Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Στις 22 και 23 Οκτώβρη διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες

Το ΚΚΕ με Ανα­κοί­νω­ση του ΠΓ της ΚΕ του, καλεί τους εργα­ζό­με­νους, το λαό και τη νεο­λαία «να ξεση­κω­θούν ενά­ντια στην πολι­τι­κή της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μετα­τρέ­πει την Ελλά­δα σε ένα απέ­ρα­ντο αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κό στρατόπεδο»

«Στις 22 και 23 Οκτώ­βρη δια­δη­λώ­νου­με σε όλες τις πόλεις που υπάρ­χουν στρα­τιω­τι­κές βάσεις ή σχε­διά­ζο­νται να δημιουρ­γη­θούν νέες.

Σε όλη την Ελλά­δα οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πολύ­μορ­φες δρά­σεις, θα εκφρά­σουν την αντί­θε­ση σε αυτούς τους σχε­δια­σμούς» σημειώ­νει η ανακοίνωση.

«Η πολι­τι­κή αυτή έχει τη σφρα­γί­δα σύσ­σω­μης της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο καλύ­τε­ρος υπη­ρέ­της των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών. Για τα συμ­φέ­ρο­ντα του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου, που διεκ­δι­κεί μερί­διο απ’ την “πίτα” των αγο­ρών, των δρό­μων ενέρ­γειας, των πρώ­των υλών, εμπλέ­κει τη χώρα και τον ελλη­νι­κό λαό στους επι­κίν­δυ­νους αντα­γω­νι­σμούς, που οξύ­νο­νται, κυρί­ως ανά­με­σα σε ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρό­βλε­πτες συνέ­πειες για τους λαούς» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί πίσω από δήθεν προ­σω­πι­κές από­ψεις του υπουρ­γού ‘Αμυ­νας, Π. Καμ­μέ­νου. Η επέ­κτα­ση της βάσης στη Σού­δα, η μετα­φο­ρά drones στη Λάρι­σα, η δημιουρ­γία βάσης αμε­ρι­κα­νι­κών ελι­κο­πτέ­ρων στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, ο σχε­δια­σμός για μετα­φο­ρά “ειδι­κών όπλων” στον ‘Αρα­ξο κ.α. είναι μέτρα που ήδη υλο­ποιού­νται απ’ την κυβέρ­νη­ση και έχουν τη σύμ­φω­νη γνώ­μη της ΝΔ και των άλλων κομ­μά­των» προσθέτει.

«Αυτούς τους σχε­δια­σμούς υπη­ρε­τεί η κυβέρ­νη­ση, όταν δίνει το 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ), κάθε χρό­νο, για τα ΝΑΤΟϊ­κά σχέ­δια, τη στιγ­μή που ο λαός υπο­φέ­ρει, όταν στέλ­νει ελλη­νι­κά στρα­τεύ­μα­τα εκτός συνό­ρων σε ΝΑΤΟϊ­κές απο­στο­λές και ασκή­σεις, όταν πρω­τα­γω­νι­στεί να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έκα­νε στη Συμ­φω­νία με τη FYROM» ανα­φέ­ρει ακό­μη το ΚΚΕ σημειώ­νο­ντας, στη συνέ­χεια ότι «αυτή η πολι­τι­κή δεν είναι προς το συμ­φέ­ρον του λαού και της νεο­λαί­ας. Οι ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ δεν είναι παρά­γο­ντες ασφά­λειας και στα­θε­ρό­τη­τας» και ότι «οι βάσεις τους δεν φτιά­χνο­νται για να προ­στα­τεύ­σουν τη χώρα και τα σύνο­ρα, όπως λένε ορι­σμέ­νοι, αλλά για να λει­τουρ­γή­σουν ως ορμη­τή­ρια πολέ­μου και επεμ­βά­σε­ων, για να προ­στα­τεύ­σουν τα συμ­φέ­ρο­ντα των ενερ­γεια­κών κολοσ­σών. Θα μετα­τρέ­ψουν την Ελλά­δα σε “μαγνή­τη” πιθα­νών επιθέσεων».

Επι­ση­μαί­νει ακό­μα ότι «η συμ­με­το­χή της χώρας μας όλα αυτά τα χρό­νια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρου­σία των ΝΑΤΟϊ­κών βάσε­ων στην Ελλά­δα, όχι μόνο δεν απέ­τρε­ψαν, αλλά αντί­θε­τα όξυ­ναν την τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα. Το ΝΑΤΟ δεν ανα­γνω­ρί­ζει σύνο­ρα στο Αιγαίο, που το θεω­ρεί ενιαίο επι­χει­ρη­σια­κό χώρο. Παί­ζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλά­του” στις ελλη­νο­τουρ­κι­κές διαφορές».

«Γι’ αυτό και χρειά­ζε­ται να σημά­νει ξεση­κω­μός, απ’ το λαό και τη νεο­λαία. Να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο. Να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η Ελλά­δα ως ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών. Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλά­δα. Να επι­στρέ­ψουν οι Έλλη­νες στρα­τιώ­τες από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων. Να δυνα­μώ­σει η πάλη για την απο­δέ­σμευ­ση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυνα­μώ­σει η κοι­νή πάλη κι αλλη­λεγ­γύη των λαών ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και το σύστη­μα που τον γεν­νά» τονί­ζει η Ανα­κοί­νω­ση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο καλεί όλα τα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, τους φίλους και συνερ­γα­ζό­με­νους, «να δώσουν τον καλύ­τε­ρο εαυ­τό τους, σε αυτή την παν­στρα­τιά υπε­ρά­σπι­σης της ειρή­νης, της κυριαρ­χί­ας, των δικαιω­μά­των και της ευη­με­ρί­ας του ελλη­νι­κού λαού».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο