Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ: Καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ

Σε ανα­κοί­νω­σή της για την παρου­σία αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων μέσα στο ΑΠΘ, η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ τονίζει:

«Για άλλη μια φορά επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή πάει χέρι χέρι με την έντα­ση της καταστολής.

Αυτήν τη φορά είναι η σει­ρά της Παι­δεί­ας, και πιο συγκε­κρι­μέ­να των Πανε­πι­στη­μί­ων, όπου για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη μέρα, στη Σχο­λή Θετι­κών Επι­στη­μών του ΑΠΘ, βρί­σκο­νται ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνάμεις.

Η παρου­σία αυτή δια­μορ­φώ­νει και τρο­φο­δο­τεί ένα σκη­νι­κό έντα­σης, που αξιο­ποιεί­ται από πρυ­τα­νι­κές αρχές και κυβέρ­νη­ση, ώστε να δικαιο­λο­γη­θεί η μονι­μο­ποί­η­ση της κατα­στο­λής και η ανα­με­νό­με­νη παρου­σία της πανε­πι­στη­μια­κής αστυνομίας.

Τα ΜΑΤ βρί­σκο­νται μέσα στο Πανε­πι­στή­μιο για να δια­σφα­λι­στεί η επι­χει­ρη­μα­τι­κή λει­τουρ­γία του. Άλλω­στε, οι διεκ­δι­κή­σεις φοι­τη­τών, καθη­γη­τών και εργα­ζό­με­νων ενά­ντια στην υπο­βάθ­μι­ση των σπου­δών δεν ται­ριά­ζουν στο Πανε­πι­στή­μιο — επι­χεί­ρη­ση. Οι κατευ­θύν­σεις για ένα Πανε­πι­στή­μιο δεμέ­νο στις ανά­γκες του κεφα­λαί­ου — κατευ­θύν­σεις που προ­ω­θή­θη­καν με εντυ­πω­σια­κή προ­σή­λω­ση από όλες τις κυβερ­νή­σεις των τελευ­ταί­ων δεκα­ε­τιών — πατά­νε πάνω στα συντρίμ­μια δικαιω­μά­των, κατα­κτή­σε­ων και ελευθεριών.

Απαι­τού­με να φύγει τώρα η αστυ­νο­μία από το ΑΠΘ».

Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο… ΜΑΤα­τζή­δων! Η αστυ­νο­μία εμπό­δι­σε φοι­τη­τι­κή κινη­το­ποί­η­ση στο ΑΠΘ (Video)

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο