Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ _ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Σχετικά με την έκθεση εφαρμογής της στρατηγικής της ΕΕ για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ

Σε ανα­κοί­νω­σή της σχε­τι­κά με την έκθε­ση εφαρ­μο­γής της στρα­τη­γι­κής της ΕΕ για την ισό­τη­τα των ΛΟΑΤΚΙ, η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει:

«Η έκθε­ση του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για τη στρα­τη­γι­κή της ΕΕ για τα δικαιώ­μα­τα των ΛΟΑΤΚΙ δεν αντι­με­τω­πί­ζει τις δια­κρί­σεις που βιώ­νουν άνθρω­ποι με κρι­τή­ριο τη σεξουα­λι­κό­τη­τα, τα τρανς και ιντερ­σεξ άτο­μα. Δεν αφο­ρά κυρί­ως την ανά­γκη στή­ρι­ξης στην εργα­σία, στη δωρε­άν ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη, στη μόρ­φω­ση, στη στέ­γη, σε κάθε πλευ­ρά της κοι­νω­νι­κής ζωής, για­τί η πολι­τι­κή της ΕΕ και των κρα­τών — μελών της ανα­πα­ρά­γει την κύρια ανι­σό­τη­τα: την ταξι­κή διάκριση.

Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση, αντί για εξει­δι­κευ­μέ­νες, δημό­σιες και δωρε­άν υπη­ρε­σί­ες για τα ΛΟΑΤΚΙ άτο­μα, η ευρω­παϊ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση κατευ­θύ­νε­ται σε διά­φο­ρες ΜΚΟ, που εμπο­ρεύ­ο­νται τις αγω­νί­ες αυτών των ανθρώπων.

Μέσα και από το ευρω­παϊ­κό πιστο­ποι­η­τι­κό γονι­κής σχέ­σης, η ΕΕ προ­ω­θεί τις αντι­δρα­στι­κές θεω­ρί­ες και πολι­τι­κές πρα­κτι­κές που αμφι­σβη­τούν την αντι­κει­με­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Δια­μορ­φώ­νει μια θολή γονει­κό­τη­τα, του Γονέ­ας 1,2 και παρα­πά­νω εξα­φα­νί­ζο­ντας τη μητρό­τη­τα και την πατρό­τη­τα ενώ επι­διώ­κει να αναι­ρέ­σει τα δικαιώ­μα­τα του παι­διού και την προ­στα­σία του. Με αυτό τον τρό­πο τρο­φο­δο­τεί και τις σκο­τα­δι­στές, ανα­χρο­νι­στι­κές από­ψεις περί «πυρη­νι­κής οικο­γέ­νειας», την ομο­φο­βία, τη μισαλλοδοξία.

Ταυ­τό­χρο­να, επι­διώ­κε­ται η βελ­τί­ω­ση της θέσης των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων στην παγκό­σμια αγο­ρά της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της ανα­πα­ρα­γω­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας, της εμπο­ρι­κής παρέν­θε­της μητρό­τη­τας, της Ιατρι­κώς Υπο­βοη­θού­με­νης Ανα­πα­ρα­γω­γής (ΙΥΑ), της βιο­μη­χα­νί­ας βιο­τε­χνο­λο­γι­κών, στον αντα­γω­νι­σμό με τα μονο­πώ­λια άλλων ιμπε­ρια­λι­στι­κών κέντρων.

Το ΚΚΕ βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να για τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανά­γκες, για το δικαί­ω­μα προ­στα­σί­ας του παι­διού, την ανα­γκαία συγκρό­τη­ση και στε­λέ­χω­ση κρα­τι­κών υπη­ρε­σιών υπο­στή­ρι­ξης της οικο­γέ­νειας και των παι­διών χωρίς καμία επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση κι εμπορευματοποίηση.

Για την ενό­τη­τα των εργα­ζο­μέ­νων και των λαών, ανε­ξάρ­τη­τα από φύλο, θρη­σκεία, εθνο­τι­κή κατα­γω­γή, σεξουα­λι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό και άλλα προ­σω­πι­κά γνω­ρί­σμα­τα. Σε αυτό το δρό­μο χτί­ζε­ται ασπί­δα προ­στα­σί­ας απέ­να­ντι στην κοι­νω­νι­κή απο­μό­νω­ση, τις ομο­φο­βι­κές ρατσι­στι­κές συμπεριφορές.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Κάθε άνθρω­πος με όποια «ταυ­τό­τη­τα φύλου» να έχει όλες τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις εργα­σί­ας και ασφάλισης
Συνέ­ντευ­ξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο περιο­δι­κό “Antivirus”
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο