Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός — Δίκη για το βιασμό της 12χρονης: Καταγγελία για προσπάθεια συγκάλυψης

Στη δίκη για το κύκλω­μα μαστρο­πεί­ας και σεξουα­λι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης του 12χρονου κορι­τσιού στον Κολω­νό, με 26 έως τώρα κατη­γο­ρού­με­νους, ολο­κλή­ρω­σε χτες την κατά­θε­σή της η αδερ­φή της ανή­λι­κης, που ήταν τότε 18 χρο­νών, και σημεί­ω­σε ότι είναι μια δεμέ­νη οικο­γέ­νεια παρά τα οικο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τώ­πι­ζαν. Και αυτή στά­θη­κε στο πλευ­ρό της μητέ­ρας της, τονί­ζο­ντας ότι δεν έχει καμία σχέ­ση με όσα την κατηγορούν.

Στη συνέ­χεια ξεκί­νη­σε την κατά­θε­σή του ένας υπάλ­λη­λος του βασι­κού κατη­γο­ρού­με­νου Η. Μίχου, επι­χει­ρη­μα­τία και πρώ­ην πολι­τευ­τή της ΝΔ, ο οποί­ος είπε ότι έβλε­πε κάποιες περί­ερ­γες κινή­σεις και ότι ο Μίχος κατέ­βαι­νε με την ανή­λι­κη στο υπόγειο.

Αξί­ζει να ανα­φέ­ρου­με ότι η καθη­γή­τρια του ΕΚΠΑ και Δικα­στι­κή Ψυχο­λό­γος — Πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας και Κοι­νω­νιο­λό­γος, Χρι­στί­να Αντω­νο­πού­λου, σε δηλώ­σεις της σε ΜΜΕ έκα­νε λόγο για «μια μεγά­λη συγκά­λυ­ψη» στην υπό­θε­ση, που εμπλέ­κο­νται πρό­σω­πα με πολι­τι­κές δια­συν­δέ­σεις, αλλά και συνε­χή κακο­ποί­η­ση του παι­διού. Είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Τα τραύ­μα­τα που έχουν δημιουρ­γή­σει σε αυτό το παι­δί οι ειδι­κοί ψυχο­λό­γοι της αστυ­νο­μί­ας, ούτε οι ίδιοι οι βια­στές δεν τα δημιούρ­γη­σαν. Χει­ρό­τε­ρη κακο­ποί­η­ση από ειδι­κούς ψυχο­λό­γους δεν έχει γίνει ποτέ σε κακο­ποι­η­μέ­νο παι­δί. Καθο­δη­γού­με­να, υπο­βο­λι­μαία και με σενά­ριο για προ­στα­σία αυτών που είναι υπε­ρά­νω υπο­ψί­ας που έχουν πολι­τι­κή δια­σύν­δε­ση». Και πρό­σθε­σε: «Αν θα δεί­τε τα βίντεο με τις συνε­ντεύ­ξεις του παι­διού, είναι εκτε­θει­μέ­νο στη μεγα­λύ­τε­ρη δευ­τε­ρο­γε­νή κακο­ποί­η­ση της ζωής του. Αν μπο­ρού­σα­με να προ­στα­τεύ­σου­με αυτό το παι­δί… Πλέ­ον δεν προ­στα­τεύ­ε­ται όταν μπρο­στά του ο ειδι­κός του παρου­σιά­ζει συνε­χώς άντρες που το κακο­ποί­η­σαν. Αυτό το παι­δί είναι ρημαγ­μέ­νο, είναι μολυ­σμέ­νο από τον τρό­πο που εξε­τά­ζε­ται». Σε άλλο σημείο ανέ­φε­ρε: «Ξέρε­τε ότι από τους 26 κατη­γο­ρού­με­νους, οι 20 είναι έξω και μόνο έξι μέσα στη φυλα­κή;». Επί­σης εκτί­μη­σε ότι τόσο η μάνα της 12χρονης όσο και κάποιοι άλλοι «θυσιά­ζο­νται» στον βωμό αυτής της «συγκά­λυ­ψης» άλλων. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η 12χρονη έχει δώσει ήδη πέντε πολύ­ω­ρες κατα­θέ­σεις, που περι­λαμ­βά­νο­νται στην πρώ­τη δικο­γρα­φία που εκδι­κά­ζε­ται, και ακό­μη δύο στη δεύ­τε­ρη δικο­γρα­φία που παρα­μέ­νει ανοιχτή.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο