ση της κυβέρ­νη­σης από το λαϊ­κό αίσθη­μα και η συνα­κό­λου­θη προ­σπά­θειά της να επι­βλη­θεί σιω­πη­τή­ριο για τη γενο­κτο­νία σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού, θα γυρί­σει μπού­με­ρανγκ στους εμπνευ­στές της.

Το ΚΚΕ απαι­τεί ο υπουρ­γός Παι­δεί­ας να απο­σύ­ρει εδώ και τώρα τις απα­ρά­δε­κτες και ποι­νι­κά κολά­σι­μες κατη­γο­ρί­ες για “αντι­ση­μι­τι­σμό” απέ­να­ντι στην ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς»

Εμφάνισε σαν «αντισημιτισμό» την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Σε νέα απα­ρά­δε­κτα επί­πε­δα ανε­βαί­νει το ξέπλυ­μα των εγκλη­μά­των του Ισρα­ήλ από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, η οποία φαί­νε­ται ότι πλέ­ον θα κάνει προ­σπά­θεια να εμφα­νι­στεί σαν «αντι­ση­μι­τι­σμός» κάθε δρά­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό και κατα­δί­κης της σφα­γής της Γάζας.

Αυτό προ­κύ­πτει από ανάρ­τη­ση του υπουρ­γού Παι­δεί­ας Κυριά­κου Πιερ­ρα­κά­κη, μετά τη συνά­ντη­σή του με μέλη του προ­ε­δρεί­ου του Κεντρι­κού Ισραη­λι­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, «με αφορ­μή πρό­σφα­τη ανα­κοί­νω­ση της ΟΛΜΕ σχε­τι­κά με τα γεγο­νό­τα στη Μέση Ανατολή».

Στην ανάρ­τη­σή του ο υπουρ­γός υπο­στη­ρί­ζει ότι ρόλος του σχο­λεί­ου «δεν είναι το να δια­κρί­νει τα θύμα­τα της τρο­μο­κρα­τί­ας ή ενός πολέ­μου σε αθώ­ους και ενό­χους» και προ­σθέ­τει ότι «ο αντι­ση­μι­τι­σμός ‑και κάθε μορ­φής τυφλός φανα­τι­σμός- είναι απέ­να­ντι στις αξί­ες που υπη­ρε­τού­με, γι’ αυτό και το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, Θρη­σκευ­μά­των και Αθλη­τι­σμού ήδη βρί­σκε­ται στη δια­δι­κα­σία υλο­ποί­η­σης ενός εθνι­κού σχε­δί­ου για την κατα­πο­λέ­μη­σή του, όπως έχει, εξάλ­λου, ήδη εξαγ­γελ­θεί στις προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώσεις».

Ισχυ­ρί­ζε­ται ακό­μη ότι «η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα των δασκά­λων και των καθη­γη­τών μοχθούν για ένα καλύ­τε­ρο σχο­λείο, για ένα ανοι­κτό σχο­λείο, απαλ­λαγ­μέ­νο από κομ­μα­τι­κές αντι­λή­ψεις και πρα­κτι­κές και κυρί­ως από τις λογι­κές και το λεξι­λό­γιο του χθες».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σημειώ­νε­ται ότι η ανα­κοί­νω­ση της ΟΛΜΕ, που προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση του υπουρ­γού, ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Η συνε­χι­ζό­με­νη παρά­νο­μη κατο­χή των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών εδώ και τόσες δεκα­ε­τί­ες από το Ισρα­ήλ, η διαρ­κής εξό­ντω­ση αμά­χων και παι­διών, οι κατα­δι­κα­στέ­οι, απα­ρά­δε­κτοι εποι­κι­σμοί και οι καθη­με­ρι­νοί εξευ­τε­λι­σμοί που υφί­στα­ται ο λαός της Παλαι­στί­νης συνι­στούν ένα δια­χρο­νι­κό έγκλη­μα που συνεχίζεται.

Καλού­με όλους και όλες τους/τις εκπαι­δευ­τι­κούς να συμ­με­τέ­χουν σε όλες τις δρά­σεις και κινη­το­ποι­ή­σεις που γίνο­νται σε ένδει­ξη αλλη­λεγ­γύ­ης στον επί δεκα­ε­τί­ες δοκι­μα­ζό­με­νο λαό της Παλαιστίνης.

Κηρύσ­σου­με τη Δευ­τέ­ρα 6 Νοεμ­βρί­ου 2023 πανελ­λα­δι­κή ημέ­ρα δρά­σης υπέρ του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Καλού­με τις ΕΛΜΕ και τους/τις συνα­δέλ­φους να διορ­γα­νώ­σουν δρά­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης (εκδη­λώ­σεις, κινη­το­ποι­ή­σεις κλπ.) στην Παλαι­στί­νη σε συνερ­γα­σία με Μαθη­τι­κά Συμ­βού­λια και Συλ­λό­γους Γονέ­ων και Κηδεμόνων.

Για τον λόγο αυτό κηρύσ­σου­με 2ωρη διευ­κο­λυ­ντι­κή στά­ση εργα­σί­ας τη Δευ­τέ­ρα 6 Νοεμ­βρί­ου 12 μ.-2 μ.μ.».

Πηγή: 902.gr

 

Ονο­ρέ Μπαλ­ζάκ: «Διπλή οικο­γέ­νεια» (Νου­βέ­λα)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο