Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός: Δύο συλλήψεις για το βιασμό της 12χρονης

Σε δύο συλ­λή­ψεις προ­έ­βη­σαν οι αστυ­νο­μι­κές αρχές σήμε­ρα για την υπό­θε­ση του βια­σμού της 12χρονης στον Κολω­νό. Συνε­λή­φθη νωρίς το από­γευ­μα,  ο ένας από τους τέσ­σε­ρις άνδρες, σε βάρος των οποί­ων εκδό­θη­καν εντάλ­μα­τα σύλ­λη­ψης για τον βια­σμό της 12χρονης από τον Κολω­νό. Πρό­κει­ται για 35χρονο άνδρα, άγα­μο, που δια­μέ­νει στα δυτι­κά προ­ά­στια.  Μετά τη σύλ­λη­ψή του, ο άνδρας, που φέρε­ται να κατοι­κεί στα δυτι­κά προ­ά­στια, κρα­τεί­ται στη ΓΑΔΑ μέχρι να οδη­γη­θεί στον Εισαγγελέα.

Αργά το από­γευ­μα συνε­λή­φθη και δεύ­τε­ρος. Πρό­κει­ται για έναν άνδρα κάτοι­κο του Αμα­ρου­σί­ου, γεν­νη­θέ­ντος το 1983, δηλα­δή 39 ετών και πιθα­νό­τα­τα δια­ζευγ­μέ­νο και πατέ­ρα ενός παι­διού 9 ετών.

Όπως έγι­νε γνω­στό, οι έρευ­νες της Αστυ­νο­μί­ας συνε­χί­ζο­νται προ­κει­μέ­νου να εντο­πι­στούν και να συλ­λη­φθούν και οι άλλοι δύο, με τις «διαρ­ρο­ές» της ΕΛΑΣ να ανα­φέ­ρουν πως είναι θέμα ωρών η εκτέ­λε­ση των ενταλμάτων.

Σημειώ­νε­ται πως πριν από λίγες ώρες, η ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την κύρια έρευ­να διέ­τα­ξε τη σύλ­λη­ψη τεσ­σά­ρων ατό­μων που εμπλέ­κο­νται στην υπό­θε­ση. Σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές πρό­κει­ται για «υψη­λά αμει­βό­με­νους ιδιω­τι­κούς υπαλ­λή­λους», ηλι­κί­ας από 35 έως 50 ετών.

Η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη του αρμό­διου εισαγ­γε­λέα εξέ­δω­σε τέσ­σε­ρα εντάλ­μα­τα που αφο­ρούν κατη­γο­ρού­με­νους πλέ­ον, για το αδί­κη­μα σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος της γενε­τή­σιας πρά­ξης με ανή­λι­κο ένα­ντι αμοιβής.

Τα νέα εντάλ­μα­τα δρο­μο­λο­γή­θη­καν μετά τη συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση που έδω­σε παρου­σία παι­δο­ψυ­χο­λό­γου η 12χρονη, η οποία φαί­νε­ται πως ανα­γνώ­ρι­σε και άλλα πρό­σω­πα με ποι­νι­κά αξιο­λο­γή­σι­μο ρόλο σε όσα έχει υποστεί.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως τα τρία από τα τέσ­σε­ρα εντάλ­μα­τα που εξέ­δω­σε η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός, αφο­ρούν άτο­μα που φέρο­νται να είχαν μετα­βεί αυτο­βού­λως στη ΓΑΔΑ τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες με πρό­θε­ση να δια­σα­φη­νί­σουν, όπως ανέ­φε­ραν, τη θέση τους.

Σύμ­φω­να με όσα φαί­νε­ται να ισχυ­ρί­στη­καν τα άτο­μα αυτά, που πλέ­ον είναι κατη­γο­ρού­με­νοι, η εμπλο­κή τους στην υπό­θε­ση ξεκι­νά και στα­μα­τά σε δια­δι­κτυα­κές συνο­μι­λί­ες που είχαν με την ανή­λι­κη. Οι νέοι κατη­γο­ρού­με­νοι αρνού­νταν ότι είχαν συνα­ντη­θεί με το παιδί.

Ωστό­σο τα στοι­χεία που έχει στη διά­θε­σή της η ανα­κρί­τρια από την κατά­θε­ση του ίδιου του θύμα­τος φαί­νε­ται να δια­ψεύ­δουν τους τρεις κατη­γο­ρού­με­νους, καθώς το κορί­τσι ανα­γνώ­ρι­σε στα πρό­σω­πα τους, άνδρες με τους οποί­ους είχε συνα­ντη­θεί. Το ίδιο ισχύ­ει και για το τέταρ­το ένταλ­μα σύλ­λη­ψης που εξέ­δω­σε η ανα­κρί­τρια, το οποίο αφο­ρά «πελά­τη» του θεω­ρού­με­νου ως βασι­κού κατη­γο­ρού­με­νου και ήδη προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νου, Ηλία Μίχου, που συνά­ντη­σε την 12χρονη.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο