Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα και αύριο — Πού θα χιονίσει

Νέο κύμα κακο­και­ρί­ας, με βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες στα νότια σήμε­ρα και χιο­νο­πτώ­σεις σε χαμη­λά υψό­με­τρα της ανα­το­λι­κής χώρας (από το ύψος της Μαγνη­σί­ας και νοτιό­τε­ρα) από σήμε­ρα το βρά­δυ ως αύριο το μεση­μέ­ρι, θα προ­κα­λέ­σει βαρο­με­τρι­κό χαμη­λό στο Ιόνιο κινού­με­νο ανατολικά.

Σύμφωνα με τα πρω­ι­νά προ­γνω­στι­κά στοιχεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, για σήμε­ρα προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές στο κεντρι­κό και νότιο Ιόνιο, τη Στε­ρεά Ελλά­δα, την Πελο­πόν­νη­σο και την Εύβοια, ενώ τοπι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στις Κυκλά­δες, την Κρή­τη και πιθα­νόν τα Δωδε­κά­νη­σα. Τα φαι­νό­με­να στην Κρή­τη ενδέ­χε­ται να είναι κατά τόπους έντο­να. Χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται αρχι­κά στα ορει­νά της Στε­ρε­άς Ελλά­δας και της Πελο­πον­νή­σου, βαθ­μιαία στα ημιο­ρει­νά και από αργά το από­γευ­μα σε περιο­χές της κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας (Χαλ­κι­δι­κή), Θεσ­σα­λί­ας και της κεντρι­κής Στε­ρε­άς Ελλά­δας με χαμη­λό υψόμετρο.

Αύριο το κύριο χαρα­κτη­ρι­στι­κό του και­ρού θα είναι οι χιο­νο­πτώ­σεις σε περιο­χές της ανα­το­λι­κής χώρας με χαμη­λό υψό­με­τρο. Συγκε­κρι­μέ­να, από τα μεσά­νυ­χτα έως τις πρω­ι­νές ώρες αύριο ανα­μέ­νο­νται χιο­νο­πτώ­σεις σε περιο­χές με χαμη­λό υψό­με­τρο της Χαλ­κι­δι­κής, της Θεσ­σα­λί­ας (Μαγνη­σία), της κεντρι­κής Στε­ρε­άς (Ευρυ­τα­νία, Φθιώ­τι­δα, Φωκί­δα και αργό­τε­ρα Βοιω­τία), καθώς επί­σης στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά της Εύβοιας, της ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και της ανα­το­λι­κής Πελο­πον­νή­σου. Οι χιο­νο­πτώ­σεις στη Μαγνη­σία και πιθα­νόν στην κεντρι­κή Στε­ρεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαι­νό­με­να βαθ­μιαία θα εξα­σθε­νή­σουν και μετά το μεση­μέ­ρι θα σταματήσουν.

Επι­πλέ­ον, θα σημειω­θούν ισχυ­ροί και τοπι­κά σχε­δόν θυελ­λώ­δεις βόρειοι άνε­μοι στο Αιγαίο από σήμε­ρα το βρά­δυ, χαμη­λές για την επο­χή θερ­μο­κρα­σί­ες, με τις μέγι­στες τιμές τους αύριο να μην ξεπερ­νούν στα ηπει­ρω­τι­κά τους 6–8 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, και παγε­τός στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις βρα­δι­νές και πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο