Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Ο λαός της Θεσσαλονίκης θα απομονώσει και πάλι τις φασιστικές δυνάμεις

Σε ανα­κοί­νω­σή της για τα γεγο­νό­τα στο ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης, το γρα­φείο Τύπου της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγ­γέλ­λου­με τη φασι­στι­κή επί­θε­ση με καδρό­νια, κρο­τί­δες και πυρ­σούς ενά­ντια σε φοι­τη­τές, μέλη Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, που έγι­νε σήμε­ρα, Τρί­τη 28/9/2021, στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Πρό­κει­ται για οργα­νω­μέ­νες ακρο­δε­ξιές και φασι­στι­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται μακριά και απέ­να­ντι από τα προ­βλή­μα­τα της νεο­λαί­ας και των μαθη­τών. Δεν το κρύ­βουν άλλω­στε ούτε με τις δηλώ­σεις τους, ούτε με τις ανα­κοι­νώ­σεις τους όπως αυτή της νεο­λαί­ας της Χρυ­σής Αυγής που χαι­ρέ­τι­σε την επίθεση!

Επι­βε­βαί­ω­σαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως το μακρύ, βρώ­μι­κο χέρι του συστή­μα­τος. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι αυτές οι δυνά­μεις, λίγες μέρες πριν, είχαν χτυ­πή­σει φοι­τη­τές που μοί­ρα­ζαν έξω από το σχο­λείο ενη­με­ρω­τι­κά φυλ­λά­δια για τις εξε­λί­ξεις στην Παι­δεία και την Ελά­χι­στη Βάση Εισα­γω­γής στα Πανεπιστήμια.

Δεν χωρά εφησυχασμός!

Ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης, η νεο­λαία της περιο­χής έχουν απο­μο­νώ­σει ξανά τις ακρο­δε­ξιές, εθνι­κι­στι­κές και φασι­στι­κές δυνά­μεις και θα το κάνουν και πάλι όπο­τε προ­σπα­θή­σουν να σηκώ­σουν κεφάλι.

Καλού­με τους μαθη­τές, τους φοι­τη­τές, τους εργά­τες, μαζι­κά το λαό της Θεσ­σα­λο­νί­κης να συμ­με­τά­σχει στο αυρια­νό συλ­λα­λη­τή­ριο που καλούν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, Σωμα­τεία, Σύλ­λο­γοι Γονέ­ων και μαζι­κοί φορείς στις 18.30 στην πλα­τεία Τερ­ψι­θέ­ας στη Σταυρούπολη».

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Επί­θε­ση φασι­στοει­δών σε φοι­τη­τές έξω απ’ το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

d

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο