Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Το μυθι­στό­ρη­μα «O Αλχη­μι­στής» του Πάου­λο Κοέ­λιο θα δια­σκευα­στεί για τη μεγά­λη οθόνη.

Η Legendary Entertainment έχει απο­κτή­σει τα κινη­μα­το­γρα­φι­κά, τηλε­ο­πτι­κά δικαιώ­μα­τα του βιβλί­ου, σύμ­φω­να με το Variety. Η εται­ρεία θα ηγη­θεί της ανά­πτυ­ξης κινη­μα­το­γρα­φι­κής μετα­φο­ράς του μαζί με τις TriStar Pictures και Palmstar της Sony.

Ο Τζακ Θορν βρα­βευ­μέ­νος με BAFTA, Olivier και Tony φέρε­ται να είναι ο σενα­ριο­γρά­φος της ταινίας.

Το μυθι­στό­ρη­μα εκδό­θη­κε αρχι­κά το 1988 στα πορ­το­γα­λι­κά. Έγι­νε διε­θνές μπεστ σέλερ και είναι το βιβλίο με τις περισ­σό­τε­ρες μετα­φρά­σεις παγκο­σμί­ως από εν ζωή συγγραφέα.

Σύμ­φω­να με την περί­λη­ψη, η ιστο­ρία ακο­λου­θεί τον Σαντιά­γο έναν νεα­ρό άνδρα που ξεκι­νά ένα ταξί­δι από την πατρί­δα του την Ισπα­νία, ως την έρη­μο της Αιγύ­πτου, ανα­ζη­τώ­ντας έναν εγκό­σμιο θησαυρό.

«Η ιστο­ρία των θησαυ­ρών που βρί­σκει ο Σαντιά­γκο στην πορεία μας διδά­σκει, όπως λίγες ιστο­ρί­ες, για την ουσια­στι­κή σοφία του να ακού­με τις καρ­διές μας, να μαθαί­νου­με να δια­βά­ζου­με τους οιω­νούς που είναι σκορ­πι­σμέ­νοι στο μονο­πά­τι της ζωής και, κυρί­ως, να ακο­λου­θού­με τα όνει­ρά μας» σημειώνεται.

«Αυτή δεν είναι η πρώ­τη προ­σπά­θεια δια­σκευ­ής του «The Alchemist» για την οθό­νη. Έχουν γίνει διά­φο­ρες προ­σπά­θειες όλα αυτά τα χρό­νια, με πιο πρό­σφα­τη την παρα­γω­γή των Westbrook Studios των Γουίλ Σμιθ και Τζέι­ντα Πίν­κετ Σμιθ. Καμία από αυτές τις προ­σπά­θειες δεν ολο­κλη­ρώ­θη­κε ποτέ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο