Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Καταδικάζει την σύλληψη μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας στην Ουκρανία

Τη σύλ­λη­ψη του Α’ Γραμ­μα­τέα της Λενι­νι­στι­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Ένω­σης Νεο­λαί­ας της Ουκρα­νί­ας, Μιχα­ήλ Κονο­νό­βιτς και του αδελ­φού του Αλε­ξά­ντερ, από το αντι­λαϊ­κό καθε­στώς της Ουκρα­νί­ας κατα­δι­κά­ζει η ΚΝΕ, εκφρά­ζο­ντας σοβα­ρή ανη­συ­χία για τις καταγ­γε­λί­ες που θέλουν τις ζωές των δύο κομ­μου­νι­στών να βρί­σκο­νται υπό απειλή.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει:

«Απαι­τού­με την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή τους!

Ενώ­νου­με τη φωνή μας με τα εκα­τομ­μύ­ρια νέους και νέες σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου, που συσπει­ρώ­νο­νται μέσα από τις γραμ­μές των οργα­νώ­σε­ων — μελών της Παγκό­σμιας Ομο­σπον­δί­ας Δημο­κρα­τι­κών Νεο­λαιών στην πάλη ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και εκφρά­ζουν την αλλη­λεγ­γύη τους στους δύο Ουκρα­νούς κομ­μου­νι­στές, στα μέλη και τους φίλους της Λενι­νι­στι­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Ένω­σης Νεο­λαί­ας της Ουκρα­νί­ας και του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ουκρανίας.

Ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, που πάει πάντα χέρι — χέρι με τους αντι­λαϊ­κούς σχε­δια­σμούς του κεφα­λαί­ου, οξύ­νε­ται στις συν­θή­κες του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, στο­χεύ­ο­ντας στη χει­ρα­γώ­γη­ση του λαού και της νεο­λαί­ας, στη στοί­χι­σή τους πίσω από τα συμ­φέ­ρο­ντα των αστι­κών τάξε­ων. Διό­λου τυχαία ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία συνο­δεύ­τη­κε από τόνους αντι­κομ­μου­νι­σμού και από τα δύο αντι­μα­χό­με­να στρα­τό­πε­δα, με στό­χο ‑εκτός όλων των άλλων- και τη δια­γρα­φή της συλ­λο­γι­κής μνή­μης δύο λαών, του ουκρα­νι­κού και του ρωσι­κού, που στο πλαί­σιο της ΕΣΣΔ, έζη­σαν ειρη­νι­κά για δεκαετίες.

Στην Ουκρα­νία εφαρ­μό­ζε­ται το απα­ρά­δε­κτο, αντι­κομ­μου­νι­στι­κό, νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο, που ανι­στό­ρη­τα και προ­κλη­τι­κά εξι­σώ­νει τον κομ­μου­νι­σμό με τον φασι­σμό και απα­γο­ρεύ­ει τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα, ενώ ήδη από το 2015 το ΚΚ Ουκρα­νί­ας βρί­σκε­ται εκτός νόμου. Στις συν­θή­κες του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, το αντι­δρα­στι­κό καθε­στώς της Ουκρα­νί­ας, αξιο­ποιεί και εντεί­νει τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, που απο­τε­λεί επί­ση­μη πολι­τι­κή της, προ­χω­ρά σε διώ­ξεις κομ­μου­νι­στών και άλλων αγω­νι­στών, με πρό­σχη­μα αστή­ρι­κτους ισχυ­ρι­σμούς για κατα­σκο­πεία, επι­διώ­κο­ντας να σωπά­σει κάθε φωνή που αντι­τάσ­σε­ται στον πόλε­μο, παλεύ­ει για την ειρή­νη και τη φιλία των λαών.

Την ίδια στιγ­μή, η αστι­κή τάξη στην Ουκρα­νία (και σε άλλες χώρες) δε διστά­ζει να στη­ρί­ζει ακό­μα και νοσταλ­γούς του Χίτλερ, προ­κει­μέ­νου να προ­ω­θή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα και να υπη­ρε­τή­σει τους αντα­γω­νι­σμούς της, πάντα σε βάρος των λαών. Σήμε­ρα, φασι­στι­κές — νεο­να­ζι­στι­κές ομά­δες δρουν ως τμή­μα του ουκρα­νι­κού στρα­τού, όπως το περι­βό­η­το “τάγ­μα Αζόφ”, ενώ ήταν οι ίδιες δυνά­μεις που αξιο­ποι­ή­θη­καν στα γεγο­νό­τα του 2014, κατά τη διάρ­κεια της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρα­νία και την πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή ανα­τρο­πή της τότε κυβέρνησης.

Οι κομ­μου­νι­στές στην Ελλά­δα εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον ουκρα­νι­κό λαό που είναι θύμα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου και για ακό­μη μια φορά τονί­ζου­με: Κάτω τα χέρια από τους κομ­μου­νι­στές! Να απε­λευ­θε­ρω­θούν τώρα!».

Ουκρα­νία: Συνε­λή­φθη­σαν δύο στε­λέ­χη της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας – Κιν­δυ­νεύ­ουν να δολοφονηθούν

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο