Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«H Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά. Είναι μια ζωντανή κόλαση για όλους τους άλλους»

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Χαμάς στη Λωρί­δα της Γάζας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι του­λά­χι­στον 200 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν στη διάρ­κεια της νύκτας από τους σφο­δρούς ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς ενα­ντί­ον του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

«Περισ­σό­τε­ροι από 200 μάρ­τυ­ρες στις σφα­γές της νύκτας», ανέ­φε­ρε το υπουρ­γείο σε ανα­κοί­νω­σή του προς τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι ο απο­λο­γι­σμός αυτός αφο­ρά μόνο την πόλη της Γάζας και το βόρειο τμή­μα του παλαι­στι­νια­κού θύλακα.

Με τους νεκρούς αυτούς, ο συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός αγγί­ζει πλέ­ον τις 10.000, καθώς προη­γου­μέ­νως είχε ανα­κοι­νω­θεί ότι πάνω από 9.770 άνθρω­ποι είχαν σκο­τω­θεί από τις ισραη­λι­νές βόμβες.

Ανά­με­σα σε αυτούς βρί­σκο­νται του­λά­χι­στον 4.008 παι­διά, τα οποία απο­τε­λούν τα μεγά­λα θύμα­τα των ισραη­λι­νών επι­δρο­μών, κάνο­ντας πολ­λούς να μιλούν για γενοκτονία.

Η εκτε­λε­στι­κή διευ­θύ­ντρια της UNICEF, Κάθριν Ράσελ, δήλω­σε ότι κατά μέσο όρο, 420 παι­διά σκο­τώ­νο­νται ή τραυ­μα­τί­ζο­νται κάθε μέρα στη Λωρί­δα της Γάζας.

Πριν λίγες μέρες, ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρό­σω­πος του Ταμεί­ου των Ηνω­μέ­νων Εθνών για τα παι­διά (UNICEF), δήλω­σε ότι «η Γάζα έχει γίνει νεκρο­τα­φείο για χιλιά­δες παι­διά. Είναι μια ζωντα­νή κόλα­ση για όλους τους άλλους».

Την ίδια ώρα, οι σοροί των νεκρών Παλαι­στι­νί­ων «πλημ­μυ­ρί­ζουν» τους δρό­μους της Γάζας, καθώς τα νεκρο­το­μεία των νοσο­κο­μεί­ων έχουν εξα­ντλή­σει τη χωρη­τι­κό­τη­τά τους.

Στο δρά­μα του Παλαι­στι­νια­κού λαού προ­στί­θε­νται οι εκτο­πι­σμέ­νοι, λόγω των φονι­κών βομβαρδισμών.

Η Υπη­ρε­σία Αρω­γής και Έργων των Ηνω­μέ­νων Εθνών στη Λωρί­δα της Γάζας εκτι­μά ότι σχε­δόν το 1,5 από τα 2,2 εκατ. κατοί­κων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί.

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο