Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινή δήλωση Σ. Αβραμόπουλου και Β. Τομπουλίδη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη

«Ο κ. Μητσο­τά­κης σήμε­ρα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη έρχε­ται να υπο­γρά­ψει και επί­ση­μα την απο­τυ­χία του έργου του Μετρό, από τις δια­δο­χι­κές κυβερ­νή­σεις των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ» τονί­ζουν σε κοι­νή δήλω­σή τους οι υπο­ψή­φιοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» σε Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος και Βασί­λης Τομπου­λί­δης αντί­στοι­χα, για την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού στην πόλη (σε Μετρό, Κερα­μο­ποιεία Αλλα­τί­νη και πρώ­ην ΦΙΞ).

«Ο πρω­θυ­πουρ­γός σήμε­ρα με την υπο­γρα­φή της ΣΔΙΤ για την παρά­δο­ση της λει­τουρ­γί­ας και συντή­ρη­σης του Μετρό Θεσ­σα­λο­νί­κης στα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, σφρα­γί­ζει ότι οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς δεν θα μπο­ρέ­σουν να απο­λαύ­σουν φθη­νές υπη­ρε­σί­ες στο Μετρό, όταν ολο­κλη­ρω­θεί. Φαί­νε­ται τα 18 ολό­κλη­ρα χρό­νια ταλαι­πω­ρί­ας δεν ήταν αρκε­τά. Μέσα σε αυτές τις δύο δεκα­ε­τί­ες βγή­καν κερ­δι­σμέ­νοι μόνο οι κατα­σκευα­στι­κοί όμι­λοι που ανέ­λα­βαν την εκτέ­λε­ση του, εκτι­νάσ­σο­ντας το κόστος του με την υπο­στή­ρι­ξη όλων των δια­δο­χι­κών κυβερ­νή­σε­ων. Η παρά­δο­ση του ΜΕΤΡΟ στην επι­χει­ρη­μα­τι­κή κοι­νο­πρα­ξία, όχι μόνο θα επι­βα­ρύ­νει το κόστος μετα­φο­ράς για το λαό, αλλά θα υπο­τά­ξει και απευ­θεί­ας τη λει­τουρ­γία και συντή­ρη­σή του στο ζύγι του κόστους — οφέ­λους των κερ­δών των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων της κοι­νο­πρα­ξί­ας» ανα­φέ­ρουν οι δύο υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφο­ρά την κερα­μο­ποι­ία Αλλα­τι­νή και τις πρώ­ην εγκα­τα­στά­σεις της ζυθο­ποι­ί­ας ΦΙΞ σημειώ­νουν ότι απο­δει­κνύ­ε­ται ξανά με τις σχε­δια­ζό­με­νες ανα­πλά­σεις «ότι οι λαϊ­κές ανά­γκες δεν έχουν καμία σχέ­ση με τους σχε­δια­σμούς κυβέρ­νη­σης και επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων» και προ­σθέ­τουν: «Η μετα­τρο­πή της πόλης σε του­ρι­στι­κό και εμπο­ρι­κό κέντρο για “μεγά­λα πορ­το­φό­λια” προ­ϋ­πο­θέ­τει το καθη­με­ρι­νό ξεζού­μι­σμα του λαού και των εργα­ζό­με­νων. Την ώρα που ο πλη­θυ­σμός της πόλης στε­νά­ζει από την έλλει­ψη πρα­σί­νου, χώρων ανα­ψυ­χής, πολι­τι­σμού, αθλη­τι­σμού, παι­δεί­ας, υγεί­ας, ακό­μη δύο περιο­χές φιλέ­τα δίνο­νται “προί­κα” για επεν­δύ­σεις. Ο λαός απαι­τεί πρώ­τα από όλα αντι­πλημ­μυ­ρι­κή προ­στα­σία, αντι­σει­σμι­κή θωρά­κι­ση, νέα νοσο­κο­μεία, σχο­λεία, γήπε­δα, πάρ­κα και παι­δι­κές χαρές ελεύ­θε­ρα για όλους, όχι ουρα­νο­ξύ­στες και φαρα­ω­νι­κά σχέ­δια που δεν έχουν σχέ­ση με τις ανά­γκες του. Αυτά διεκ­δι­κεί η “Λαϊ­κή Συσπείρωση”».

Οι δύο υπο­ψή­φιοι καλούν τον λαό, στις 8 Οκτώ­βρη, «να δώσει ένα ηχη­ρό χαστού­κι στους εκλε­κτούς του κ. Μητσο­τά­κη, αλλά και στις παρα­τά­ξεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που έκα­ναν τις πλά­τες στην πολι­τι­κή τους σε περι­φέ­ρεια και δήμους» υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως «πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο δέος απέ­να­ντι στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή θα απο­τε­λέ­σει μόνο ένα ακό­μη πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ, με υψη­λά ποσο­στά και περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο