Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κύπρου ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις επιθέσεις φασιστικών εγκληματικών ομάδων εναντίων μεταναστών και προσφύγων

Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τις επι­θέ­σεις φασι­στι­κών εγκλη­μα­τι­κών ομά­δων ενα­ντί­ων μετα­να­στών και προ­σφύ­γων. Καλεί τους Έλλη­νες μετα­νά­στες να συμ­με­τέ­χουν μαζι­κά στην συγκέ­ντρω­ση κατα­δί­κης της δρά­σης των φασι­στι­κών εγκλη­μα­τι­κών ομά­δων την Δευ­τέ­ρα 4 Σεπτεμ­βρί­ου στις 7 μ.μ. στην πλα­τεία Διοι­κη­τη­ρί­ου στην Λεμεσό». 

Παρα­θέ­του­με την ανακοίνωση:

«Η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τις επι­θέ­σεις φασι­στι­κών εγκλη­μα­τι­κών ομά­δων ενα­ντί­ων μετα­να­στών και προ­σφύ­γων που γίνο­νται τις τελευ­ταί­ες μέρες σε Πάφο και Λεμε­σό. Οι μετα­νά­στες είναι τα θύμα­τα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, αλλά και της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ”ειρή­νης” που προ­κα­λούν φτώ­χεια, ανερ­γία, δυστυ­χία, προ­σφυ­γιά. Οι Έλλη­νες εργα­ζό­με­νοι στην Κύπρο, ξέρουν πολύ καλά ότι την προ­σφυ­γιά και την μετα­νά­στευ­ση την γεν­νούν ο καπι­τα­λι­σμός και οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλεμοι.

Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι θύτες, οι ιμπε­ρια­λι­στές, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι κυβερ­νή­σεις, αυτοί που έχουν αιμα­το­κυ­λή­σει τους λαούς, ούτε μπο­ρούν ούτε θέλουν να προ­στα­τεύ­σουν τους ξερι­ζω­μέ­νους. Γι’ αυτό και, αφού τους ξεσπι­τώ­νουν, συνε­χί­ζουν την πολι­τι­κή των απε­λά­σε­ων, της κατα­στο­λής, του εγκλω­βι­σμού τους στην πρώ­τη χώρα άφιξης.

Οι Έλλη­νες μετα­νά­στες και Κύπριοι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να απορ­ρί­ψουν το ρατσι­στι­κό, ξενο­φο­βι­κό δηλη­τή­ριο των φασι­στών. Να στρέ­ψουν τα βέλη τους απέ­να­ντι στις πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες που προ­κα­λούν την προ­σφυ­γιά και την μετα­νά­στευ­ση, το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα και όχι απέ­να­ντι στους ανή­μπο­ρους εργά­τες που έχουν μετα­να­στεύ­σει για να βγά­λουν ένα κομ­μά­τι ψωμί. Υπεύ­θυ­νοι για τα βάσα­νά του λαού και της νεο­λαί­ας, δεν είναι οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες, οι εργά­τες άλλης εθνι­κό­τη­τας και θρη­σκεί­ας. Υπεύ­θυ­νοι για όσα ζού­με, για την εκμε­τάλ­λευ­ση και την αδι­κία, είναι η πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ που υπη­ρε­τεί τα κέρ­δη των αφε­ντι­κών και που τους δίνει το δικαί­ω­μα να μας ξεζουμίζουν.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνου­με καθη­με­ρι­νά τη μάχη απέ­να­ντι στο ρατσι­στι­κό — εθνι­κι­στι­κό δηλη­τή­ριο, για να μη βρί­σκουν χώρο που­θε­νά οι φασί­στες — ρατσι­στές, στο­χο­ποιώ­ντας τα θύμα­τα της αδι­κί­ας και της εκμετάλλευσης.

Καλού­με τους Έλλη­νες μετα­νά­στες και Κύπριους εργα­ζό­με­νους να δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να μας ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, στους άλλους πολέ­μους που σπέρ­νουν τον θάνα­το και την προ­σφυ­γιά. Δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη μας σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες. Η εμπει­ρία που έχου­με από την Ελλά­δα έχει δεί­ξει ότι, το λαϊ­κό – εργα­τι­κό κίνη­μα έχει την δύνα­μη και τον τρό­πο να βάλει τους φασί­στες πίσω στις τρύ­πες τους.

Καλού­με τους Έλλη­νες μετα­νά­στες να συμ­με­τέ­χουν μαζι­κά στην συγκέ­ντρω­ση κατα­δί­κης της δρά­σης των φασι­στι­κών εγκλη­μα­τι­κών ομά­δων την Δευ­τέ­ρα 4 Σεπτεμ­βρί­ου στις 7 μ.μ. στην πλα­τεία Διοι­κη­τη­ρί­ου στην Λεμεσό». 

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο