Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής από τον Ερντογάν

Ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν χαρα­κτή­ρι­σε σήμε­ρα “άπλη­στους και ανί­κα­νους” τους ηγέ­τες της Γαλ­λί­ας και της Ελλά­δας, μεσού­σης της έντα­σης μετα­ξύ της Άγκυ­ρας, της Αθή­νας και του Παρι­σιού στην ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Οι δηλώ­σεις αυτές δια­τυ­πώ­θη­καν ενώ σήμε­ρα η Τουρ­κία γιορ­τά­ζει την Ημέ­ρα της νίκης, εθνι­κή γιορ­τή που σημα­το­δο­τεί την ήττα των ελλη­νι­κών δυνά­με­ων από τον στρα­τό του Μου­στα­φά Κεμάλ το 1922. 

“Ο ελλη­νι­κός λαός δέχε­ται τι μπο­ρεί να του συμ­βεί εξαι­τί­ας των άπλη­στων και ανί­κα­νων ηγε­τών του;”, δήλω­σε ο Ερντο­γάν κατά τη διάρ­κεια τελε­τής απο­νο­μής διπλω­μά­των σε αξιω­μα­τι­κούς στην Άγκυρα.

“Ο γαλ­λι­κός λαός ξέρει το τίμη­μα που θα πρέ­πει να πλη­ρώ­σει εξαι­τί­ας των άπλη­στων και ανί­κα­νων ηγε­τών του;”, πρόσθεσε.

Όταν πρό­κει­ται να δώσου­με μάχη, δεν διστά­ζου­με να δίνου­με μάρ­τυ­ρες (…) Το ερώ­τη­μα είναι το εξής: αυτοί που στρέ­φο­νται ενα­ντί­ον μας στη Μεσό­γειο και (στη Μέση Ανα­το­λή) είναι έτοι­μοι για τις ίδιες θυσί­ες;”, δήλω­σε ο Ερντογάν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο