Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομισιόν για δηλώσεις Ερντογάν: «Ουδέν σχόλιο»… Βρείτε τα

«Ουδέν σχό­λιο» από την Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή για τις δηλώ­σεις του Τούρ­κου Προ­έ­δρου Ερντο­γάν που επι­τέ­θη­κε προ­σω­πι­κά στον Έλλη­να πρωθυπουργό.

Κλη­θή­σα να σχο­λιά­σει το γεγο­νός, η εκπρό­σω­πος της Επι­τρο­πής, Ντά­να Σπί­ναν, αρκέ­στη­κε να απα­ντή­σει ότι «σε γενι­κές γραμ­μές προ­ω­θού­με και ενθαρ­ρύ­νου­με την καλή συνερ­γα­σία μετα­ξύ ηγε­τών, ειδι­κό­τε­ρα μετα­ξύ της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας και ελπί­ζου­με ότι το θετι­κό κλί­μα θα επα­νέλ­θει και θα αντι­κα­το­πτρι­στεί σε δηλώ­σεις και δρά­σεις στην περιο­χή».

Ακό­μα και για τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις στα Βαρό­σια της Κύπρου, ο εκπρό­σω­πος της Επι­τρο­πής αρκέ­στη­κε να πει ότι «τις παρα­κο­λου­θού­με με μεγά­λη ανη­συ­χία» και πως «το άνοιγ­μα νέων τμη­μά­των της παρα­λί­ας, ή η προ­ε­τοι­μα­σία για τη θερι­νή περί­ο­δο, όπως ανα­φέ­ρουν τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, είναι ένα ακό­μα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση».

Δηλώσεις Ν. Δένδια

Ναι σε διά­λο­γο με την Άγκυ­ρα υπό προ­ϋ­πο­θέ­σεις είναι το στίγ­μα των δηλώ­σε­ων που έκα­νε σήμε­ρα στον ΣΚΑΙ ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Νίκος Δένδιας.

«Διά­λο­γος με καθε­στώς ύβρε­ων, έχει μια δυσχέ­ρεια, για να το πω κομ­ψά» και πρό­σθε­σε ότι «εμείς έχου­με δια­τυ­πώ­σει την επι­θυ­μία να υπάρ­χει επι­κοι­νω­νία, αλλά δεν μπο­ρεί να γίνει διά­λο­γος, όταν έχου­με υπερ­πτή­σεις». Συνε­πώς αν το κλί­μα βελ­τιω­θεί όπως συνι­στούν ΗΠΑ και ΕΕ τότε η κυβέρ­νη­ση είναι προ­τί­θε­ται να κάτσει στο τρα­πέ­ζι των συνο­μι­λιών που εκ των πραγ­μά­των οδη­γεί σε συμ­βι­βα­σμούς σε βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της Ελλάδας.

Για τις δηλώ­σεις Ερντο­γάν επα­νέ­λα­βε πως «εμείς ανα­φε­ρό­μα­στε με σεβα­σμό στον κ. Ερντο­γάν, όπως αρμό­ζει σε όλους τους ηγέ­τες» και ότι «δεν θα πέσου­με στην παγί­δα της όξυν­σης, αν το κρί­νου­με, θα οξύ­νου­με επει­δή η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση το αποφασίζει».

Επί­σης, εμμέ­σως πλην σαφώς παρα­δέ­χθη­κε ότι έγι­νε φτε­ρό στον άνε­μο το κλί­μα εφη­συ­χα­σμού που καλ­λιερ­γού­σε μετά τις συνα­ντή­σεις Μητσο­τά­κη με Μπάι­ντεν και Ερντο­γάν. Δήλω­σε πως «δεν ζού­με την καλύ­τε­ρη φάση στα ελλη­νο­τουρ­κι­κά, είχα­με την προσ­δο­κία ότι θα μπαί­να­με σε φάση μη όξυν­σης, αλλά οι προσ­δο­κί­ες δεν επαληθεύτηκαν».

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο