Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινή ανακοίνωση για τον καταστροφικό σεισμό από την ΚΝΕ και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Σε κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους για τον κατα­στρο­φι­κό σει­σμό η ΚΝΕ και η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Τουρ­κί­ας σημειώ­νουν:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας και η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Τουρ­κί­ας, από κοι­νού, εκφρά­ζου­με την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­σή μας στους λαούς, τους νέους και τις νέες των χωρών μας, που δοκι­μά­ζο­νται από τον σει­σμό που έπλη­ξε τις χώρες μας την Παρα­σκευή 30 Οκτώ­βρη 2020.

Ο κατα­στρο­φι­κός αυτός σει­σμός, που έχει κοστί­σει ήδη ανθρώ­πι­νες ζωές και στις δύο χώρες, ανα­δει­κνύ­ει για ακό­μη μια φορά την έλλει­ψη μέτρων αντι­σει­σμι­κής προ­στα­σί­ας και τις δια­χρο­νι­κές ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων και της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας, που μπρο­στά στα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών τους ομί­λων, αφή­νουν απρο­στά­τευ­τους τους λαούς.

Απαι­τού­με να παρ­θούν όλα τα επεί­γο­ντα μέτρα, όπως:

  • Άμε­ση φρο­ντί­δα και περί­θαλ­ψη των τραυματιών.
  • Άμε­σα προ­λη­πτι­κά μέτρα για μετασεισμούς.
  • Άμε­ση και πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση των κατε­στραμ­μέ­νων υπο­δο­μών, των δημό­σιων κτι­ρί­ων (βλ. σχο­λεία, πανε­πι­στή­μια κ.λπ.), των οδι­κών δικτύ­ων, των λαϊ­κών κατοικιών.
  • Απο­ζη­μί­ω­ση και ολό­πλευ­ρη στή­ρι­ξη των πληγέντων.
  • Ουσια­στι­κό έλεγ­χο καταλ­λη­λό­τη­τας όλων των κτι­ρί­ων, ιδιαι­τέ­ρως των δημό­σιων υπη­ρε­σιών και των εργα­σια­κών χώρων, για την προ­στα­σία της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων και του πλη­θυ­σμού συνολικότερα.
  • Απο­κα­τά­στα­ση και συντή­ρη­ση των ιστο­ρι­κών μνημείων.

Οι ζωές μας δεν είναι μοι­ραίο να συν­θλί­βο­νται! Με τους αγώ­νες, τη δύνα­μη, τα όνει­ρά μας, “θα νική­σει η ζωή”!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο