Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: «Οι γείτονες λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα έχουν κοινό αντίπαλο το σύστημα της εκμετάλλευσης»

Σε ανα­κοί­νω­ση του το Κεντρι­κό Συμ­βού­λιο της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει την κατα­στο­λή της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν σε βάρος μελών του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας (TKP) και της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Τουρ­κί­ας (TKG), εκφρά­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να αμέ­ρι­στη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη στους αγω­νι­ζό­με­νους κομ­μου­νι­στές και κομ­μου­νί­στριες της γει­το­νι­κής χώρας. 

Ένα πρό­σφα­το περι­στα­τι­κό παρα­κρα­τι­κής επί­θε­σης έλα­βε χώρα στις 13 Μάρ­τη, σε χώρο του Πανε­πι­στη­μί­ου της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης (Istanbul University), όταν ομά­δα φασι­στοει­δών επι­τέ­θη­κε σε μέλη της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας που πραγ­μα­το­ποιού­σαν εξόρ­μη­ση ενά­ντια στο ΝΑΤΟ.  Οι θρα­σύ­δει­λοι φασί­στες στη συνέ­χεια κατήγ­γει­λαν ψευ­δώς στην αστυ­νο­μία πως δέχτη­καν επί­θε­ση και κατέ­θε­σαν μηνύ­σεις με απο­τέ­λε­σμα να συλ­λη­φθούν 22 μέλη της ΚΝΤ και να τους απαγ­γελ­θούν κατηγορίες!

Η ανα­κοί­νω­ση του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Είναι φανε­ρή η ενό­χλη­ση της αστι­κής τάξης, του κρά­τους και των κομ­μά­των της από την απο­δο­χή και τη στή­ρι­ξη που δεί­χνει η νεο­λαία της Τουρ­κί­ας στη δρά­ση και τις θέσεις του ΚΚΤ και της ΚΝΤ. Έχουν ενο­χλη­θεί για­τί ούτε το καθε­στώς έκτα­κτης ανά­γκης ούτε η έντα­ση της κατα­στο­λής, το κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας και οι συλ­λή­ψεις έχουν κατα­φέ­ρει να εμπο­δί­σουν τους νέους κομ­μου­νι­στές από την ανά­πτυ­ξη μαζι­κής και μαχη­τι­κής δρά­σης. Ανά­με­σα σε αυτές είναι και η μαζι­κή κινη­το­ποί­η­ση έξω από την πρε­σβεία του Ισρα­ήλ, που πραγ­μα­το­ποί­η­σε η ΚΝΤ στις 12/3, αντα­πο­κρι­νό­με­νη στο κοι­νό κάλε­σμα 40 Κομ­μου­νι­στι­κών Νεο­λαιών για την αλλη­λεγ­γύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Η ΚΝΤ ανα­πτύσ­σει άφο­βα τη δρα­στη­ριό­τη­τά της στα Πανε­πι­στή­μια και τα σχο­λεία, παρά τη συνε­χή παρα­κο­λού­θη­ση που δέχο­νται τα μέλη της από σεκιού­ρι­τι και αστυ­νο­μία. Συν­δέ­ε­ται με μάζες νέων εργα­ζο­μέ­νων, ενι­σχύ­ε­ται και δυνα­μώ­νει. Γι’ αυτό το λόγο επι­στρα­τεύ­ο­νται μέλη φασι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, που δρουν συμπλη­ρω­μα­τι­κά, ακό­μα και σε ανοι­χτή συνερ­γα­σία με την αστυ­νο­μία, εκπλη­ρώ­νο­ντας έτσι το ρόλο τους ως μαντρό­σκυ­λα του συστή­μα­τος ενά­ντια στα λαϊ­κά συμφέροντα.

Η ΚΝΕ κατα­δι­κά­ζει την κατα­στο­λή και τις επι­θέ­σεις σε βάρος της ΚΝΤ. Η κλι­μά­κω­ση της επί­θε­σης του κρά­τους και άλλων μηχα­νι­σμών έρχε­ται σε μία περί­ο­δο που η τούρ­κι­κη αστι­κή τάξη επι­χει­ρεί την ανα­βάθ­μι­ση του ρόλου της στην περιο­χή από τα Βαλ­κά­νια μέχρι και τη Μέση Ανα­το­λή. Απο­δει­κνύ­ε­ται για ακό­μη μία φορά πως η επί­θε­ση στο βιο­τι­κό επί­πε­δο και τα δικαιώ­μα­τα των λαών, τα επι­κίν­δυ­να πολε­μι­κά σχέ­δια και οι αντα­γω­νι­σμοί των αστι­κών τάξε­ων για την ενί­σχυ­ση της θέσης τους στην περιο­χή πάνε χέρι-χέρι με τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, την έντα­ση της κατα­στο­λής ενά­ντια στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα και την πρω­το­πο­ρία του, τους κομμουνιστές.

Εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη μας στους συντρό­φους της ΚΝΤ και την τουρ­κι­κή νεο­λαία. Είμα­στε βέβαιοι πως οι κομ­μου­νι­στές και το λαϊ­κό κίνη­μα όχι μόνο δεν πρό­κει­ται να λυγί­σουν από τέτοιες επι­θέ­σεις, αλλά αντί­θε­τα θα δυνα­μώ­σουν τη δρά­ση τους σε όλες τις συνθήκες.

Πιστοί στις αρχές του προ­λε­τα­ρια­κού διε­θνι­σμού, θα συνε­χί­σου­με το συντο­νι­σμό και την κοι­νή δρά­ση με τους συντρό­φους μας της ΚΝΤ. Οι γεί­το­νες λαοί δεν έχουν τίπο­τα να χωρί­σουν, αντί­θε­τα έχουν κοι­νό αντί­πα­λο, το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, της φτώ­χειας, της ανερ­γί­ας και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων. Έχουν κοι­νό συμ­φέ­ρον να παλέ­ψουν ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, ενά­ντια στους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ στην περιο­χή, ενά­ντια στην προ­σπά­θεια αμφι­σβή­τη­σης των συνό­ρων. Συνο­λι­κά ενά­ντια στα επι­κίν­δυ­να πολε­μι­κά σχέ­δια που σέρ­νουν τους λαούς μας να χύσουν το αίμα τους για τα συμ­φέ­ρο­ντα των αστι­κών τάξε­ων και των μονο­πω­λί­ων. Απέ­να­ντι στην εθνι­κι­στι­κή και αλυ­τρω­τι­κή προ­πα­γάν­δα που ανα­πτύσ­σε­ται σε Ελλά­δα και Τουρ­κία να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας για την ειρή­νη, τη φιλία και την αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σα στους λαούς μας».

Κινη­το­ποί­η­ση της ΚΝ Τουρ­κί­ας υπέρ του παλαι­στι­νια­κού λαού έξω από την ισραη­λι­νή πρε­σβεία στην Άγκυ­ρα, 12 Μάρτη.

Από πρό­σφα­τη δια­δή­λω­ση της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Τουρ­κί­ας ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια, στην Κωνσταντινούπολη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο