Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Γάλλοι αγρότες με αποκλεισμούς δρόμων γύρω από μεγαλουπόλεις

Σε απο­κλει­σμούς δρό­μων γύρω από το Παρί­σι και πολ­λών άλλων γαλ­λι­κών πόλε­ων προ­χώ­ρη­σαν σήμε­ρα οι Γάλ­λοι αγρό­τες δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι για την αντια­γρο­τι­κή πολιτική.

Αγρο­τι­κά συν­δι­κά­τα έχουν δηλώ­σει πως από τις 14.00 (ώρα Γαλ­λί­ας) και μετά έχουν προ­γραμ­μα­τί­σει, συγκε­ντρώ­νο­ντας τρα­κτέρ, να μπλο­κά­ρουν οκτώ σημεία εισό­δου και εξό­δου από την γαλ­λι­κή πρω­τεύ­ου­σα, ενώ ανά­λο­γες εκδη­λώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας των αγρο­τών έχουν ανα­κοι­νω­θεί και σε άλλες μεγά­λες γαλ­λι­κές πόλεις.

Στο μετα­ξύ σε κινη­το­ποι­ή­σεις προ­χω­ρούν σε κάποιες γαλ­λι­κές πόλεις — όπως η Μασ­σα­λία και το Μπορ­ντό ‑και οι οδη­γοί των ταξί, δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι για τις τιμές των καυσίμων.

Η κυβέρ­νη­ση της Γαλ­λί­ας ανα­κοί­νω­σε πως πέριξ του Παρι­σιού θα ανα­πτυ­χθούν σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα σχε­δόν 15.000 αστυ­νο­μι­κοί με στό­χο την «τήρη­ση της τάξης και της ασφα­λεί­ας» και ειδι­κό­τε­ρα την εξα­σφά­λι­ση ότι τα τρα­κτέρ δεν θα εισέλ­θουν στο Παρί­σι και δεν θα εμπο­δί­ζουν την ομα­λή λει­τουρ­γία της αγο­ράς τρο­φί­μων του Ραν­ζίς, η οποία είναι η μεγα­λύ­τε­ρη στην Ευρώπη.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Γαλ­λί­ας Γκα­μπριέλ Ατάλ δήλω­σε χθες ότι σχε­διά­ζο­νται επι­πλέ­ον μέτρα για την προ­στα­σία του αγρο­τι­κού τομέα της χώρας.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο