Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2019

✔️  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλ­λα μετα­ξύ των ΚΟ στο πλαί­σιο της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης Νοέμ­βρη — Δεκέμ­βρη 2019
Από την 1η Νοέμ­βρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διε­ξά­γουν με επι­τυ­χία την Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση που προ­κή­ρυ­ξε η ΚΕ για το δίμη­νο Νοέμ­βρη — Δεκέμ­βρη 2019.

Η κάλυ­ψη του πλά­νου της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης κατά 35% από το δεύ­τε­ρο ακό­μη «κλεί­σι­μο» φανε­ρώ­νει τις μεγά­λες δυνα­τό­τη­τες που υπάρ­χουν για συνο­λι­κή υπερ­κά­λυ­ψή του από τις ΚΟ.

🚩  Πρόκειται για μια σημαντική μάχη, προκειμένου το Κόμμα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη συσπείρωση δυνάμεων, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία 🔻

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι χιλιά­δες φίλοι και συνερ­γα­ζό­με­νοι με το Κόμ­μα, που δώσα­με μαζί τους αλλε­πάλ­λη­λες και δύσκο­λες μάχες, για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα και το δυνά­μω­μα του ΚΚΕ παντού, σε όλους τους χώρους δου­λειάς και τις περιο­χές της Ελλά­δας, συνε­χί­ζου­με την προ­σπά­θεια για να επι­δρά­σου­με υπέρ του λαού ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά στις εξελίξεις.

✔️  Να αντι­με­τω­πί­σου­με αντι­λαϊ­κά μέτρα, να ανέ­βει η συσπεί­ρω­ση πλα­τύ­τε­ρων και νέων δυνά­με­ων για την εργα­τι­κή — λαϊ­κή αντί­στα­ση και αντεπίθεση.

Απευ­θυ­νό­μα­στε θαρ­ρε­τά στους εργα­ζό­με­νους, στα λαϊ­κά στρώ­μα­τα των πόλε­ων και της υπαί­θρου, στους παλιό­τε­ρους και τους νεό­τε­ρους αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες. Στους φίλους του Κόμ­μα­τος, σε όσους συμπο­ρεύ­ο­νται μαζί μας στο λαϊ­κό κίνη­μα. Σε όλους όσοι εμπι­στεύ­ο­νται και εκτι­μούν το ΚΚΕ, προ­σβλέ­πουν με ελπί­δα σε αυτό. Τους καλού­με να ενι­σχύ­σουν και οικο­νο­μι­κά το ΚΚΕ, για­τί μόνο με ένα πολύ πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ μπο­ρεί να ανοί­ξει ο δρό­μος, ώστε ο λαός μας και τα παι­διά του να ζήσουν καλύ­τε­ρες μέρες, όπως πραγ­μα­τι­κά τους αξίζει.

✔️  Εντεί­νου­με την ιδε­ο­λο­γι­κή και πολι­τι­κή μας δου­λειά, την προ­βο­λή της πολι­τι­κής πρό­τα­σης του ΚΚΕ, έχο­ντας υπό­ψη τις διε­θνείς και εσω­τε­ρι­κές πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις, αλλά και ότι διευ­ρύ­νε­ται το τμή­μα εκεί­νο των εργα­τι­κών — λαϊ­κών στρω­μά­των που εκτι­μά το Κόμ­μα μας και προ­σβλέ­πει σ’ αυτό, ταυ­τό­χρο­να, όμως, βρί­σκε­ται στο στό­χα­στρο των εκμε­ταλ­λευ­τών και των κάθε είδους πολι­τι­κών εκπρο­σώ­πων και μηχα­νι­σμών τους.

✔️  Επι­διώ­κου­με και θα τα κατα­φέ­ρου­με ν’ απο­κα­λύ­ψου­με στα μάτια του λαού και ν’ ανα­χαι­τί­σου­με τη δηλη­τη­ρια­σμέ­νη προ­πα­γάν­δα του κεφα­λαί­ου και των ανθρώ­πων του, την παρα­χά­ρα­ξη της Ιστο­ρί­ας και τον αντι­κομ­μου­νι­σμό στον οποίο σήμε­ρα πρω­το­στα­τεί η ΕΕ.

Η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ είναι μεγά­λη συμ­βο­λή για να υπάρ­χει δυνα­τό­τη­τα συνα­ντή­σε­ων, διορ­γά­νω­σης συζη­τή­σε­ων και εκδη­λώ­σε­ων σε διε­θνές επί­πε­δο, για να ανέ­βουν η κοι­νή δρά­ση των λαών, η αλλη­λεγ­γύη, η φιλία, ο αγώ­νας ενά­ντια στους πολέ­μους, στη φτώ­χεια και την προ­σφυ­γιά, ο προ­λε­τα­ρια­κός διεθνισμός.

Η οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη στο ΚΚΕ σημαί­νει ενί­σχυ­ση της μονα­δι­κής πολι­τι­κής δύνα­μης που απο­δε­δειγ­μέ­να οργα­νώ­νει τον αγώ­να για τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή κόντρα στο μεγά­λο κεφά­λαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και όσους υπη­ρε­τούν τον καπι­τα­λι­στι­κό «μονό­δρο­μο».

Με ισχυ­ρό ΚΚΕ και δυνα­τό το λαό μπο­ρού­με να αντι­πα­λέ­ψου­με τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που προ­ω­θούν, με το τσά­κι­σμα των εργα­τι­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των που έχουν απο­μεί­νει όρθια, τους πλει­στη­ρια­σμούς, τους φόρους, τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, τη συνε­χή υπο­βάθ­μι­ση του περι­βάλ­λο­ντος και των όρων ζωής της λαϊ­κής οικογένειας.

ΚΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2019

✔️  Ταυ­τό­χρο­να, επι­διώ­κου­με να μετρά­με συγκε­κρι­μέ­να βήμα­τα σε μια σει­ρά από σοβα­ρούς κομ­μα­τι­κούς δείκτες:

Μεγαλύτερη και πιο δραστήρια συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στη ζωή και τη δράση των Οργανώσεων, συσπείρωση ευρύτερου κόσμου, στράτευση οπαδών και φίλων, αύξηση της κυκλοφορίας και καλύτερη αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», κάλυψη των πλάνων στρατολογίας και οικοδόμησης και, βεβαίως, γερά οικονομικά, για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας υπέρ των εργατικών — λαϊκών συμφερόντων.

Ολα τα παρα­πά­νω προσ­διο­ρί­ζουν την ιδιαί­τε­ρη ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κή σημα­σία που απο­κτά η Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση, πάντα σε συν­δυα­σμό με τις δυνα­τό­τη­τες και την ανά­γκη να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει το Κόμ­μα μας ένα μεγά­λο πολι­τι­κό άνοιγ­μα στους εργα­ζό­με­νους της χώρας μας.

  • Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δυνα­μώ­νου­με την προ­σπά­θειά μας, ώστε να ισχυ­ρο­ποι­η­θούν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο όλα τα επα­να­στα­τι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά του ως Κόμ­μα­τος Νέου Τύπου, να αυξη­θεί η ικα­νό­τη­τά του να δρα ως επα­να­στα­τι­κή πρω­το­πο­ρία «παντός καιρού».
  • Δυνα­μώ­νου­με το ΚΚΕ, που απο­τε­λεί τη βασι­κή προ­ϋ­πό­θε­ση για να ανα­δει­χτούν όλες οι αρε­τές της εργα­τι­κής τάξης ως φορέα της κοι­νω­νι­κής απε­λευ­θέ­ρω­σης, του σοσια­λι­σμού — κομμουνισμού.

Σήμερα χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, ικανό στην πάλη για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την εδραίωση της αντικαπιταλιστικής — αντιμονοπωλιακής κοινωνικής συμμαχίας, ικανό να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό — κομμουνισμό.

✔️  Η Γραμ­μα­τεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπα­δούς να δώσουν όλες τις δυνά­μεις τους για την επι­τυ­χία της δίμη­νης Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, που ξεκί­νη­σε την 1η Νοέμ­βρη και θα ολο­κλη­ρω­θεί στις 13 Γενά­ρη 2020.

Να απευ­θυν­θούν πλα­τιά, άνθρω­πο τον άνθρω­πο, στα εργο­στά­σια, σε κάθε τόπο δου­λειάς, στις σχο­λές, στις γει­το­νιές, για να φτά­σει μαζί με το κου­πό­νι και η πρό­τα­ση του Κόμ­μα­τος. Εκφρά­ζου­με τη βεβαιό­τη­τα ότι κανέ­να μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μεί­νει έξω απ’ τη μεγά­λη πολι­τι­κο­οι­κο­νο­μι­κή προ­σπά­θεια του Κόμ­μα­τός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

✔️  Η άμιλ­λα μετα­ξύ των ΚΟ μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει ως ένα πολύ απο­τε­λε­σμα­τι­κό όπλο, καθώς εκφρά­ζει τον χαρα­κτή­ρα του Κόμ­μα­τος, λει­τουρ­γεί δια­παι­δα­γω­γη­τι­κά, ενι­σχύ­ει την πρω­το­βου­λία, κινη­το­ποιεί για την κατά­κτη­ση των υψη­λών στό­χων, απο­τε­λεί παλιά δοκι­μα­σμέ­νη παρά­δο­ση του επα­να­στα­τι­κού κινή­μα­τος, παρα­κι­νεί σε ευγε­νι­κό συνα­γω­νι­σμό και στη­ρί­ζε­ται στη συνερ­γα­σία, στην αμοι­βαία βοή­θεια, στη συντρο­φι­κό­τη­τα — καμία σχέ­ση δεν έχει με τον καπι­τα­λι­στι­κό ανταγωνισμό.

Καλού­με, λοι­πόν, τις Οργα­νώ­σεις Περιο­χής, τις Τομε­α­κές Οργα­νώ­σεις και τις ΚΟΒ να οργα­νώ­σουν με τον καλύ­τε­ρο δυνα­τό τρό­πο τη μετα­ξύ τους άμιλλα.

Με τη λήξη της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, θα βρα­βευ­τούν οι τρεις πρώ­τες Οργα­νώ­σεις Περιο­χής, σε ειδι­κή εκδή­λω­ση της ΚΕ, με τα παρα­κά­τω βραβεία:

  • Για την 1η Οργά­νω­ση: Η σημαία του Κόμ­μα­τος, τιμη­τι­κή πλα­κέ­τα και τεχνι­κός εξοπλισμός.
  • Για τη 2η Οργά­νω­ση: Τιμη­τι­κή πλα­κέ­τα, τεχνι­κός εξο­πλι­σμός και πίνα­κας ζωγρα­φι­κής απ’ το Αρχείο του Κόμματος.
  • Για την 3η Οργά­νω­ση: Τιμη­τι­κή πλα­κέ­τα και τεχνι­κός εξοπλισμός.

Κρι­τή­ρια για την ανά­δει­ξη των τριών πρώ­των Οργα­νώ­σε­ων Περιο­χής θα είναι οι παρα­κά­τω δείκτες:

  1. Ο βαθ­μός υπερ­κά­λυ­ψης του συνο­λι­κού πλά­νου της ΚΟ.
  2. Η προ­σω­πι­κή συνει­σφο­ρά των μελών της ΚΟ («κόκ­κι­να μερο­κά­μα­τα») και η συγκέ­ντρω­ση των κομ­μα­τι­κών συν­δρο­μών για Νοέμ­βρη — Δεκέμβρη.
  3. Ο βαθ­μός αντα­πό­κρι­σης και στρά­τευ­σης των οπα­δών και φίλων του Κόμματος.

Νοέμ­βρης 2019
Η Γραμ­μα­τεία της ΚΕ του ΚΚΕ


Εντείνουμε τις προσπάθειες με ώθηση και από την άμιλλα

  • Δυνα­τά «ζευ­γά­ρια» βγά­ζουν οι πρώ­τες προ­σκλή­σεις — προ­κλή­σεις μετα­ξύ των Οργανώσεων

Στο 34,85% έφτα­σε η κάλυ­ψη του πανελ­λα­δι­κού πλά­νου της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης Νοέμ­βρη — Δεκέμ­βρη που προ­κή­ρυ­ξε η ΚΕ του Κόμ­μα­τος, μετά το δεύ­τε­ρο «κλεί­σι­μο», φανε­ρώ­νο­ντας τις μεγά­λες δυνα­τό­τη­τες που υπάρ­χουν για τη συνέχεια.Στην πρώ­τη θέση της κατά­τα­ξης, με βάση το ποσο­στό κάλυ­ψης, παρέ­μει­νε η ΚΟ Εξω­τε­ρι­κού, φτά­νο­ντας στο 50,49%. Πάνω από το μισό της πλά­νο έχει καλύ­ψει και η ΚΟ Ανατ. Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης, που όμως παρέ­μει­νε στη 2η θέση, φτά­νο­ντας στο 50,44% και επι­τυγ­χά­νο­ντας τη μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση σε σχέ­ση με το πρώ­το «κλεί­σι­μο» (+18,67%). Στην τρί­τη θέση πέρα­σε η ΚΟ Δυτ. Ελλά­δας με ποσο­στό 40,90%, εκτο­πί­ζο­ντας την ΚΟ Θεσ­σα­λί­ας, η οποία με 37,49% πέρα­σε στην πέμ­πτη θέση, αφού στην τέταρ­τη βρέ­θη­κε η ΚΟ Αιγαί­ου με 38,07%.

Παρα­κά­τω στην κατά­τα­ξη βρί­σκο­νται οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις: Πελο­πον­νή­σου με 36,66%, Ανατ. Στε­ρε­άς — Εύβοιας με 35,07%, Αττι­κής με 33,55%, Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με 31,82%, Κρή­της με 31,41%, Δυτ. Μακε­δο­νί­ας με 31,03% και Ηπεί­ρου με 29,29%.

Η άμιλλα στην ΚΟ Αττικής

Οπως κάθε χρό­νο, έτσι και φέτος, η άμιλ­λα πανελ­λα­δι­κά και μετα­ξύ των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων ανα­μέ­νε­ται να παί­ξει καθο­ρι­στι­κό ρόλο στην κάλυ­ψη και υπερ­κά­λυ­ψη των πλά­νων, αφού συμ­βάλ­λει στο να ανε­βαί­νουν η μαχη­τι­κό­τη­τα, το πεί­σμα, το κλί­μα προ­σφο­ράς από όλους, αλλά και ο συστη­μα­τι­κός έλεγ­χος για την υλο­ποί­η­ση των φιλό­δο­ξων στόχων.

Στην ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ ήδη βρί­σκο­νται σε άμιλ­λα μετα­ξύ τους Τομε­α­κές Οργα­νώ­σεις. Οπως σε κάθε μάχη, έτσι και στην Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση, η ηθι­κή επι­βρά­βευ­ση των πρω­το­πό­ρων απο­τε­λεί το επι­στέ­γα­σμα των προ­σπα­θειών, συμ­βο­λή στη δια­παι­δα­γώ­γη­ση των νεό­τε­ρων και παρα­κα­τα­θή­κη για τη συνέχεια.

Στο πλαί­σιο αυτό η ΕΠ της ΚΟ Αττι­κής ανα­κοι­νώ­νει την οργά­νω­ση της άμιλ­λας στη βάση των συν­δυα­σμέ­νων κρι­τη­ρί­ων που έχει απο­φα­σί­σει η ΚΕ και καθο­ρί­ζει τα παρα­κά­τω βραβεία:

  • Οι πρώ­τοι 10 σύντρο­φοι από τις πρώ­τες ΤΟ θα συμ­με­τά­σχουν σε εκδρο­μή σε ιστο­ρι­κό τόπο που θα διορ­γα­νώ­σει η ΚΟ Αττικής.
  • Επί­σης, στις 3 πρώ­τες ΤΟ θα δοθούν: Για την 1η ΤΟ: Η σημαία του Κόμ­μα­τος, ανα­μνη­στι­κή πλα­κέ­τα, πίνα­κας ζωγρα­φι­κής. Στη 2η και την 3η ΤΟ θα δοθούν επί­σης ανα­μνη­στι­κές πλα­κέ­τες και πίνα­κες ζωγραφικής.

Τέλος, η ΚΟ Αττι­κής καλεί σε άμιλ­λα την ΚΟ της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας «και περι­μέ­νου­με αυτήν τη χρο­νιά να αντα­πο­κρι­θούν εάν χάσουν και όχι όπως τις άλλες φορές που “έκλω­σαν τα ζευ­λία”», όπως ανα­φέ­ρει σε ανακοίνωση.

Κι άλλες …προκλήσεις

Στη Δυτι­κή Ελλά­δα, το μέχρι τώρα ενθαρ­ρυ­ντι­κό ποσο­στό κάλυ­ψης «επι­τεύ­χθη­κε χάρη στις συν­δρο­μές, στις προ­σω­πι­κές εισφο­ρές των μελών, στα ποσά που συγκε­ντρώ­θη­καν από εργα­ζό­με­νους και άλλο κόσμο που έδω­σε από το υστέ­ρη­μά του. Επί­σης, από την προ­σπά­θεια που κατέ­βα­λαν φίλοι του Κόμ­μα­τος, δου­λεύ­ο­ντας στο πλευ­ρό των Οργα­νώ­σε­ων, με το κου­πό­νι στο χέρι», όπως σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΕΠ Δυτι­κής Ελλά­δας του ΚΚΕ, η οποία καλεί σε άμιλ­λα την Οργά­νω­ση Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας (και η ΤΕ Αχα­ΐ­ας την αντί­στοι­χη της Λάρι­σας), με βάση τους δεί­κτες της ΚΕ.

Προ­τεί­νει ως βρα­βείο, αντι­προ­σω­πεία της νική­τριας Οργά­νω­σης να φιλο­ξε­νη­θεί απ’ την άλλη, επί πέντε (5) μέρες, επι­σκε­πτό­με­νη φυσι­κές ομορ­φιές και τόπους θυσίας.

Απο­δε­χό­με­νη «με ιδιαί­τε­ρη χαρά την πρό­σκλη­ση — πρό­κλη­ση», η ΚΟ Θεσ­σα­λί­ας σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση ότι «θα δώσου­με τον καλύ­τε­ρο εαυ­τό μας ώστε, πέρα απ’ τη σημα­ντι­κή υπερ­κά­λυ­ψη των στό­χων και των δύο Οργα­νώ­σε­ων Περιο­χής, οι πρω­το­πό­ροι σύντρο­φοι στην Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση απ’ την περιο­χή της Θεσ­σα­λί­ας να γνω­ρί­σουν από κοντά τις φυσι­κές ομορ­φιές της Δυτι­κής Ελλά­δας, αλλά και τους τόπους θυσί­ας των κομ­μου­νι­στών της περιοχής».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο