Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το δημοσίευμα του BBC εκθέτει την κυβέρνηση και ΝΔ

«Το δημο­σί­ευ­μα του BBC εκθέ­τει τόσο την κυβέρ­νη­ση, όσο και τη ΝΔ, αλλά και όσους ανα­γο­ρεύ­ουν τους ιμπε­ρια­λι­στές, τις επι­διώ­ξεις των οποί­ων απη­χούν τα μεγά­λα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, όπως το BBC, σε προ­στά­τη της ειρή­νης και της στα­θε­ρό­τη­τας» ανα­φέ­ρει σε σχό­λιό του το ΚΚΕ, κατα­λή­γο­ντας «στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, όμως, συντη­ρούν με κάθε τρό­πο και με την προ­σφι­λή τους μέθο­δο της έγερ­σης μειο­νο­τι­κών ζητη­μά­των, τη λογι­κή του “διαί­ρει και βασί­λευε” για να υπη­ρε­τούν τους δικούς τους σχε­δια­σμούς σε βάρος των λαών».

Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα του BBC

Για «μακε­δο­νι­κή μειο­νό­τη­τα» στην Ελλά­δα κάνει λόγο ρεπορ­τάζ του BBC, το οποίο δημο­σιεύ­τη­κε το πρωί της Κυρια­κής. Μετα­ξύ άλλων, το δημο­σί­ευ­μα λέει πως με τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, «η Ελλά­δα ανα­γνώ­ρι­σε ανε­πι­φύ­λα­κτα την ύπαρ­ξη μακε­δο­νι­κής γλώσ­σας και εθνι­κό­τη­τας. Αλλά, παρ’ όλα αυτά, αρνή­θη­κε την ύπαρ­ξη της δικής της μακε­δο­νι­κής μειονότητας».

Με αφορ­μή το δημο­σί­ευ­μα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έστη­σαν έναν ακό­μα καυ­γά, για να κρύ­ψουν τη συμ­φω­νία τους στους ΝΑΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς στα Βαλ­κά­νια που δρο­μο­λό­γη­σαν τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών και τρο­φο­δο­τούν εθνι­κι­σμούς και αλυτρωτισμούς.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΝΔ, κάλε­σε τον πρω­θυ­πουρ­γό «να πρά­ξει σήμε­ρα κιό­λας το αυτο­νό­η­το: Να ξεκα­θα­ρί­σει άμε­σα, κατη­γο­ρη­μα­τι­κά και προς όλες τις κατευ­θύν­σεις ότι ζήτη­μα “εθνι­κής μακε­δο­νι­κής μειο­νό­τη­τας” δεν υφί­στα­ται στην Ελλά­δα». Απα­ντώ­ντας το Μέγα­ρο Μαξί­μου, είπε πως στη «ΝΔ απο­φά­σι­σαν για ακό­μη μία φορά να γίνουν ακραί­οι προ­πα­γαν­δι­στές απα­ρά­δε­κτων και ανυ­πό­στα­των ισχυ­ρι­σμών, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι δεν είναι μόνο ανί­δε­οι, αλλά και εθνι­κά επι­κίν­δυ­νοι», ενώ ισχυ­ρί­ζε­ται εκ νέου πως τάχα «η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών κλεί­νει ορι­στι­κά το ζήτη­μα ύπαρ­ξης δήθεν μειονότητας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο