Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα — Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές

kλει­στά θα παρα­μεί­νουν σήμε­ρα τα εμπο­ρι­κά κατα­στή­μα­τα σε όλη την Ελλάδα.

Στο μετα­ξύ, αμέ­σως μετά τις γιορ­τές, δηλα­δή από τις 8 Ιανουα­ρί­ου, ξεκι­νούν οι χει­με­ρι­νές εκπτώ­σεις για το 2024 που θα διαρ­κέ­σουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι βάσει του νομο­σχε­δί­ου του υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης, οι χει­με­ρι­νές εκπτώ­σεις αρχί­ζουν τη δεύ­τε­ρη Δευ­τέ­ρα κάθε Ιανουα­ρί­ου και ολο­κλη­ρώ­νο­νται στα τέλη του Φεβρουα­ρί­ου ενώ τα κατα­στή­μα­τα προ­βλέ­πε­ται να ανοί­ξουν ξανά την πρώ­τη Κυρια­κή των χει­με­ρι­νών εκπτώ­σε­ων, δηλα­δή στις 14 Ιανουα­ρί­ου 2024.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα οι λαϊκές αγορές — Ξεκίνησε και η εφαρμογή των POS

Κανο­νι­κά θα λει­τουρ­γή­σουν σήμε­ρα οι λαϊ­κές αγο­ρές ενώ ξεκι­νά­ει και η εφαρ­μο­γή της χρή­σης μηχα­νη­μά­των Pos, για την απο­δο­χή πιστω­τι­κών και χρε­ω­στι­κών καρτών

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, όλοι, οι πωλη­τές που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στις λαϊ­κές αγο­ρές, στα πανη­γύ­ρια αλλά και στα Κυρια­κά­τι­κά παζά­ρια, από σήμε­ρα και εφε­ξής υπο­χρε­ού­νται να απο­δέ­χο­νται τόσο πλη­ρω­μές με κάρ­τες (χρε­ω­στι­κές και πιστω­τι­κές), όσο και υπη­ρε­σί­ες άμε­σης πλη­ρω­μής με μετα­φο­ρά χρη­μα­τι­κών ποσών μετα­ξύ τρα­πε­ζι­κών λογα­ρια­σμών, όπως η υπη­ρε­σία I.R.I.S. online payments.

Σε ό,τι αφο­ρά στις κυρώ­σεις σε περι­πτώ­σεις μη συμ­μόρ­φω­σης, η σχε­τι­κή υπουρ­γι­κή από­φα­ση ορί­ζει ότι για το χρο­νι­κό διά­στη­μα από 01.02.2024 έως και 01.03.2024 ανα­στέλ­λε­ται κατ’ εξαί­ρε­σιν η επι­βο­λή προ­στί­μου στους νέους υπό­χρε­ους, εφό­σον απο­δε­δειγ­μέ­να έχουν προ­μη­θευ­τεί τερ­μα­τι­κά απο­δο­χής καρ­τών έως και 31.01.2024 και τελούν εν ανα­μο­νή για την εγκα­τά­στα­σή του.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο