Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός: Τέσσερα νέα εντάλματα σύλληψης

Τη σύλ­λη­ψη τεσ­σά­ρων ατό­μων που εμπλέ­κο­νται στη φρι­κώ­δη υπό­θε­ση της σεξουα­λι­κής βίας και εκμε­τάλ­λευ­σης του 12χρονου κορι­τσιού από τον Κολω­νό, διέ­τα­ξε η ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την κύρια έρευνα .

Η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός με τη σύμ­φω­νο γνώ­μη του αρμό­διου εισαγ­γε­λέα εξέ­δω­σε τέσ­σε­ρα νέα εντάλ­μα­τα που αφο­ρούν κατη­γο­ρού­με­νους πλέ­ον, για το αδί­κη­μα σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος της γενε­τή­σιας πρά­ξης με ανή­λι­κο ένα­ντι αμοιβής.

Τα νέα εντάλ­μα­τα δρο­μο­λο­γή­θη­καν μετά την συμπλη­ρω­μα­τι­κή κατά­θε­ση που έδω­σε παρου­σία παι­δο­ψυ­χο­λό­γου η 12χρονη, η οποία φαί­νε­ται πως ανα­γνώ­ρι­σε και άλλα πρό­σω­πα με ποι­νι­κά αξιο­λο­γή­σι­μο ρόλο σε όσα έχει υποστεί.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως τα τρία από τα τέσ­σε­ρα εντάλ­μα­τα που εξέ­δω­σε η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός, αφο­ρούν άτο­μα που φέρο­νται να είχαν μετα­βεί αυτό­βου­λα στη ΓΑΔΑ τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες με πρό­θε­ση να δια­σα­φη­νί­σουν ‚όπως ανέ­φε­ραν τη θέση τους.

Σύμ­φω­να με όσα φαί­νε­ται να ισχυ­ρί­στη­καν τα άτο­μα αυτά, που πλέ­ον είναι κατη­γο­ρού­με­νοι, η εμπλο­κή τους στην υπό­θε­ση ξεκι­νά και στα­μα­τά σε δια­δι­κτυα­κές συνο­μι­λί­ες που είχαν με την ανή­λι­κη. Οι νέοι κατη­γο­ρού­με­νοι αρνού­νταν ότι είχαν συνα­ντη­θεί με το παι­δί. Ωστό­σο τα στοι­χεία που έχει στη διά­θε­ση της η ανα­κρί­τρια από την κατά­θε­ση του ίδιου του θύμα­τος φαί­νε­ται να δια­ψεύ­δουν τους τρεις κατη­γο­ρού­με­νους , καθώς το κορί­τσι ανα­γνώ­ρι­σε στα πρό­σω­πα τους , άνδρες με τους οποί­ους είχε συνα­ντη­θεί. Το ίδιο ισχύ­ει και για το τέταρ­το ένταλ­μα σύλ­λη­ψης που εξέ­δω­σε η ανα­κρί­τρια, το οποίο αφο­ρά “πελά­τη” του θεω­ρού­με­νου ως βασι­κού κατη­γο­ρού­με­νου και ήδη προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νου, Ηλία Μίχου, που συνά­ντη­σε την 12χρονη.

Με την έκδο­ση των νέων ενταλ­μά­των , η δικο­γρα­φία για την υπό­θε­ση της 12χρονης, αφο­ρά πλέ­ον δέκα κατη­γο­ρού­με­νους εκ των οποί­ων οι έξι,μεταξύ των οποί­ων και η μητέ­ρα του παι­διού, έχουν κρι­θεί προφυλακιστέοι.

Οι νέοι κατη­γο­ρού­με­νοι μετά την σύλ­λη­ψη τους θα οδη­γη­θούν ενώ­πιον της Ανα­κρί­τριας προ­κει­μέ­νου να απα­ντή­σουν σε όσα τους κατα­λο­γί­ζο­νται από τις αρχές.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο