Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός-Βιασμός ανήλικης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τριών συλληφθέντων

Στη δημο­σιό­τη­τα δόθη­καν από την Αστυ­νο­μία, κατό­πιν σχε­τι­κής Διά­τα­ξης της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αθη­νών, τα στοι­χεία ταυ­τό­τη­τας και οι φωτο­γρα­φί­ες τριών ατό­μων, Ελλή­νων υπη­κό­ων, οι οποί­οι συνε­λή­φθη­σαν στις 14, 15 και 16 Οκτω­βρί­ου 2022, από αστυ­νο­μι­κούς της Υπο­διεύ­θυν­σης Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, για την υπό­θε­ση βια­σμού και σεξουα­λι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης της 12χρονης στον Κολωνό.

Πρό­κει­ται για τους:

1. ΚΛΩΘΑΚΗ Ευθύ­μιο του Ελευ­θε­ρί­ου και της Ευαγ­γε­λί­ας, γεν­νη­θέ­ντα την 20–4‑1988 στο Μαρού­σι Αττικής,

2. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Ανα­στά­σιο του Ηλία και της Σοφί­ας, γεν­νη­θέ­ντα την 20-10-1989 στην Αθήνα,

3. ΚΟΝΤΑΡΗ Νικό­λαο του Ιωάν­νη και της Ζωής, γεν­νη­θέ­ντα την 5-11-1986 στον Πειραιά.

Σε βάρος δύο εκ των τριών συλ­λη­φθέ­ντων ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για γενε­τή­σια πρά­ξη με ανή­λι­κο συμπλη­ρώ­σα­ντα και μη τα 12 έτη, ένα­ντι αμοι­βής, κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, ενώ σε βάρος του τρί­του ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για γενε­τή­σια πρά­ξη με ανή­λι­κο συμπλη­ρώ­σα­ντα και μη τα 12 έτη, ένα­ντι αμοιβής.

Η συγκε­κρι­μέ­νη δημο­σιο­ποί­η­ση, σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή Εισαγ­γε­λι­κή Διά­τα­ξη, απο­σκο­πεί στην άμε­ση ανά­γκη προ­στα­σί­ας του κοι­νω­νι­κού συνό­λου από την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων, στην πλη­ρέ­στε­ρη διε­ρεύ­νη­ση τέλε­σης και άλλων ομοει­δούς βαρύ­τη­τας αξιό­ποι­νων πρά­ξε­ων σε βάρος απροσ­διο­ρί­στου εισέ­τι αριθ­μού ανη­λί­κων παθό­ντων και στην ευχε­ρέ­στε­ρη ικα­νο­ποί­η­ση της ποι­νι­κής αξί­ω­σης της Πολι­τεί­ας για τον κολα­σμό των εγκλη­μά­των που τέλε­σαν, προ­κει­μέ­νου να απο­τρα­πεί η διά­πρα­ξη άλλων εγκλη­μα­τι­κών ενερ­γειών, καθώς και στη διε­ρεύ­νη­ση της συμ­με­το­χής αυτών και σε άλλες αξιό­ποι­νες πράξεις.

Στο πλαί­σιο αυτό, παρα­κα­λού­νται οι πολί­τες να επι­κοι­νω­νούν με τους τηλε­φω­νι­κούς αριθ­μούς 210–6476370 της Υπο­διεύ­θυν­σης Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων και 210–6411111 της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, για την παρο­χή οποιασ­δή­πο­τε σχε­τι­κής πλη­ρο­φο­ρί­ας. Σημειώ­νε­ται ότι δια­σφα­λί­ζε­ται η ανω­νυ­μία και το απόρ­ρη­το της επικοινωνίας.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η συγκε­κρι­μέ­νη δημο­σιο­ποί­η­ση είναι χρο­νι­κής διάρ­κειας μέχρι την 14:00 ώρα της 27–4‑2023, σύμ­φω­να με την Εισαγ­γε­λι­κή Διά­τα­ξη. Πέραν του χρο­νι­κού αυτού ορί­ου δεν επι­τρέ­πε­ται και αντί­κει­ται στο νόμο, η δια­τή­ρη­ση ή/και ανα­πα­ρα­γω­γή της δημο­σιο­ποί­η­σης των παρα­πά­νω στοιχείων.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο