Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορυφώνεται αύριο το κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Κορύ­φω­ση του κύμα­τος καύ­σω­να ανα­μέ­νε­ται αύριο, με μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες έως 43 βαθ­μούς, έντο­νο αίσθη­μα δυσφο­ρί­ας κατά τόπους, αλλά και αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, το Σάβ­βα­το ανα­μέ­νο­νται πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες σε ολό­κλη­ρη τη χώρα και κατά τόπους συν­θή­κες καύ­σω­να. Παράλ­λη­λα, σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας σε ορει­νά τμή­μα­τα κυρί­ως της Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης. Αυξη­μέ­νες θα δια­τη­ρη­θούν οι συγκε­ντρώ­σεις αφρι­κα­νι­κής σκόνης.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 15 έως 38 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 17 έως 41, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 18 έως 42–43 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 19 έως 41, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 17 έως 42 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 22 έως 39 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 22 έως 38 βαθ­μούς, ενώ στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και ενδε­χο­μέ­νως στην Κρή­τη οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν τοπι­κά στους 39–40 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν σε ολό­κλη­ρη τη χώρα από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ και τοπι­κά στα Δωδε­κά­νη­σα 6 μπο­φόρ. Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια και σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες κυρί­ως διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 28 έως 40–41 βαθμούς.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια και σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες κυρί­ως διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 28 έως 40–41 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις και σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 26 έως 39 βαθμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο