Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Το twitter «κλείδωσε» τον επίσημο λογαριασμό του «Οδηγητή», λόγω μίας ανάρτησης για την Παλαιστίνη

«Η γνω­στή εται­ρεία μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης “Χ” (πρώ­ην twitter) “κλεί­δω­σε” για κάποιες ώρες τον επί­ση­μο λογα­ρια­σμό του “Οδη­γη­τή”, του περιο­δι­κού της ΚΝΕ, λόγω μίας ανάρ­τη­σής του για την Παλαι­στί­νη και την παύ­ση της σφα­γής στη Γάζα. Παρό­μοιες καταγ­γε­λί­ες γίνο­νται αυτές τις μέρες από χρή­στες των social media στην Ελλά­δα και σε όλον τον κόσμο, που λογο­κρί­νο­νται από τις αντί­στοι­χες πλατ­φόρ­μες, για­τί στη­ρί­ζουν τον αγώ­να του λαού της Παλαι­στί­νης» ανα­φέ­ρει η ΚΝΕ σε ανα­κοί­νω­σή της και προσθέτει:

«Χαρα­κτη­ρι­στι­κά, η εται­ρεία ανέ­φε­ρε στην αιτιο­λό­γη­σή της ότι “παρα­βιά­ζει τους κανό­νες σχε­τι­κά με τη δημο­σί­ευ­ση πολυ­μέ­σων που ανα­πα­ρι­στούν αδι­καιο­λό­γη­τη αιμα­το­χυ­σία”. Φαί­νε­ται πως η συγκε­κρι­μέ­νη εται­ρεία δεν έχει πρό­βλη­μα με αυτούς που διε­ξά­γουν αυτή την αδι­καιο­λό­γη­τη αιμα­το­χυ­σία, που οδη­γούν στην εξό­ντω­ση και τη γενο­κτο­νία ενός ολό­κλη­ρου λαού, ο οποί­ος εδώ και δεκα­ε­τί­ες ζει τον απάν­θρω­πο απο­κλει­σμό από το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ και μια ζωή-κόλα­ση, γεμά­τη στε­ρή­σεις, με τρα­γι­κές ελλεί­ψεις σε στοι­χειώ­δη αγα­θά (βλ. νερό, τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα, ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα κ.ά.). Δεν είδα­με να “κλει­δώ­νο­νται” οι επί­ση­μοι λογα­ρια­σμοί του Μπ. Νετα­νιά­χου και της αντι­δρα­στι­κής κυβέρ­νη­σης του Ισρα­ήλ, του Τζο Μπάι­ντεν και των δολο­φό­νων των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ».

«Γι’ άλλη μια φορά απο­δει­κνύ­ε­ται ότι ενο­χλεί η δρά­ση της ΚΝΕ για την απο­κά­λυ­ψη και κατα­δί­κη των εγκλη­μά­των που διε­ξά­γο­νται σε βάρος των λαών. Η φωνή αυτή δε φιμώ­νε­ται, για­τί τα μέλη της ΚΝΕ τη μετα­φέ­ρουν σε κάθε χώρο νεο­λαί­ας, με τη μαζι­κή δια­κί­νη­ση του “Οδη­γη­τή” παντού. Θα ακου­στεί ακό­μα πιο δυνα­τά τις επό­με­νες μέρες στον τρι­ή­με­ρο, αγω­νι­στι­κό εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου και τη μεγά­λη αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πορεία προς την Αμε­ρι­κα­νι­κή Πρε­σβεία την Παρα­σκευή 17 Νοέμ­βρη» τονί­ζει κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­σή της η ΚΝΕ.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με οτι πριν δύο χρό­νια το Twitter έρι­ξε το λογα­ρια­σμό του Ατέ­χνως για τις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές του αναρ­τή­σεις. Είτε παλαιό­τε­ρα (Twitter) είτε σήμε­ρα επί επο­χής Μασκ (X), τα όρια δημο­κρα­τί­ας και ανο­χής της άλλης άπο­ψης είναι πολύ περιο­ρι­σμέ­να. Το ίδιο συμ­βαί­νει και στο άλλο δημο­φι­λές μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης το facebook όπου η λογο­κρι­σία γνω­ρί­ζει δόξες λαμπρές.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο