Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Όταν οι οργανωτές …αυτοαποκαλύπτονται…

Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας // 

Είναι από τις ΦΩΤΟ των περί­φη­μων «αντι­κυ­βερ­νη­τι­κών δια­δη­λώ­σε­ων» στην Κού­βα που προ­βλή­θη­καν δεό­ντως από τα μεγά­λα ΜΜΕ σε παγκό­σμιο επίπεδο.

ΜΜΕ που φυσι­κά δεν έχουν και ιδιαί­τε­ρη σχέ­ση με τη δημο­κρα­τία, ελευ­θε­ρία, ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα που συχνά επικαλούνται!

Συγκέ­ντρω­ση με σημαί­ες των ΗΠΑ (!) , αλλά και εκκλή­σεις για …σωτη­ρία (δηλα­δή κάλε­σμα για άμε­ση επέμ­βα­ση) από τον Μπάϊ­ντεν! Και φυσι­κά τα παρα­πά­νω δεν είναι απο­τέ­λε­σμα πιθα­νά των “αυτα­πα­τών” που μπο­ρεί να έχουν ορι­σμέ­νοι από τους συμμετέχοντες…
cuba145
Σκη­νές που θυμί­ζουν την επέμ­βα­ση του ιμπε­ρια­λι­σμού σε διά­φο­ρες χώρες του κόσμου το προη­γού­με­νο διά­στη­μα π.χ “Πορ­το­κα­λί επανάσταση”…
Χρέ­ος κάθε προ­ο­δευ­τι­κού πολί­τη είναι να αντι­δρά­σει εκφρά­ζο­ντας, την κατα­δί­κη του στο δολο­φο­νι­κό εμπάρ­γκο σε βάρος της Κού­βας καθώς και την σε εξέ­λι­ξη ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στο εσω­τε­ρι­κό της, να εκφρά­σει την αλλη­λεγ­γύη του (πολύ­μορ­φα, έμπρα­κτα) στο “νησί της Επα­νά­στα­σης”, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο