Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Στηρίζει την προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του κράτους του Ισραήλ

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την προ­σφυ­γή της Νότιας Αφρι­κής στο Διε­θνές Δικα­στή­ριο του ΟΗΕ, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας στη­ρί­ζει την προ­σφυ­γή της Νότιας Αφρι­κής στο Διε­θνές Δικα­στή­ριο του ΟΗΕ, κατά του κρά­τους του Ισρα­ήλ, με την κατη­γο­ρία της γενο­κτο­νί­ας σε βάρος των Παλαιστινίων.

Τα γεγο­νό­τα είναι αναμ­φι­σβή­τη­τα, το κρά­τος-δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ που έχει επι­βάλ­λει και δια­τη­ρεί την κατο­χή στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, για πολ­λές δεκα­ε­τί­ες, δια­πράτ­τει απο­τρό­παιο έγκλη­μα στη Λωρί­δα της Γάζας, σχε­δια­σμέ­νη γενο­κτο­νία κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Οι νεκροί ξεπερ­νούν τις 24.000 και δεκά­δες χιλιά­δες είναι οι αγνο­ού­με­νοι και οι τραυ­μα­τί­ες. Πάνω από το 70% των νεκρών είναι παι­διά και γυναί­κες. Η Γάζα έχει μετα­τρα­πεί σε ερεί­πια και ο λαός λιμο­κτο­νεί, πεθαί­νει, χωρίς τρό­φι­μα, νερό, ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη και φάρ­μα­κα, ρεύ­μα και καύ­σι­μα, ενώ η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του πλη­θυ­σμού έχει εκτο­πι­στεί από τις εστί­ες του.

Τώρα, να στα­μα­τή­σει η σφα­γή στη Γάζα, να τερ­μα­τι­στεί η κατο­χή του ισραη­λι­νού κρά­τους στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, να ανα­γνω­ρι­στεί ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος, στα σύνο­ρα πριν τον Ιού­νη του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

Το ΚΚΕ καλεί την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει τη στή­ρι­ξη του κρά­τους του Ισρα­ήλ και την εμπλο­κή στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς και να στη­ρί­ξει την προ­σφυ­γή της Νότιας Αφρικής.

Καλεί τα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα να τοπο­θε­τη­θούν στο κρί­σι­μο ζήτη­μα της γενο­κτο­νί­ας του λαού της Παλαι­στί­νης, για την κατα­δί­κη του ισραη­λι­νού κρά­τους στο Διε­θνές Δικα­στή­ριο του ΟΗΕ.

Καλεί τα συν­δι­κά­τα και τους άλλους φορείς του μαζι­κού κινή­μα­τος, να συνε­χί­σουν και να δυνα­μώ­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον παλαι­στι­νια­κό λαό και να απαι­τή­σουν να κατα­δι­κα­στεί για γενο­κτο­νία το κρά­τος του Ισρα­ήλ στο Διε­θνές Δικαστήριο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο