Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός: Γιατί συνελήφθη η μητέρα του παιδιού – Έρευνα στους λογαριασμούς του παιδοβιαστή, της 12χρονης και της οικογένειάς της

Η 37χρονη μητέ­ρα της 12χρονης που έπε­σε θύμα βια­σμού και εκπόρ­νευ­σης, οδη­γεί­ται αύριο το πρωί στον εισαγ­γε­λέα, κατη­γο­ρού­με­νη για δια­κε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση μαστρο­πεί­ας ενα­ντί­ον προ­σώ­που νεό­τε­ρου των 15 ετών, από ανιό­ντα συγ­γε­νή εξ αίμα­τος και με προ­σφο­ρά ή υπό­σχε­ση πλη­ρω­μής χρη­μά­των ή οποιου­δή­πο­τε ανταλ­λάγ­μα­τος κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση.

Η 37χρονη, που συνε­λή­φθη το από­γευ­μα μετά από το ένταλ­μα το οποίο εξέ­δω­σε η ανα­κρί­τρια, κρα­τεί­ται στη Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Αττικής.

Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζε­ται η έρευ­να από την υπο­διεύ­θυν­ση Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων της Ασφά­λειας Αττι­κής και εξε­τά­ζε­ται εάν υπάρ­χουν και άλλα θύμα­τα σε αυτή την σοκα­ρι­στι­κή υπόθεση.

Τα εμβάσματα και οι 600 σελίδες συνομιλιών

Εμβά­σμα­τα με μικρά ποσά από τον 53χρονο κατη­γο­ρού­με­νο βρέ­θη­καν σε λογα­ρια­σμό της 37χρονης μητέ­ρας, η οποία συνε­λή­φθη το από­γευ­μα της Τετάρ­της στον Κολω­νό και οδη­γή­θη­κε στη ΓΑΔΑ.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι περί­που 20 με 30 ημέ­ρες πριν από τις συλ­λή­ψεις, οπό­τε έγι­νε η αρχι­κή καταγ­γε­λία για την 12χρονη, η ΕΛ.ΑΣ προ­χώ­ρη­σε σε άρση απορ­ρή­του στα τηλέ­φω­να των εμπλε­κό­με­νων και υπάρ­χουν του­λά­χι­στον 600 σελί­δες με απο­κα­λυ­πτι­κές συνομιλίες.

Νεό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λεί­ται η «Καθη­με­ρι­νή» ανα­φέ­ρουν ότι είναι πολ­λές οι τηλε­φω­νι­κές συνο­μι­λί­ες και τα μηνύ­μα­τα ανά­με­σα στον 53χρονο κατη­γο­ρού­με­νο και την 37χρονη μητέ­ρα. Εκτι­μά­ται ότι η Αστυ­νο­μία αξιο­ποιώ­ντας το περιε­χό­με­νο των συνο­μι­λιών οδη­γή­θη­κε στο μπα­ράζ των συλ­λή­ψε­ων που ακολούθησαν.

Στο σπί­τι της οικο­γέ­νειας της 37χρονης έγι­νε έρευ­να, ενώ τρία από τα οκτώ παι­διά οδη­γή­θη­καν στη ΓΑΔΑ – δεν απο­κλεί­ε­ται να κατα­θέ­σουν όλα τα παι­διά στους αστυ­νο­μι­κούς και σε ψυχο­λό­γους προ­κει­μέ­νου να πέσει περισ­σό­τε­ρο φως στην έρευ­να. Ταυ­τό­χρο­να, υπάρ­χει ήδη εισαγ­γε­λι­κή παραγ­γε­λία για να μετα­φερ­θούν σε ασφα­λές περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, η 12χρονη έδω­σε νέα, συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση, μετά τη σύλ­λη­ψη της μητέ­ρας της.

Οι ΕΛ.ΑΣ έχει βάλει στο «μικρο­σκό­πιο» και τις περί­που 300 κατα­χω­ρη­μέ­νες επα­φές που είχε το παι­δί στο κινη­τό τηλέ­φω­νο του.

«Κλαίει, λέει ότι θα αυτοκτονήσει»

Τους λόγους που οδή­γη­σαν στη σύλ­λη­ψη της μητέ­ρας της 12χρονης εξή­γη­σαν οι δικη­γό­ροι Από­στο­λος Λύτρας και Ασπα­σία Ταρα­χο­πού­λου με δηλώ­σεις τους έξω από τη ΓΑΔΑ.

«O λόγος είναι ότι βρέ­θη­καν κάποια μηνύ­μα­τα τα οποία είχε ανταλ­λά­ξει με τον κατη­γο­ρού­με­νο. Υπάρ­χουν και δύο εμβά­σμα­τα τα οποία τα είχε κάνει το παι­δί. Δηλα­δή είχε πάρει την κάρ­τα της μητέ­ρας και τον τρα­πε­ζι­κό λογα­ρια­σμό και της είχε βάλει εκεί ο κατη­γο­ρού­με­νος δύο ποσά της τάξε­ως των 20–25 ευρώ. Το θέμα είναι ότι βρι­σκό­μα­στε μπρο­στά σε ένα τρο­με­ρό έγκλη­μα. Σκο­πός μας είναι να απο­κα­λυ­φθούν όσοι κρύ­βο­νται από πίσω. Θεω­ρώ ότι πρό­κει­ται για κύκλω­μα. Νομί­ζω ότι θα είναι και άλλοι κατη­γο­ρού­με­νοι. Αύριο η μητέ­ρα οφεί­λει να δώσει κάποιες εξη­γή­σεις. Περι­μέ­νω να πάρω τη δικο­γρα­φία», είπε ο κ. Λύτρας.

«Δεν περι­μέ­να­με αυτή την εξέ­λι­ξη. Βρε­θή­κα­με προ εκπλή­ξε­ως. Η μητέ­ρα αρνεί­ται τις κατη­γο­ρί­ες, δεν ήξε­ρε για τα εμβά­σμα­τα», σημεί­ω­σε από την πλευ­ρά της η κ. Ταρα­χο­πού­λου και απο­κά­λυ­ψε ότι η μητέ­ρα βρί­σκε­ται σε άσχη­μη ψυχο­λο­γι­κή κατά­στα­ση. «Κλαί­ει, λέει ότι θα αυτο­κτο­νή­σει. Δεν θέλει να της πάρουν τα παιδιά».

Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χ. Βουρλιώτης ψάχνει τους λογαριασμούς του 53χρονου βιαστή, της 12χρονης και της οικογένειάς της

Ο πρό­ε­δρος της Αρχής για το ξέπλυ­μα μαύ­ρου χρή­μα­τος, πρώ­ην αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου, Χαρά­λα­μπος Βουρ­λιώ­της, ερευ­νά, τόσο τους λογα­ρια­σμούς του 53χρονου Ηλία Μίχου, φερό­με­νου ως βια­στή και μαστρο­πού της 12χρονης από τον Κολω­νό, όσο και τους λογα­ρια­σμούς της ίδιας της ανή­λι­κης και της μητέ­ρας της.

Μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χουν στοι­χεία, καθώς πρέ­πει να γίνει έρευ­να σε τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς και χρη­μα­τι­κά εμβά­σμα­τα, να γίνουν συγκρί­σεις εισο­δη­μά­των, κλπ.

Δηλώσεις του δικηγόρου που παρέστη με εντολή της ανακρίτριας στις απολογίες των δύο κατηγορουμένων: Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων

«Δια­φαί­νε­ται μέχρι τώρα, ότι δεν υπάρ­χει κάποιο είδος κυκλώ­μα­τος, οργα­νω­μέ­νη δρά­ση είναι μεμο­νω­μέ­νες περι­πτώ­σεις» ανέ­φε­ρε ο δικη­γό­ρος Βασί­λης Χρο­νό­που­λος που παρέ­στη με εντο­λή της ανα­κρί­τριας στις απο­λο­γί­ες των δύο κατη­γο­ρου­μέ­νων στην υπό­θε­ση του Κολωνού.

Ο κ. Χρο­νό­που­λος ανέ­φε­ρε, σε δηλώ­σεις του μετά την προ­φυ­λά­κι­ση των Ηλία Μίχου και Γιάν­νη Σοφια­νί­δη, ότι από τα στοι­χεία της δικο­γρα­φί­ας που γνω­ρί­ζει φαί­νε­ται να προ­κύ­πτει η εμπλο­κή και άλλων προ­σώ­πων, χωρίς ωστό­σο, κατά τον κ. Χρο­νό­που­λο να δια­φαί­νε­ται συγκρο­τη­μέ­νη δρά­ση ομάδας.

Όπως είπε ο δικη­γό­ρος: «Παρό­λο που το πρωί δήλω­σα και ενώ­πιον της ανα­κρί­τριας ότι δεν επι­θυ­μώ να ανα­λά­βω ‑επει­δή κανέ­νας δικη­γό­ρος από τον κατά­λο­γο αυτε­πάγ­γελ­των δεν δέχτη­κε να ανα­λά­βει την υπό­θε­ση αυτή- υπο­χρε­ώ­θη­κα από την ανα­κρί­τρια να ανα­λά­βω εγώ. Μιας και ήξε­ρα την υπό­θε­ση και έπρε­πε να γίνει η ανά­κρι­ση σήμε­ρα, ήταν απαι­τού­με­νη η παρά­στα­ση δικηγόρου».

Για τους δύο κατη­γο­ρού­με­νους, ο δικη­γό­ρος είπε πως «ο 53χρονος απο­δέ­χθη­κε ότι είχε σεξουα­λι­κές επα­φές με την ανή­λι­κη, το ίδιο και ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος. Ως προς τις λοι­πές κατη­γο­ρί­ες και οι δύο αρνού­νται. Ειδι­κά ο πρώ­τος κατη­γο­ρού­με­νος τήρη­σε το δικαί­ω­μά του για την σιω­πή μέχρι να συμπλη­ρω­θεί η ανα­κρι­τι­κή δικο­γρα­φία, η οποία έχει πολύ δρό­μο ακό­μη, ώστε να μπο­ρέ­σει να βγει να πει αυτά που πρέ­πει να πει να απο­δει­χτεί η αλή­θεια».

«Αυτό που μπο­ρώ να πω, από το μέχρι τώρα υλι­κό της δικο­γρα­φί­ας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέ­ση με αυτό που πραγ­μα­τι­κά έχει γίνει, απέ­χει πάρα πολύ» σημεί­ω­σε ο κ. Χρονόπουλος.

Ο δικη­γό­ρος, ενώ ήδη έχει συλ­λη­φθεί η μητέ­ρα του κορι­τσιού, ανέ­φε­ρε πως από τη δικο­γρα­φία φαί­νε­ται εμπλο­κή προ­σώ­που από το ευρύ­τε­ρο περι­βάλ­λον της οικο­γέ­νειας της 12χρονης.

Προ­σέ­θε­σε επί­σης πως «υπάρ­χουν διά­φο­ρα σημεία και αντι­φά­σεις και υπάρ­χουν σοβα­ρό­τα­τες ενδεί­ξεις εμπλο­κής και άλλων προσώπων».

«…Ο 53χρονος είπε κάποια πράγ­μα­τα γενι­κά για την κατη­γο­ρία, απο­δέ­χτη­κε αυτό που του ανα­λο­γεί και αυτό που πραγ­μα­τι­κά έχει κάνει- για τα υπό­λοι­πα μέχρι να συμπλη­ρω­θεί η δικο­γρα­φία δεν θέλει να πει κάτι…» ανέ­φε­ρε ακό­μη ενώ συμπλή­ρω­σε πως ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος απολογήθηκε.

Ερώ­τη­ση: Υπο­στή­ρι­ξε ότι υπήρ­χε συναί­νε­ση του παιδιού;

Συνή­γο­ρος: Για τι συναί­νε­ση τώρα μιλά­τε; Για ένα ανή­λι­κο 12 χρό­νων; Το μόνο άτο­μο το οποίο αυτή τη στιγ­μή πρέ­πει έχει το πρό­βλη­μα, είναι το παι­δί το οποίο έχει υπο­στεί τερά­στια ζημιά και πρέ­πει να προ­στα­τευ­τεί. Αλλά όσοι ενή­λι­κες συμ­με­τεί­χαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέ­πει να βρε­θούν ενώ­πιον των ευθυ­νών τους- και είναι αρκε­τοί αυτοί που εμπλέκονται.

Αυτό που δια­φαί­νε­ται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρ­χει κάποιο είδος κυκλώ­μα­τος, είναι μεμο­νω­μέ­νες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χει κάποιο κύκλω­μα, δεν υπάρ­χει κάποιο ή κάποια οργα­νω­μέ­νη δρά­ση όπως έχει παρου­σια­στεί. Αυτό μένει να απο­δει­χθεί και από τα υπό­λοι­πα στοι­χεία που θα μπού­νε στη δισκογραφία.

Δια­τη­ρώ επι­φυ­λά­ξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπό­τε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διά­θε­ση μου. Είμα­στε σε αναμονή.

Ερώ­τη­ση: Το συγ­γε­νι­κό πρό­σω­πο τι εμπλο­κή φέρε­ται να είχε;

Συνή­γο­ρος: Δεν μπο­ρώ να πω κάτι άλλο θα το δεί­τε τις επό­με­νες ημέρες.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο