Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο: «Βλακώδεις και παράλογοι» οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από μια επίθεση στους αγωγούς του Nord Stream

Το Κρεμ­λί­νο δήλω­σε σήμε­ρα πως οι ισχυ­ρι­σμοί ότι η Ρωσία βρί­σκε­ται με κάποιο τρό­πο πίσω από μια επί­θε­ση στους αγω­γούς αερί­ου Nord Stream είναι «βλα­κώ­δεις και παρά­λο­γοι», προ­σθέ­το­ντας πως η Μόσχα είδε μια κάθε­τη αύξη­ση των κερ­δών των αμε­ρι­κα­νι­κών εται­ρειών που προ­μη­θεύ­ουν αέριο στην Ευρώπη.

Ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ δήλω­σε στη διάρ­κεια της καθη­με­ρι­νής ενη­μέ­ρω­σης των δημο­σιο­γρά­φων πως το περι­στα­τι­κό πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θεί και πως το χρο­νο­διά­γραμ­μα των επι­σκευών των αγω­γών δεν είναι σαφές.

Η Ευρώ­πη ερευ­νά αυτό που η Γερ­μα­νία, η Δανία και η Σου­η­δία χαρα­κτή­ρι­σαν επι­θέ­σεις που προ­κά­λε­σαν μεγά­λες διαρ­ρο­ές στη Βαλ­τι­κή από τους δύο ρωσι­κούς αγω­γούς αερί­ου Nord Stream.

«Ήταν αρκε­τά προ­βλέ­ψι­μο» ότι μερι­κοί θα κατη­γο­ρού­σαν τη Ρωσία, δήλω­σε ο Πεσκόφ. «Προ­βλέ­ψι­μο, βλα­κώ­δες και παρά­λο­γο», πρό­σθε­σε υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως οι διαρ­ρο­ές από τους αγω­γούς είναι «προ­βλη­μα­τι­κές» για τη Μόσχα επει­δή το ρωσι­κό αέριο που διαρ­ρέ­ει απ’ αυτούς «κοστί­ζει πολύ ακριβά».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο